Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Friday, August 31, 2012

Parking Kereta Di Aras 14 Serendah RM24 Juta

Di Singapura, golongan manusia terlalu kaya sebenarnya terlalu ramai,
sama ada penduduk tetap atau warganegara asing bekerja di sana,
(bukan warganeraga Indonesia, Bangladesh & sekutu dengannya)
masing-masing akan menikmati hidup dengan kereta mewah di Singapura 
walaupun harga kereta jauh lebih tinggi.
Kalau di Malaysia harga kereta mewah dah buat kita 
terkedu kejap, ni kan harga kereta mewah di Singapura,
memang telan air liur jelah.
Jika ingin merasai angin kelajuan kereta sport mereka beli,
maka lebuhraya Malaysia menjadi litar lumba meraka
walaupun penuh dengan perangkap had laju.
Apalah sangat RM300 saman dengan kepuasan bawa kereta laju-laju.

Di Singapura, memandu kereta yang dibeli satu perkara,
nak simpan kereta bernilai jutaan ringgit ini pun satu perkara
kerana kebanyakan kediaman di sana adalah kondominium
& bukannya bunglow atas tanah yang boleh parking kereta sebelah
rumah masing-masing seperti kita di Malaysia.

Oleh sebab itu, lahirlah Hamilton Scotts sebuah kondiminium mewah
yang mempunyai parking sendiri di setiap tingkat kediaman.
Lebih kurang, Proton Ferrari, Lamborghini atau BMW boleh 
parking sebelah menyebelah sambil di lihat dari ruang tamu
di semua aras bangunan setinggi14 tingkat ini.

Biasalah bila sesuatu hartanah di luar kotak kebiasaaan, 
harga mesti di luar kebiasaan a.k.a luar biasa.
Harga asas kondiminium di Hamilton Scotts bermula
 serendah S$9.5 atau RM23.7 juta.
Murah? korang boleh cuba bida 'Penthouse' 4 bilik di Hamilton Scotts
dengan harga pembukaan pada S$30 juta atau RM75 juta
sehingga harga korang betul-betul mampu untuk memiliki penthouse tersebut.





























Tunggu apa lagi, silalah tempah sekarang sebelum kehabisan stok.




BBL ~ berbakul-bakul duit bila loan PTPTN masuk nanti
[-.-]''




suka entri ini? apa  kata share dengan kawan-kawan di..

Perbezaan Pagi Wanita & Lelaki

Setiap hari waktu pagi mesti rutin korang buat adalah
sama setiap hari kecuali hujung minggu atau hari cuti.
Biasanya bangun pagi, BBL minum 2 gelas air kosong,
gosok gigi, mandi & macam biasa, proses menkacakkan 
diri depan cermin. 

Biasalah kehidupan pelajar memang kena jaga 
penampilan diri, kena ikut polisi sahsiah rupa diri,
& macam-macam lagi bila dah belajar kat UiTM ni.

Jadi apa perbezaan waktu pagi wanita & lelaki?



Memang tak boleh bla nak style lelaki,
bangun pagi, gosok gigi & pakai baju.
Dah boleh nampak kacak!

Tapi BBL bukan bersiap dalam 5 minit sahaja
tapi boleh sampai 1 jam sebab nak pastikan rambut sentiasa terpacak!

Agak-agaknya kaum hawa bangun pukul berapa
untuk bersiap pergi kelas?


BBL ~ kacak & menawan
[^.^]








suka entri ini? apa kata share dengan kawan-kawan di..

Thursday, August 30, 2012

Maksud Di Sebalik Lirik Lagu Gangnam Style


Ketika ini lagu & video Gangnam Style sedang hangat
di mainkan & di ulang lagi sekali di youtube.
Dengan setakat ini lebih 70 juta view sejak di upload
pada 14 Julai lalu ternyata seluruh dunia
sudah terkena kesan radiasi Gangnam Style.

BBL sendiri pada mulanya agak pelik dengar lagu
Gangnam Style, ingatkan group K-pop nyanyi lagu ini
tapi bila tengok kat youtube rupanya seorang lelaki.
Tak sangka video pelik macam ni boleh mencecah 5 juta view sehari.

Seperti kita tahu, ramai peminat sudah membuat video meniru
gaya tarian Gangnam Style termasuklah selebriti. 
Sifat nakal dalam lagu ini mengingatkan BBL dengan 
video Party Rock Anthem oleh LMFO.
Dengar 2 3 kali korang dah boleh ingat lirik lagu & melodinya
walaupun tak faham apa maksud di sampaikan. 


