Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Wednesday, August 31, 2011

Google Pun Merdeka!

Yeay Merdeka! Merdeka!
Walaupun tak de countdown ambang merdeka semalamtapi area 
taman perumahan BBL meriah dengan fireworks tepat jam 12.00 tengahmalam.
Mungkin ada yang sedar kita merdeka dalam waktu semua
umat Islam menyambut lebaran nan mulia ini.


Paling seronok apabila buka home page google.com
pastu tengok keluar macam ni.




Ternyata Google pun bersama rai Hari Lebaran & Hari Kemerdekaan Malaysia.
Tapi Yahoo masih sama. Tak de perubahan untuk hari Raya & Merdeka ini.
Sedih betol.




BBL ~ raikan merdeka bersama keluarga
[n_n]






Jom Jana Pendapatan Sambil Oline Facebook, Twitter & Blog. Percuma & Mudah






seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

WORDLESS WEDNESDAY #12

Assalamualaikum semua!
Seronok kunyah biskut raya samil online Facebook


Untuk WORDLESS WENESSDAY istimewa di hari lebaran & merdeka ini,
BBL nak share gambar ni.






Jangan cemburu!


Ini adalah sebahagian sahaja, yang lain sampul dah buang,
ambil isi sahaja! hahaha 
memang muka tak malu betol BBL beratur mintak duit dengan tok (Opah)






BBL ~ buat modal berniaga....
[T__T]






Jom Jana Pendapatan Sambil Online Facebook, Twitter & Blog! Percuma & Mudah!








Seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat......

Tuesday, August 30, 2011

#SayaSukaMalaysia

Sempena dengan hari kemerdekaan ini,
apa kat kita semarakan cinta kepada negara dengan
sertai kempen #SayaSukaMalaysia.

senang sahaja hanya klik -----> #SayaSukaMalaysia


cepat! tunjukkan rasa sayang korang kat Malaysia!


BBL ~ i provide to love Malaysia!
[O_O]








seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

Selamat Hari Merdeka Malaysia!

Pejam celik, pejam celik dah cukup setahun.
Hari ni Malaysia menyambut ulangtahun kemerdekaan
ke 54 serentak dengan Hari Raya Aidil Fitri.


BBL nak ucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia di
semenanjung , sabah & sarawak :


SELAMAT HARI MERDEKA!!
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! 








BBL ~ tak sabar nak sambut Hari Merdeka sekali dengan Hari Malaysia
[^__^]






Jom Jana Pendapatan Sambil Online Facebook, Twitter & Blog. Percuma & Mudah








Seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat.....

Syawal Dirai & Ramadhan Ditangisi

Assalamualaikum & salam syawal.
Masih belum terlambat kan, BBL mengambil kesempatan ini
mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada semua pembaca BBL.
Tak lupa juga SELAMAT HARI KEMERDEKA KE 54.



Fuh penat sangat sehari beraya hari ni.
Ini kisah BBL untuk raya tahu ni.

SEHARI SEBELUM RAYA
Dah kena kerah tenaga dengan mak, disuruhnya bersih satu rumah.
Dari stor sampai ruang tamu. Nasib baik sempat bersihkan
semua sebelum berbuka puasa. Actually memang ada niat,
nak berbuka puasa time mandi tapi esok dah nak raya.
Baik tahan dulu dahaga dek penat alih meja & kerusi.

MALAM RAYA
Waktu ni BBL paling sibuk ala  perdana menteri pertahanan.
Ingatkan kerja kelmarin dah sudah, tapi ada lagi rupanya.
Tapi sambil buat tukar kusyen sempat jugak BBL teman adik
main bunga api sampai bunga api habis BBL main sorang-sorang
Malam raya jugak seronok sebab waktu nilah kalu nak rasai
macam mana keadaan di Iraq. Yeplah, sana sini duk
main mercun sampai melatah jiran BBL.

PAGI RAYA
Sebelum tidur bersemangat bangun awal pagi tapi bangun pukul 8 pagi.
 Kan dah kelam kabut. Nasib baik semua dah siap.
Lepas semua ahli keluarga BBL dah bermaafkan, kitaorang pergi ziarah
kubur. Sayu hati bila teringat kenangan dengan orang kita sayang.
Lepas tu, baru BBL keluarkan list rumah yang wajib keluarga BBL 
pergi setiap tahun. Semestinya rumah rakan rapat ayah
BBl & adik-adik serbu dulu sebab dapat duit raya.
Dah besar panjang pun BBL boleh lagi dapat duit raya.
Seronok kan? Aktiviti exercise setahun sekali ni
BBL buat sampailah petang raya.
Memang penat tapi seronok!

