Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Thursday, March 31, 2011

Iklan Kerja Paling Cool

hidup kita di dunia ini
singkat je, so kerja lah elok2.
mak BBL selalu pesan kat BBL
supaya buat lah kerja seperti
kita akan hidup 1 000 tahun lagi
& beribadatlah seperti kita akan
mati besok. 

ni adalah iklan syarikat JobSearch 
ala2 jobstreet di Jerman.
memang kelakar & kreatif!



dengan slogan 

“Life is too short for the wrong job”












hahaha kelakar tapi kreatif kan?


sumber : funnybest.com

BBL ~ tolong kawan cari kerja
tak sudah2..
[--.--]!!

10 Fakta Menarik Bentley

andaikan MARK ZUCKERBERG
tetiba nak kasi hadiah sebijik kereta
sebagai tanda terima kasih sebab
selalu online kat facebook,
rajin update status, suka tag pic
& suka like status sendiri!
hak..hak..
jadi, kereta pe korang mintak?
boleh tak BBL mintak
kereta Bentley?
hahaha
suka betol BBL berangan.
sebenarnya BBL nak share
fakta tentang Bently hari ni.

1. Bentley Motor di tubuhkan tahun 1919,
tapi hanya mengeluarkan enjin & chassis
& bukan nya sebijik kereta!



2. jumlah pekerja Bentley cuma 40, 000
di seluruh dunia & rata2 bekerja selama
11 tahun


3. Original office Bentley kat UK, USA,
Jerman, Jepun, China, Singapore, Sydney,
Korea, Dubai & Mexico


4. Volkswagen AG membeli 
syarikat Bentley
pada tahun 1998 dengan 
harga £ 500 juta



6. secara purata, jumlah kereta Bentley terjual
pada setiap tahun ialah
2007 = 10, 000 unit
2006 = 9, 000 unit
2005= 8, 500 unit
2004 = 6, 500 unit
2003 =  1000 unit


7.  kereta Bentley jual buat pertama
kali pada 21 September 1921



8. pekerja Bentley memerlukan 150 jam
tuk membuat kereta Continental GT
~ lebih kurang 6 hari tanpa henti!



9. nak buat model Arnage Bentley,
pekerja Bently kena kerja selama
400 jam untuk satu unit





10. setiap hari pekerja Bentley 
bekerja selama 18 jam,
kalu diorang ponteng, malas
& lain2 lagi, model Arnage
hanya siap dalam masa 22 hari.



yg ni model Bentley yg BBL nak..
cute tak??





Tuesday, March 29, 2011

10 Manusia Yg Tak Tahu Bersyukur

mengucap panjang BBL tengok pic diorang
ni. ini lah manusia yg 
mengubah sebaik-baik
ciptaan Allah S.W.T..
makin buruk adalah tengoknya.

1. Dennis Avner
Dennis Avner @ Stalking cat yg
berangan nak jadi harimau aka kucing.
maybe dia nak jadi cam doraemon kot.





2. Lucky Diamond Rich
nama cam best je kan.
tapi tuan nya ada hobi pelik.
suka kumpul tatto kat badan
 & seluruh badan ada tatto
so kiranya dia muzium tatto bergerak..
huhu



3The Lizardman
nama penuh Erik Sprague tapi 
famous dengan nama The Lizardman,
terkenal sebab tatu bersisik seluruh badan,
gigi tajam, lidah warna hijau,
& dalam proses nak apply
ekor cam cicak lak



4.  Pauly Unstoppable
agaknya mamat ni dapat inspirasi
lepas bercuti kat sarawak, 
perempuan etnik sarawak kan
suka simpan cuping telinga panjang,
jadi mungkin Pauly nak buat tapi
tak jadi.




5. Kala Kaiwi 
pak cik ni dah bertindik 75 kali
& 75% badan dah nak penuh koleksi tatu.
semua tindik & tatu, pak cik Kala 
buat sendiri sebab nak jimat kos.
hahaha



6. Elaine Davidson 
mak cik ni pulak ada 3 950 tindikan &
beratnya 3 kilogram.
( kuat gile mak cik ni )
kalu korang nak jumpa dengan
mak cik ni, terbang lah ke 
Edinburgh, Scotland. 



7.  Julia Gnuse
kakak Julia atau nama
timangan The Illustrated Lady
merupakan wanita paling banyak
tatu di badan. 



8. Rick Genest 
abang yg handsome ni famous dalam 
video clip Lady Gaga ~ Born This Way
pekerjaan yg paling sesuai BBL rasa
ialah tukang gali kubur! 
hahaha




9. Etienne Dumont
seorang pengkritik seni untuk suratkhabar di Geneva . 
 memasang tanduk dari silikon
anting-anting sebesar 2.7 inci di telinga 
& anting-anting di hidungnya 
serta tak lupa tatoo  ganas giler.
dah macam alien pun ada.




10.  Tom Leppard
telah menghabis kan £ 5,500 untuk memiliki 
 bintik-bintik macan harimau bintang
atuk sapa lah ni





sumber : funnybest.com


BBL ~ adoi tolong lah!
[n_n]    


Kembar Baru Justin Bieber

dulu BBL buat entri 
antara Justin Bieber & Cody Simpson.
sekarang ini semua peminat2 Justin Bierber
dah tahu yg JB ada kembar.
mesti korang fikir sapa kembar dia kan?
baru2 ini, muzium Madame Tussauds di London
telah menghasilkan klon lilin JB.
Muzium Madame Tussauds ni dah banyak
buat klon artis2 terkenal seperti
Micheal Jackson, Barack Obama,
Lady Gaga, Rihanna & ramai lagi lah.
jadi, pesan BBL buat peminat2 JB,
 tak dapat jumpa life,
pergi muzium Madame
ambil gambar 
peluk JB pastu upload kat FB.
sure satu kampung famous.
hehehe

[ mana satu lebih cute? kanan or kiri? ]

[ ko amik iphone aku erk? ]

[ dalam hati JB : nape erk hidung dia lebih macung dari aku ]

[ ala...sayang adik bucuk! ]

[ nak main game cari perbezaan tak ]

yeay..yeay...
nak curi patung klon JB tu.
simpan kat rumah. hahaha


BBL ~ dah lama tak dengar lagu Justin Bieber
[^,^]


Monday, March 28, 2011

EarthHour 2011 : Apa Tindakan Korang Final Part

 
EarthHour 2011 dah pun melabuhkan 
tirai sabtu, 27 March 2011.
kali ini BBL sambut EarthHour
biasa2 je, plan nak sambut
cam nak raya siap buat pelita
tapi tak jadi sebab hujan.
sob..sob.. [T.T] 
 
 
 ini adalah jumlah penduduk bumi 
yg support EarthHour
 
jom kita view gambar2 EarthHour 2011
 
Kuala Lumpur, Malaysia

Soeul, Korea

England, London

New York's Empire State Building
 


Burj Dubai


The Forbidden City, Beijing, China


Hong Kong, China


tak banyak sangat gambar EarthHour 2011.
tak tahu kenapa..mybe belum upload lagi kot?
BBL tetap akan join EarthHour 2012.
terima kasih kat semua yg dah
daftar dengan EarthHour sebagai 
tanda support kempen EarthHour ini.
Alhamdulilah, BBL dapat jugak sedikit 
habuan dari kempen EarthHour 2011.
kepada korang yg join
korang dah jadi hero selamatkan
bumi dari terus panas.
 
 
BBL ~ lampu bilik terus padam
lepas EarthHour..
[^.^]""



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...