Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Wednesday, July 31, 2013

Video Gelita - Ucapan Raya Dari Blogger

HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Duit raya special untuk korang dari Watsons
HANGAT! - Bergaya sakan dengan kereta baru di pagi syawal


Kat tv sekarang berselang seli iklan selamat hari raya dari syarikat gergasi
seperti Samsung Malaysia , Petronas, Maxis & lain-lain
tapi BBL sangat tersentuh menonton iklan hari raya dari falihinjasmy.blogspot.com
Video cukup simple tapi sarat dengan pengajaran untuk di sampaikan.

Korang kena tengok sendiri kesudahan video berdurasi  1:07 minit ni.

Pesanan dari penaja :
 sediakan tisu atau baldi




Rajinkan diri untuk singgah ke falihinjasmy.blogspot.com


BBL ~ alhamdulilah masih berwarna-wani raya
[=.=]"


HANGAT! - Bergaya sakan pagi syawal ini dengan kereta masa depan
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy Sambil menderma
HANGAT! - Duit raya dari Watsons khas untuk korang


Ai, tak kan tengok sorang je? kongsi la dengan kawan-kawan di..

Mini Album Raya Oversea

HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Fuyoh kereta masa depan
HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?

Sekarang ni kalu pergi bazar pun, sana sini ringtone mesej lagu raya.
Semua dah bersemangat nak berhari raya. Kalu dulu masa belajar diploma,
bilik hostel BBL paling meriah dengan lagu raya siap pasang lampu kelip-kelip
tapi biasa kami panggil lampu lip-lap. Sakit mata kalu nak tidur lepas tengok lampu lip-lap.
Nasib baik warden tak marah, kalu tak mesti lampu lip-lap kena rampas.

Well, tak lengkap hari raya tanpa lagu raya zaman 80'an dulu.
Check out lagu raya bernafas baru dari oversea ni.
Cool habis bila tengok video lagu raya parody ni.





BBL ~ cut lagu raya buat ringtone mesej
[-.-]**


HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Fuh kereta masa depan



Ai, tak akan tengok sorang je.. kongsilah dengan kawan-kawan kat...

Monday, July 29, 2013

Terjah Blog Mamat Jambu

HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Pulang bergaya Syawal ini dengan kereta baru



Tak kala pertama kali menjenguh blog.lime.my rasa terpukau dengan 
banner utamanya. Sangat simple dengan susunan collage bertema hijau.
Ingatkan laman web jual air lime soda rupanya blog jejaka jambu beb.

Blog blog.lime.my cukup simple tapi padat dengan entri berkait dengan benda kreatif.
Tak nampak lak gambar ownernya, mungkin sebab malu lagi nak tunjuk muka.
Harap-harap satu hari nanti ada muka owner blog jambu ni.

Apa yang best blog.lime.my ?

Entri paling menarik di blog.lime.my mestilah Lukisan 3D Menakjubkan &
korang mesti follow rapat blog ni sebab ada tutorial blog seperti cara mudah pasang commentluv di blogspot . 

Khas untuk blogger sahaja

Kini blog.lime.my hangat dengan Contest Blogger Jejaka Jambu -
Blogger perempuan pun boleh join okeh dengan hadiah masyuk iaitu 


 Power bank 30, 000 mAh untuk entri paling kretif


2 unit x Perfume Power Bank 2, 600 mAh

Jadi jangan lupa terjah blog.lime.my untuk maklumat lanjut

Paling penting!
Artikel ini di taja oleh : Contest Blogger Jejaka Jambu

BBL ~ teringat blog Justkhai.com dulu-dulu
[=.=]





HANGAT! - Pulang bergaya Syawal ini dengan kereta baru
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?


Tak kan baca sorang je..kongsi la dengan kawan-kawan kat...

Hanya Di Malaysia Versi Instagram Episode 4

HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?


Tak sangka dah masuk episode 4 edisi Hanya Di Malaysia.
Semua gambar di bawah BBL sedut dari Instgram rakyat Malaysia.
Jangan lupa review Episode 1 , Episode 2 &  Episode 3 


BBL ~ tergelak nak taip entri ni
[T.T]




Suka entri ini? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di...

Patung Minion McD Untuk Di Jual

HANGAT! - Pesanan khas buat pelanggan Watsons Personal Store
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebuoy sambil menderma
HANGAT! - Bergaya dengan kereta baru di hari Syawal ini

Perhatian! Perhatian!

Korang tengah mencari lagi patung Minion atau nak tambah lagi koleksi Minion?
Kali ni BBL nak lelong koleksi terhad Minion ni.



SET SATU



5 Minion - 2 Minion minggu ke 3 & 3 minion minggu ke 4.
RM150 untuk 5 minion ini

SET DUA



2 Minion - Minggu ke 4
RM50 untuk 2 Minion ini

Jika korang berminat, boleh e-mail ke bandunglaici@yahoo.com
Jualan ini berdasarkan siapa cepat dia dapat.