Gangnam Style versi Malaysia

 

Langkah tarian Gangnam Style 



Apa menarik tentang video ini? selain dari tarian kuda aneh
tapi menarik, mungkin boleh di adaptasi dalam tarian poco-poco
hingga muzik yang mudah di ingati walaupun hakikatnya
Gangnam Style di cipta atas isu sensitif?

Latar Belakang Psy 

Psy atau Psycho bukanlah penyanyi baru. 
Kariernya sudah dimulakan semenjak penyanyi kelahiran tahun 1973 ini 
melahirkan album pertamanya pada tahun 2001. 
Karya pertama pemuda bekas pelajar Boston Univeristy ini 
tidak bernasib kerana Psy dijatuhkan hukuman denda
 setelah album pertamanya, ‘PSY From The Psycho World!’,
 diaktankan mengandungi kandungan tidaksesuai untuk anak di bawah umur.
 Begitu juga dengan nasib album kedua, dibanned,
 dengan alasan yang sama dengan alasan yang sebelumnya. 
Album yang dimaksud, ‘Ssa2′juga dikatakan mengandung lirik yang tidak sesuai 
untuk orang berusia di bawah 18 tahun. Setelah berulang kali melahirkan album, 
barulah pada album yang terakhir beliau, ‘PSY6?’, 
nama Psy menjadi begitu terkenal di seluruh dunia. 
Dia telah menjadi penyanyi solo Korea Selatan palig berjaya menembusi pasaran Amerika.


Maksud Sebenar Lagu Gangnam Style 

Seperti yang kita ketahui, Korea Selatan adalah negara Asia 
dengan pertumbuhan ekonomi yang cepat dan tinggi.
 Peningkatan standard hidup ini tidak hanya mempengaruhi gaya hidup sebahagian penduduknya. Sebahagian dari mereka akan mula menghabiskan wang 
yang mereka dapat untuk berburu kesenangan dan barang-barang mewah
 & di Korea Selatan, tidak ada tempat lain yang diniliai dapat 
menyamai kemewahan daerah Gangnam, daerah yang menjadi
 simbol kesejahteraan dan kemehawan di negara itu.

Ketika ekonomi naik, daya beli masyarakat juga meningkat. 
Namun tidak semua orang dapat ikut menikmati kesejahteraan tersebut. 
Sehingga ketika gaya hidup semakin mewah, orang-orang yang tidak beruntung pula sebahagian terperangkap dalam kehidupan gali lubang, tutup lubang. 
Mereka adalah orang-orang yang tidak ingin status sosial mereka ‘dipandang rendah’
& sayangnya, tradisi tidak sihat ini menjadi trend di negara Korea Selatan.
Buktinya, peningkatan pengambilan kredit penduduk Korea selatan 
melambung begitu tinggi, bahkan lebih tinggi dibandingkan Amerika sebelum krisis.

Di Korea Selatan, ada sebuah lawak mengenai ‘wanita kicap masin’ atau Doenjangnyeo. Istilah ini merujuk kepada wanita yang rela memakan mee segera murah
 tetapi selalu menikmati kopi mahal seperti Starbucks yang berharga 
berkali-kali ganda lebih mahal. Maksudnya, wanita-wanita ini hanya mahu 
mengeluarkan sedikit wang untuk keperluan asas namun
 berani membayar mahal untuk keperluan tambahan, contohnya meminum kopi.
Oleh kerana ramai orang yang sudah ‘menjangkit’ oleh trend ini,
 kedai kopi menjadi popular dimana-mana, terutama di daerah elit seperti Gangnam. Hubungannya dengan lagu Gangnam Style?
 Ya, lagu ini diciptakan sebagai sindiran untuk gaya kehidupan tersebut.

 Lirik Lagu  Gangnam Style 


* boleh klik pada gambar untuk paparan lebih jelas.

kalu tak paham, sila translate di google translate


Google Meraikan Merdeka Malaysia Ke 55

Tepat jam 12.00 tengahmalam tadi seluruh
penduduk Malaysia meraikan detik merdeka
ke 55 tahun negara tercinta ini.
Tak lupa juga, enjin pencarian google.com.my
mula memaparkan perkataan Google bersama bunga raya,
bunga kebangsaan Malaysia.





Terima kasih Google


BBL ~ salam merdeka 
[=.=]










suka entri ini? apa kata share dengan kawan-kawan di..

