Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Wednesday, June 29, 2011

Poster Global Warning

cuaca sekarang ni sekejap panas 
sekejap hujan sekejap mendung kan?
nyaris-nyaris semalam BBL nak deman.
Nasib baik terus mandi lepas kena air hujan.

Ini semua berpunca dari kesan rumah hijau.
Dulu dalam kelas sains darjah 4, BBL pernah tanya
cikgu sains, "rumah hijau tu apa? rumah warna hijau ke cikgu?"
satu kelas gelak. yeplah BBL tanya kan?
tak salah pun.


Sebenarnya kesan rumah hijau ialah kesan dari 
pencemaran udara. Penghasilan karbon dioksida oleh kilang-kilang,
secara berlebihan adalah punca kesan rumah hijau.
Pelepas gas metana, CFC & nitrus oksida 
menyebabkan pemanasa bumi menjadi tidak terkawal.
Oleh itu kita kena perlu tanam sikap untuk menjaga
bumi dari terus panas.

Ini adalah contoh-contoh poster global warning.















sekarang korang ambil tindakan dengan 
join komuniti Green Earth.
Senang je. klik ---> GREEN EARTH
Setiap klik korang amat bermakna untuk menyelamatkan bumi ini.


BBL ~ bersatu selamatkan bumi
[=.=]







seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan..


WORDLESS WEDNESDAY #3




WW ni satu trend untuk semua bloggers di alam Maya. 
Di mana setiap rabu semua bloggers membuat post
tanpa apa2 caption/penerangan/cerita dan sebagainya.
Gambar mempunyai seribu maksud tak gitu? 
Biar gambar yang menceritakan segala2nya.

WORDLESS WENESDAY #2
WORDLESS WENESDAY #1

klik untuk lebih info ---> malaysianww.blogspot.com




BBL ~ menjaga diri dari dalam & luar




Jom Jana Pendapatan Dengan Sambil Online Facebook, Twitter, Foursquare & Blog. Daftar Sekarang & Ia Percuma!!








seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan...

Tuesday, June 28, 2011

Jangan Percaya Pada Gambar

satu petang dibawah pohon rambutan rendang,
Mr.xx sedang online facebook dengan iphonenya.
tiba-tiba...

Mr.xx : eh! comelnya awek ni..
BBL : mana? eh, betullah. ala comelnya..
Mr.xx : bukan dia satu kelas ngan ko?
BBL : oh yeke? tapi asal lain je muka dia dalam kelas?
jawab BBL sambil mengopek buah durian dengan tangan..

biasalah tu kalu gambar edit guna photoshop kan?
muka yang "ado" boleh jadi "hot" lepas edit kan?
macam gambar-gambar kat bawah ni.


















 yang paling cool


BBL juga..

 
ini gambar penambahbaikan dari gambar asal BBL..
# GAMBAR BAJET COMEL  handsome BAIK..
werk..werk..

BBL ~ tak kisah orang nak cakap apa..
["."]
 





seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan...

Monday, June 27, 2011

Potret Dari Huruf-Huruf

Assalamualaikum..
kebiasaan potret dibuat hasil dari pastel,
lukisan air, cat,  & banyak lagi tapi potret lagi
menarik kalu dicipta hasil dari gabungan huruf-huruf
macam gambar kat bawah ni.



potert Obama - Presiden AS






BBL ~ dulu suka melukis sekarang suka menaip
[V.V]~~









seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan..

Menati Koleksi M.Z.IKHWAN HOUS


- HANGAT -
BBL rasa berbangga dengan menjadi sahabat baik
kepada bakal pereka fesyen akan menemui detik kegemilangan
seperti lagu Jac - Gemilang.
Terbaru beliau akan melancarkan koleksinya
dalam masa terdekat ini . Bravo! Bravo!
Berita terbaru yang BBL terima kini beliau
dalam proses akhir untuk memilih baju-baju untuk
di gayakan sempena pembukaan rasmi koleksinya.
Oppps jangan lupa untuk menjemput BBL yer.
Ini buat BBL rasa jeles & cemburu.
Dah ada satu kawan BBL yang berjaya dalam mengapai impianya.
Bak kata Lady Gaga - Born This Way iaitu lahir untuk
"hidup" dengan dunia fesyen.
Selepas ni BBL boleh apply kerja dengan 
M.Z.IKHWAN HOUS. Amin..


Tidak sabar BBL nak menantikan detik-detik kelahiran
M.Z.IKHWAN HOUS.
Korang jangan lupa nantikan entri esklusif  sempena
pelancaran M.Z.IKHWAN HOUS.



BBL ~ berteka teki model akan mengayakan untuk baju M.Z.IKHWAN HOUS.
[^___^]







seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan..

Sunday, June 26, 2011

Kembar Menara Pisa

 
seperti kita ketahui Menara Pisa merupakan 
menara yang condong termasuklah Menara Teluk Intan.
Tetapi korang tahu sekarang ini dah ada
menara yang condong seperti Menara Pisa?
Capital Gate Tower di Dubai merupakan 
menara yang berketinggian 160 meter &
kecondongan sehingga 18 darjah.
Beza condong 4 darjah sahaja!.
 
Yang peliknya menara ini mempunyai 35 tingkat
yang lantainya rata tidak seperti Menara Pisa.
Kalu korang naik Menara Pisa, Korang akan rasa kecondongan itu.
kemungkinan menara ini akan menjadi pusat membeli-belah mewah
& hotel mewah.
Sememangnya hampir semua bangunan & menara 
di Dubai di luar biasa.






fuh besatnya kalu rumah BBL kat Menara Capital Gate.





 BBL ~ pernah bermimpi tidur di Hotel Dubai
[=____=]






seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...