MALAM RAYA PERTAMA
Habis semua list rumah yang kena "serbu" barulah
balik rumah. Malam raya biasanya keluarga BBL hanya bersantai depan tv.
Time ni lah kalu nak menunjuk sapa paling otai kutip duit raya.
Yes! semestinya BBL menang! Tak delah sampai beribu-ribu kan?
Tapi lebih baik ada dari tak de langsung. Betol tak?

Itu sahaja perjalanan hari raya pertama BBL.
Banyak memori tercipta setiap kali syawal datang.



BBL~ selamat hari raya semua
[-___-]$$$





Seronok baca? apa kata share dengan kengkawan kat.....

Wednesday, August 24, 2011

Saya Seorang Lecture


Oh macam ni. Itu ayat yang keluar dari mulut BBL
selepas tamat event perjumpaan dengan pelajar semester 1.
Memang seronok sangat dapat jumpa dengan junior,
tapi bukan junior fakulti BBL. Saja teman housemate,
last-last ditarik sekali BBL jadi fasililator malam tu.
Teringat kenangan jadi junior semester 1 hari tu.

Objektif malam perjumpaan bersama junior 
adalah untuk merapatkan hubungan antara senoir & junior,
well nak suruh junior kenal senior lah ni.
Yang paling happening sekali kitorang
main game "Flying To The Moon". Memang sangat kelakar
tengok team-team lain kena "booom" dengan team BBL.
Jangan terkejut jika BBL jadi fasililator untuk falkuti Art & Design
walhal BBL falkulti Business Management.
Tak murtad lain course sekejap?

Ingat senang ke nak control student part 1 ni.
Lebam tekak BBL nak menjerit & bersorak. Eh, BBL pulak bersemangat.
Bukan selalu dapat jerit-jerit ni. 



#mintak maaf gambar tak berapa clear.

video

video

#yang pakai baju superman tu macam sepupu BBL
tapi jiran pelanduk dua tiga serupa

Sampai rumah je BBL baring atas katil
& terus tertidur. Penat sangat.
Kesian kat BBL.

Yang seronoknya, jadi famous lah.
Kalu pergi kelas je, mesti ada suara-suara panggil nama BBL.
Kalu tak menyahut nanti cakap sombong,
jalan terbaik ialah buat je macam kenal orang yang panggil nama BBL tu
Kesian betul kat junior tu. Mintak maap ye saya tak ingat nama awk.



BBL ~ tak puas nak jerit marah junior
[#__#]






seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat.....

Tuesday, August 23, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #11

Yeay! Hari Rabu datang lagi.
Tiap hari Rabu mesti nak update WordlessWednesday.
Untuk hari ni, BBL nak update gambar ni.



Untuk maklumat lanjut ---> FBWordlessWednesdayMy


BBL ~ esok balik kampung!
[*__*]






seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat.....

Rahsia Kejayan Blog

Assalamualaikum semua.
BBL baru je balik dari kelas invest. Nasib baik test besok ditunda 
lepas raya, kalu tak lebam mata bersengkang nak study.


Korang sebagai blogger mesti mahu blog korang 
jadi famous, ramai follower, ramai tukang conteng kritik,
 & trafik tinggi setiap bulan kan? 
Tapi korang tahu rahsia masakan nak mencapai
blog otai seperti justkhai.comredmummy.com & enciksedap.com?

Dalam hati, "taulah sikt-sikit dari tak tahu" kan?
BBL bukan sifu bab-bab nak kasi tazkirah 
nak jadi blogger famous macam big apple tu tapi
tak salah kalu kita belajar dengan otai kan?
Tak dapat face-to-face, baca blog mereka dah dapat
sedikit ilmu boleh membantu meningkatkan semangat
untuk terus berblogging & bukan hanya blogging mengikut musim.

BBL suggest kat korang, rajinlah jenguk firdauslatib.com sebab
banyak tips & ilmu cara untuk korang belajar meningkatkan
trafik pembaca kat blog.



#antara entri menarik di firdauslatib.com

Tak payah nak berabis duit nak beli e-book yang sure
korang sendiri pun tak paham kan?
Baik buka je blog yang free & offer ilmu yang sepadan
atau mungkin lebih banyak dari e-book.
Marah nampak si BBL ni...


Apa-apa pun BBL sangat respect kat  abang firdauslatib.com.
Blog cukup simple tapi itulah perpustakaan sumber rujukan
BBL sebelum start update satu entri kat BBL ni.

Jangan lupa share kat kekawan blogger yang lain.



BBL ~ nak target nak lepas 20 ribu total viewpage
[^__^]









seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

Monday, August 22, 2011

Dah Boleh Cash Out SAYS.MY

Assalamualaikum & salam ramadhan.
Minggu depan seluruh umat Islam akan menyambut lebaran.
Tak sabar nak kuitp duit raya. Korang pun sama kan?