Monday, August 27, 2012

Gajet ABC

Alhamdulilah hari Raya Aidil fitri dah berlalu dengan meriah.
Mana tak meriah kalu saling tunjuk menunjuk gajet.
Tiga gajet mesti ada sebelum bertandang rumah sanak
saudara mestilah telefon, tab & kamera.

Soal jenama & harga letak tepi, janji cukup 3 'adik beradik' gajet.

1. Gajet ABC



Gajet ABC ialah Apple ipad + telefon Blackberry  + camera Canon.
Jenis adik-beradik ni paling popular kalangan
saudara BBL. 

2. Gajet AAN


Terdiri dari Apple iphone + Apple ipad + camera Nikon.


3. Gajet 3S


memang peminat setia Samsung.
 telefon Samsung +  Samsung tab + kamera Samsung.
Khas untuk kaki andriod.

4. Gajet LAA



kamera Lomo + Apple iphone + Apple ipad 
Jenis adik-beradik ni BBL tak faham, ipad dah ada
tapi sibuk jugak ambil gambar guna kamera lomo.
Akhirnya saudara-saudara tegur ingat kamera lomo 
kamera mainan sebab rupa comel sangat.

Macam mana? apa "adik-beradik" gajet korang semasa
hari raya lalu?



BBL ~ akan datang Si A & Si B
[T.T]








Suka enrtri ini? apa  kata share dengan kawan-kawan di..

Saturday, August 18, 2012

5 Idea Kegunaan Gelas Coke Mcd Di Hari Lebaran

Yeah! berapa banyak gelas coke mcd korang dah kumpul?
mesti banyak kan? jadi, BBL nak kongsi idea apa
yang boleh korang buat dengan gelas coke mcd di pagi hari raya.

1. susun semua gelas coke mcd dalam almari kaca kat ruang tamu.
 Biasanya display gelas/mangkuk english style kan?
kali ni biar gelas coke mcd tersusun cantik dalam almari.
mesti tetamu datang dan  balik dengan hati jeles



2. Guna gelas coke mcd untuk hidang air kepada tetamu.
tak payah nak beli set gelas baru. 
lagi pun tak pernah orang lain hidang air dalam gelas coke mcd.
mesti awesome!



3. kalu stok gelas coke mcd banyak sangat,
tukar tradisi tradisional bagi duit raya kepada kanak-kanak dengan bagi gelas coke mcd.

4. susun gelas coke mcd bersebelahan dengan balang biskut raya.
biar tetamu rambang mata nak makan biskut atau nak minum air ribena dalam
gelas coke mcd


5. Isikan aiskrim, cocktail atau puding buah-buahan
dalam gelas coke mcd. Mesti rasa macam istimewa.

Harap tips di atas ala-ala Eric Long deko membantu korang
memeriahkan suasana hari raya.

BBL ~ pagi raya ku di tempat kerja
[T.T]""


Jom Buat Duit Sambil Online Facebook, Twitter, Tumblr & Blog. Percuma & Mudah




suka entri ini? apa kata share dengan kawan-kawan di..

Jualan Murah Gelas Coke Di Mcd

Tengah mencari gelas sesuai untuk mengisi air ribena
lebaran nanti? 
Jangan risau jika kedai dah tutup kerana anda boleh beli di 
Restoran Mcdonald's 24jam berhampiran.

Kenapa Mcd?

Kerana mcd sekarang mengadakan jualan penghabisan stok
gelas Coca-Cola edisi Olimpik London 2012 secara besar-besaran
di kesemua restoran Mcd. 




6 gelas cuma RM12.95 
atau Rm2.50 untuk satu gelas
TANPA sebarang pembelian burger mcd.

Jadi korang boleh beli gelas tanpa beli burger mcd.
Pergi kaunter, cakap "saya nak beli gelas mcd"
jangan lupa sediakan duit.

Untuk masa terhad sahaja sehingga stok habis 
& berdasarkan siapa cepat dia dapat untuk
kesemua warna.

Cadangan BBL 

Esok lepas dapat duit raya terus pergi Mcd
beli gelas Coke edisi Olimpik London 2012 ini.


BBL~ tayang gelas mcd kat tetamu
[*.*]







suka entri ini? apa kata share dengan kawan-kawan di..

