Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Monday, January 31, 2011

Selamat Hari Wilayah Ke-37

Selamat Menyambut Hari Wilayah 
kepada semua penduduk di wilayah persekutuan Kuala Lumpur,
wilayah Labuan & wilayah Putrajaya.
( BBL pun ngah sambut hari wilayah koz ada kat KL )


tema untuk sambutan tahun ini adalah 
"1Wilayah Persekutuan Menjuarai Transformasi".
Hari wilayah di sambut setiap tahun bagi memperingati tarikh 
penubuhan wilayah Kuala Lumpur , Labuan & Putrajaya 
setiap 1 Febuari. pada tahun ini
Kuala Lumpur sudah berusia 37 tahun, Labun 27 tahun
& purtajaya 10 tahun. 
oleh itu setiap 1 Febuari di istihar sebagai cuti umum bagi
wilayah Kuala Lumpur, Labun & Putrajaya.
( urm..nak cuti jugak )


BBL ~ selamat hari wilayah 

___( ^.^ )___

Vandelisme Yang Kreatif

geram betol dengan budak2 nakal, benggong, tak sekolah,
tak de sivik, tak de kerja & sumua lah.. 
geram2.. diorang ni tak de aktiviti berfaedah
nak buat sampai semua dinding nak conteng.
kalu tulis kata2 semangat, kata hikmah
simpulan peribahasa ke,  tak pe lah kan..
ni tulis yg bukan2.. semak mata BBL ni..


 tengok contoh2 kat bawah ni..

[ kesian tol kat lory ni ]

[ pic ni amik kt dlm lif & jgn tengok model lif lak ]

[ time sekolah rendah ari tu suka conteng meja ]

TAPI...
kalu korang yg gatal tangan nak conteng dinding..
why not buat cam ni??

kreatif tahap dewa..

[ mcj : rajin2 menabung erk ]












ha.. kalu cam ni kan best..
baru ada kelainan sikit..

BBL ~ jap nak cari watercolour nak conteng dinding uma ~

______( ^-" )______

thanks to baikpunyer.com

Saturday, January 29, 2011

Cara Baru Tanam Pokok

rajin betol BBL duk bersihkan bilik store kat belakang rumah..
banyak betol buku tulis, teks, magazine eh!, 
kertas assigment yg kena reject.. eh salah buat lah..
& macam2 kertas BBL jumpa duk bermastautin 
dalam kotak. hajat di hati nak buang tak pon bakar je
tapi kalu pergi recyle kan bole buat duit..  $$$$..masyuk..

apa kata kalu korang guna balik buku2 lama 
yg tak nak baca lagi sebagai medium tanam pokok..
menarik bukan?






lepas ni tak payah susah2 nak carik tanah
kalu nk tanam pokok..
guna je apa yg ada sekeliling kita..
think before take action..



BBL ~ nk tanam pokok rambutan boleh x?

=.=

Jalan- Jalan Bersama BBL - Ulu Yam

penat nya badan pergi mandi manda kat ulu yam..
walaupun penat, BBL tetap gembira.. 
dah lama tak mandi air terjun..
yeker? rujuk entri Jalan-Jalan Bersama BBL

[ mr.GOOGLE sentiasa di sisi ]

tengah2 duk seronok mandi ngan kwn2 BBL 
tetiba hujan turun dengan lebat..
mandi pun sekejap je..
tak pe lain kali boleh datang lagi kan..

paling BBL tak boleh nak lupa time
lintah isap kaki BBL..
walaupun kecik tapi BBL takut sangat dengan lintah..
iiieeee...

gambar pun tak banyak sangat BBL snap..
rugi sangat2.. hehe..

BBL ~ nak pergi ulu yam lagi bole tak??

Friday, January 28, 2011

Online Guna Selipar

dunia sekarang ni semakin maju hari demi hari..


dulu telefon hanya lah telepon..


computer hanya lah computer..




kamera hanya lah kamera..


mp3 @ ipod hanya lah tuk dengar lagu..




dulu kalu nak bawak semua tu mesti lah berat & leceh kan..
tak kan nk sumbat laptop, kamera besar2, telefon, 
mp3& ipod.. tak termasuk alat2 mekap kalu girls2..
right??

so selari dengan teknologi hari ni
gajet2 harian pun 
semakin kecik dan mudah nk bawak pergi mana2..
contoh nya iphone, blackberry, ipad, islate & more..

cam ne kalu kita boleh on9 guna selipar??
menarik bukan? 
nothing imposibble now..






[selipar ni kalu sambung kat pc bole guna x? ]

[ bole pakai time lepak2 kat starbuck x ]

nak kena pergi cari sepasang..
nak jugak...