Hari ini BBL seronok sangat sebab 
dah dapat duit raya 'online'.
Duit raya dari SAYS.MY
Duit kat SAYS.MY dah lebih dari RM50 ringgit
tapi BBL tak cash out lagi sebab nak tunggu banyak-banyak dulu.
Bila dah banyak baru syok nak cash out kan?



BBL join SAYS.MY baru je masuk 2 bulan.
Alhamdulilah, berkat rezeki bersengkang mata kat fb & twitter.
Hahaha  SAYS.MY lebih kurang macam CHURP-CHURP
tapi kat dalam akaun CHURP-CHURP BARU ADA rm4.60.
Tak pe sabar itu penting.

Nasihat BBL, kalu boleh korang daftar semua laman
yang offer duit sambil online seperti CHURP-CHURP & SAYS.MY ni.
Walaupun lambat tapi lama-lama akan banyak jugak


Nak dapat duit macam BBL jugak?
Meh daftar -----> SAYS.MY

Senang sahaja kan?



#TERIMA KASIH SAYS.MY!



BBL ~ amin...rezeki dari Allah S.W.T.
[=__=]







seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

Saturday, August 20, 2011

Mari Main Mercun


Korang suka main mercun?
Tipu...kalu tak suka..
Biasa kalu korang main mercun, lepas tu kena marah 
dengan jirang sebab buat bising mesti tak mengaku kan?
Ini ada satu mercun yang paling gempak atas muka bumi
nak main malam raya & memeriahkan hari raya korang.
Mercun ni boleh main secara individu atau berkumpulan
(dah macam nak main game pulak)

BBL bagi 10 SEBAB kenapa korang patut main
mercun ni :

1. DIJAMIN korang tidak akan ditangkap oleh polis.
2. DIJAMIN korang tidak akan disebat masuk penjara
3. DIJAMIN korang tidak akan menyebabkan jiran melatah jika mendengarnya
4. DIJAMIN korang tidak akan putus jari, putus kaki, putus selipar,
buta mata, buta warna & cacat anggota badan
5. DIJAMIN korang bebas bermain tanpa rasa bersalah &
menggangu ketenteraman jiran sebelah nak buat baulu
6. DIJAMIN korang tidak akan famous masuk paper sana sini
sebab putus jari & hilang ibu jari
7. DIJAMIN sesuai untuk semua lapisan peringkat umur, budak tadika boleh join
8. DIJAMIN mudah didapati tanpa melaui pasar pasaran gelap
9. DIJAMIN tidak menyebakan kebaran & jerebu
10. DIJAMIN korang akan gembira 

Jadi cepat pergi bazar Ramadhan cari mercun...



































Jeng..jeng..ini dia..





Ha! mercun ini lah BBL garenti korang akan suka.
Suka kan? 



BBL ~ teman adik main bunga api. seronok!
[O_O]








seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

Thursday, August 18, 2011

Deman Campak K-Pop


Annyeong Haseyo!chingu
Alamak! BBL terkena lagi deman campak K-Pop.
Kali ni virus "BoyFriend" telah menyerang BBL.
Bukan Boyfriends gay ye, tapi kumpulan k-pop 
dibawah agensi Starship Entertainment.

Video klip BoyFriend sudah ditonton lebih 3juta kali
sejak di upload 25 Mei 2011. Mungkin sebab mereka comel!
BBL suka dengar lagu ni! Yeay!


Team BoyFriend diangotai oleh
 Dong Hyun, Hyun Seong, Jeong Min, si kembar Kwang Min
 & Young Min, serta Min Woo.

Profile BoyFriend :


Nama : Kim Donghyun
Tarikh Lahir : 12 Febuari 1989
Tinggi : 178 cm
Berat : 60 kg
Posisi : ketua BoyFriend


Nama : No Minwoo
Tarikh Lahir : 31 Julai 1995
Tinggi : 175 cm
Berat : NAY (tengah timbang)
Posisi : Rapper


Nama : Jo Youngmin (abang)
Tarikh Lahir : 24 April 1995
Tinggi : 180 cm
Berat : NAY


Nama : Jo Kwangmin (adik)
Tarikh Lahir : 24 April 1995
Tinggi : 180 cm
Berat : NAY



Nama : Hyun Seong
Tarikh Lahir : 9 Jun 1993
Tinggi : NAY
Berat : NAY


Nama : Lee Jeong Min
Tarikh Lahir : 2 Januari 1994
Tinggi : NAY
Berat : NAY


# wajah-wajah comel BoyFriend









BBL ~ nan neoui Boy Friend..
[^_^]~chomel!






seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...