Friday, August 17, 2012

Membongkar Konspirasi Sukan Olimpik 2012 Siri 3

------------------------------------------------------------------
AMARAN BBL

Artikel dibawah bukan fakta 100% yang boleh dipercayai bulat-bulat.
Ia berdasarkan pemerhatian & perkaitan antara satu sama lain.
Semua yang terjadi adalah ketentuan Allah S.W.T.
& manusia hanya mampu merancang.
Terpulang pada korang untuk membaca dari segi positif 
atau negatif & anggap ini satu maklumat untuk pengetahuan bersama.
Peace! 
-------------------------------------------------------------------------------------

Sebelum ini BBL ada berkongsi Konspirasi Sukan Olimpik london 2012
SIRI 1 & SIRI 2 awal temasya Olimpik.
Kini berakhir sudah Olimpik London yang memberi pelbagai kenangan 
buat altit bertanding & 204 buah negara bertanding termasuk Malaysia.
Kita tinggalkan sementara kisah menang pingat emas dapat aiskrim percuma itu.

Seperti sebelum ini, BBL pernah beritahu bahawa konspirasi sukan olimpik
termasuklah Illuminati, Freemeson, Zion & adik beradik lain tidak hanya
terhenti untuk upacara pembukaan sahaja tetapi turut termasuk
acara penutup temasya ini.

Acara penutup berlangsung pada 12 Ogos 2012 sekitar jam 3.00 pagi 
waktu Malaysia penuh berwarna-warni pecikan bunga api tapi
awas kerana ada udang sebalik mee goreng.

Apa ceritanya.

StarGate 




Para penghibur membina sebuah piramid 13 anak tangga dari 303 batu bata

Mereka percaya nombor 13 bernasib malang. Banyak kepercayaan percaya dengan no 13 ini,
korang mesti tak pernah tengok bilik hotel no 13 atau hotel hanya setinggi 13 tingkat.
Namun gambar piramid di note Dollar us mempunyai 13 anak tangga.

Hasilnya





Tiada agama, topeng John Lennon 

John Lennon dikatakan menceritakan kepada kawannya, Tony Sheridan,
bahawa dia membuat perjanjian dengan iblis. 
Lirik lagu Joh Lennon, "Imagine" membuktikan dia sebagai komunis. 
Lagu "Imagine" menjadi lagu tema rasmi gereja iblis/satanic.
Lagu ini sebuah lagu menceritakan Lennon mendapat
arahan dari iblis untuk membunuh John Lennon Mark Charpman.

Jessie J - Why So Serious?

Turut membuat persembahan ialah Jessie J(oker) menyanyikan lagu hits, "Price Tag".
Semasa persembahan Jessie J, dia bertanya "why is everybody so serious/sirius?"
atau kenapa semua orang serius?


& dia mengingatkan kita "it's not about the money - we just want to make the world dance"
seperti dia mengelilingi stadium dengan kereta BBL, Rolls Royce.


petikan dari lirik lagu -Price Tag


"It's not about the money, money, money!

We don't need your money, money, money.
We just wanna make the world dance.
Forget about the price tag...
And guess what, in 30 seconds I'm leaving to Mars!"


Price Tag video: Red-headed puppet-joker heading for Mars

The Sun Goddess & her Court


Maksud Tersembunyi

Seperti kita tahu, ahli Freemeson sangat suka bermain teka-teki.
Untuk penutup, mereka tinggalkan bersepah klu dilantai
Union Jack. Mungkin korang akan perasan 2 3 perkataan.
Bila tengok lantai tu, teringat video klip Rihhana - S&M


Princes the Illuminati?


9/11?

Si Cupip Terbang 

BBL tak berapa pasti gambar pada lantai ini gambar si cupip
atau objek lain sehingga penari wanita sujud & baring di atas lantai.



The styx 

Styx dalam bahasa kuno Yunani bermaksud "kebencian" & "kejijikan"
Stygian bermaksud sungai dalam mitologi Yunani yang membentuk
sempadan antara Bumi & Underworld.
The Ferryman Charon mengangkut roh baru mati di seberang sungai
untuk ke neraka/ Underworld



Phoenix Gergasi melambangkan "kedatangan Dajal"

Phoenix : melamangkan matahari, kelahiran semula secara misteri,
kebangkitan & berkekalan, "burung merah" ini dipercayai mati dalam api
yang dibuat sendiri secara berkala (setiap 100 tahun)  &
kembali hidup dari abunya sendiri. Selain itu, Phoenix dikaitkan dengan
penyembahan matahari & tuhan-tuhan matahari.
Kalu korang perasan, banyak pecikan bunga api berwarna 
oren merah kan?






Itu sahaja BBLsempat kongsi sebab tak berapa sihat.
deman selsema semua ada.
Nanti BBL update sambung cerita ini ye.

BBL ~ kerja..oh duit raya
[=.=]

Jom Buat Duit Sambil Online Facebook, Twitter & Blog. Percuma & Mudah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...