Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Sunday, October 9, 2011

mari belajar bhase terengganu - Chapter 2

Malam ni BBL update chapter 2 pulak.
Jangan lupa cuba praktis dengan kawan-kawan korang ok.
Sure gelak sampai lebam..

sambungan dari Chapter 1.



41. buah semeta = manggis
42. bera = sedih nak menangis
43. baruh = sawah
44. baki = bekas utk meletak sesuatu benda
45. buah pelang = buah pauh (Kelantan), buah mempelam
46. buah setial = buah kecapi
47. buah tai = buah kelapa laut
48. berahi = suka e.g aku berahi makang ke?pok lekor (aku suka makan keropok lekor)
49. bekeng = garang/bengis
50. bojjeng = gunting rambut/menyikat rambut
51. bhiang = binatang mengawan e.g lembu bhiang.
52. berambei (gatung-ayung) = bergantungan
53. bicuk = benjol e.g pala aku bicuk teratuk tadi (kepala aku benjol terhantuk tadi)
54. culah = degil
55. cong = tipu/bohong
56. cekik = cubit
57. cetong = tin susu
58. cokeh = tuas
59. che = mak
60. cheroh nerang = sangat terang
61. cakner = prihatin/ambik berat
62. comel lote = comel yg amat
63. cherelong = merenung dgn mata yg besar dan tajam
64. colok = mancis, gesek (Kelantan)
65. cakkerek = cengkerik

66. dokdang = tak sempat
67. dok ngepong = tidak pandai buat sesuatu (*ngepong awek - bawa kekasih bersiar-siar)
68. doktong = suka merayau-rayau
69. dok = bukan
70. dian = lilin
71. dudok cacang = berdiri
72. dhian = duduk dekat unggun api
73. dok oh lalu = terlalu over
74. dok rok meppeh = tak larat
75. dho?nik = mengejek-ngejek
76. dok tahu starang baroh = tak tahu pun lansung
77. dok dulli = tak hirau
78. du du senung = mentadak-mentadu
79. decung = sangat laju
80. denir pey = sangat becak berlumpur ataupun manja





BBL ~ rindu sangat nak makang nasi dagang original terengganu
[=___=]








seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

Epic 'Plat Nombor'

Sudah menjadi trend di Malaysia kini apabila harga no plat 
kereta lebih mahal dari harga kereta. Semestinya no plat lain dari
semua no plat kereta berkeliaran di atas jalan raya.
Contohnya KCT 1 berharga RM 66, 5550. 
Boleh keluar Viva sebijik tu.. 
Mungkin ini adalah satu kepuasan buat pemilik kereta. 
Biasalah bila duit dah berkepuk terperat dalam akaun bank,
dari terbiar baik beli no plat..


# mintak maap gambar tak berapa clear..


Contohnya macam ni...


# PHUII



#POLIS?


# PE*%$
korang boleh agak sendiri kan...


#NG 555


# MATI?


#KERETA ANGAN-ANGAN..



BMW terbaru yang tak berapa nak series....








hahaha....





BBL ~ bilalah nak pergi ambil lesen memandu kereta..
[U.U] ~








seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....

Saturday, October 8, 2011

Create the Next Nokia tune and Win up to $10,000 US

Assalamualaikum semua..

Rasa kaku semacam je time nak update entri ni.. 
tapi kalu menaip mesej, laju je kan?
BBL baru je beli telefon Sony Ericsson (perasan bangga)
Jangan risau, BBL akan update entri khas untuk 'miss' cinta BBL..
Seingat BBL hanya satu telefon jenama Nokia sempat BBL guna,
itu pun zaman sekolah menengah dulu & sejak 'bercinta' dengan 
Sony Ericsson terus tak pandang Nokia.

*Nokia lover tolong jangan marah BBL erk..



Buat korang sekarang atau pernah guna telefon nokia, 
tentu familiar dengan bunyi mesej ni kan?



Ini adalah kempen dalam usaha untuk mencari tune Nokia 
terbaru untuk generasi Nokia akan datang & sebahagian
dari list tune kini ada dalam Nokia N9. 

Tune 2011 cam best jugak kan..


BBL ~ terkacak dengan 'miss' baru
[>__<]










seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan kat....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...