"  .  "

Papan Tanda Baru

hahaha.. nak tergelak BBL tengok papan tanda ni..
al maklum lah semua advertisment sekarang dah makin maju..
kalu dulu hanya  tanpal seketul kat buildbord
sekarang dah guna skrin lcd..
kalau lah Kementerian Jalan Raya betol2 guna 
papan tanda cam ni.. 
tak leh nak bayang macam mana pengguna jalan raya 
nak patuh atau main langgar je papan tanda..

[ jalan berbonggol2 ke massage road? ]
[ di larang melintas @ anda akan terpancung ]

[ spy??]
[ awas lembu berak..opss ]
[ oh tidak.. perogol ]

[ stop jap pastu post kat fb kot?]


AWAS KATAK DI HADAPAN






kalu BBL ~ yg lama lebih elok dari yg baru
=.=

Thursday, January 27, 2011

Jalan Bersama BBL ~ Mid Velly Megamall

fuh penat jalan2 nak round2 satu bangunan Mid ni..
hari ni BBL ngan housemtae saja nak jalan2 kat Mid..
sampai2 kat Mid terus sentap & makan hati koz sekarang
time sale SEMUA store dalam Mid sempena
Tahun Baru Cina..
BBL masuk Zara, TopMan, Guess, Seed, F.O.S
& semua outlet ada buat sale..
hehehe rugi tak bayak duit banyak2..



ni ada pic yg sempat BBL snap time kat Mid..
layan..



[ jap..amik pic dulu ]



hehe.. apa2 pon enjoy ur weekend
=.=

Wednesday, January 26, 2011

Pengalaman Paling Menakutkan

serius menakutkan apa yg berlaku semalam..
adoi..memang silap BBL sendiri yg tak peka..
 
 
kesah nya cam ni..
 
 
di sebuah daerah far far far way.. hahaha
semalam BBL bertolak balik KL a.k.a kuala lumpur 
bukan kuala lipis tau..
bus BBL kul 9.50 p.m tripp id bus : SMKK117.
pukul 9.48 p.m BBL ngan housemate sampai kat terminal bus.
time tu tak ada bus yg baru sampai.
lebih kurang dalam 15minit kemudian ada sebuah
bus double decker sampai.
cam biasa BBL pergi tengok kot2 bus BBL dah sampai ka.
bus tu tulis kat depan trip 1086 ke kuala lumpur/ puchong..
kat situ BBL rasa maybe bus BBL lepas ni.
ok.. BBL tunggu lagi sampai 5 buah bus masuk terminal 
dan terus bertolak. bus double dacker yg  pertama
  tu still tak bergerak..
urm..dalam hati BBL, 'apasal bus ni tak bergerak2?'
lebih kurang dalam kul 10.30 p.m tergerak hati nk 
pergi tanya kat kaunter tiket.
 
BBL : bang, bus saya lambat lagi? sambil tunjuk tiket
abg tiket : eh! bukan bus ni dah bertolak ke??
BBL : ha?? time tu seram sejuk bila dapat tau dah terlepas bus
abd tiket : tak pe, adik tumpang bus lain, jap..try adik g 
tengok bus double dacker yg tak bergerak2 tu..
BBL : oke..

BBL pun terus tengok bus tertulis kat tepi sekali "trip117".
ya Allah..cian pak cik driver tunggu lama2 kami berdua..
adoi.. perkataaan "trip" tu boleh just warna dengan warna merah..
lepas tu tak terang.. mana BBL nak perasan..
nasib baik pak cik driver tak marah BBL..
adoi.. memalukan, menakutkan & menyusahkan orang lain.
tapi yg penting nasib baik driver bus ni baik hati duk tunggu 
customer dia yg tak naik2 bus lagi..

[ bus semalam.. skyview bus ]


pesanan BBL : jangan leka borak2 dengan kwn time tunggu bus..
jangan malu bertanya..
jangan malu mintak maap kalu kita buat salah..

adoi.. so korang jangan ikut perangai BBL ni...



~ still malu sampai pagi ni ~
=,=

Yahoo!! Cuti Time

bermula besok BBL akan start cuti 
midd-term break sem.. bestnye..
cuti kali ni sekali dengan raya taun baru cina..
yo..boleh mintak ampau kat sir Lim.. hahaha
buat geng2 BBL kat UiTM, korang balik hati2 tau..
jangan lupa bawak balik limau mandarin banyak nanti..
jangan bawak limau bali @ limau nipis suda..

[semoga taun baru ini membawa seribu sebahagian]

[ tak sabar nak jalan2 kat the curve]
[ t taun baru cina leh mam limau mandarin sepuas2nya ]
hahaha..
apa2 pun happy chines new year kat semua rakyat Malaysia...

=,=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...