BBL ~ berminat?
[^.^]


HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebuoy sambil menderma
HANGAT! - Pesanan khas buat pelanggan Watsons Personal Store
HANGAT! -  Kereta baru untuk bergaya syawal nanti


suka entri ini? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di...

Sunday, July 28, 2013

Samsung Galaxy Grand Atau Mega?

HANGAT! - Bergaya sakan dengan kereta baru Syawal ini
HANGAT! - Berita gembira untuk pelanggan Watsons Personal Store
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma



BBL baru je balik dari Samsung Store. Saja nak jenguk Samsung S4 & Grand
Tapi tetiba jatuh hati dengan Samsung Mega. Sangat besar & kacak kalau BBL pegang.
Balik rumah terus buka Youtube search entri pasal Galaxy Mega & Grand.
BBL dalam plan untuk beli telefon baru sebab Samsung S Advanced sekarang
dah nak masuk anniversary pertama pada 5 September ini.

3 minggu lepas BBL rancang nak beli Samsung Grand lepas jatuh hati 
tengok Galaxy Grand sebelah S3. Sekarang ni BBL confius antara 2 telefon ni.
Argh tolong BBL..



Jadi check out apa yang kacak dengan Grand & Mega.


Jika BBL beli Galaxy Grand..

Size skrin 5 inci cukup besar untuk BBL online Instagram, WeChat & Whatsapp.
Galaxy Grand ada S-Pen macam Galaxt Note ok. Itu satu kelebihan pada Grand.
Paling penting Grand menyokong 2 slot sim kad, 
kat situ boleh sumbat 1 kad untuk call atau mesej & 1 kad untuk internet.
Cukup awesome. 
Selain tu, size Grand memang cukup-cukup muat untuk pegang sebelah tangan.
Senang untuk korang chating & berbalas-balas Whatsapp.

Jika BBL beli Galaxy Mega..

Skrin telefon paling besar setakat ni dengan 6.3 inci &
korang akan rasa kenapa kecik sangat skrin telefon lain.
Seriuz bila lama mengadap Galaxy Mega kemudian tengok telefon BBL
rasa kenapa kecik sangat skrin ni.
Phablet Galaxy Mega mungkin menyebabkan korang terpaksa guna 2 belah tangan
kalu nak taip mesej tapi sangat lancar guna 2 belah tangan.



Fuh hampir sama besar dengan wallet BBL.
Rasanya kalu lelaki, susah sikit nak sumbat dalam poket melainkan pegang di tangan.

Plan BBL untuk menjimatkan duit, beli di kedai telefon yang menawarkan rebet RM200.
Contoh Galaxy Grand RM1,099 - RM200 = RM899
Galaxy Mega RM1, 599 - RMM200 = RM1, 499
Lagi bagus kalu korang boleh mintak diskaun sehingga betul-betul puas hati
dengan harga di tawarkan. Seeloknya cuba servay sebanyak mungkin kedai telefon
untuk mendapat harga paling murah & banyak hadiah seperti skrin protector, 
casing & memory kad. Pergi banyak kedai tak pe, bukan tokey kedai marah kan.





Tapi BBL masih lagi bingung nak pilih mana satu.
Hurm jangan risau, nantikan entri BBL sama ada Grand atau Mega menjadi pilihan.
Jeng..jeng..
BBL ~ besar & sangat besar
[*.*]




HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Berita gembira untuk pelanggan Watsons Personal Store
HANGAT! - Bergaya sakan dengan kereta baru Syawal ini



suka entri ni? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di...

Segmen Saya Nak Kad Raya

HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Kereta masa hadapan cukup ohsem
HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?



Tak sangka minggu depan dah nak raya Aidil Fitri.
Kalu 4 tahun lalu mesti dah penuh peti surat dengan kad raya dari kawan-kawan
tak pun kad raya pos ke diri sendiri. 

Teringat zaman sekolah menengah bila satu kelas exchange alamat rumah 
nak tukar balas kad raya. Waktu tu setem murah je.


2 buku biodata ni memang BBL simpan elok sampai hari ni.
Bila buka balik rasa rindu zaman sekolah.
A hak!. 

Untuk mengimbau kembali kenangan pos kad raya ni,
sweetsour93.blogspot.com hangat mengadakan Giveway kad raya.
Yeah rasa seronok balik bila ada orang nak hantar kad raya.

http://shuhaidasaad.blogspot.com/2013/07/simple-segmen-saya-nak-kad-raya.html


Hadiah - 
15 blogger bertuah akan mendapat kad raya.
Tarikh tutup - 
28 Julai jam 10 malam


Jangan lupa terjah sweetsour93.blogspot.com untuk lebih info.


BBL ~ kad raya.. kad raya..
[-.-]


HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Kereta untuk hari raya cukup ohsem

Suka entri ini? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di..

Friday, July 26, 2013

Rembat Minion Design Minggu Terakhir

HANGAT! - Serbu karnival Cadbury di tesco Damansara
HANGAT! - Mandi sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang



Mintak maaf lambat update entri ni. Sepatutnya lepas berjaya beli Minion BBL nak terus update tapi internet pulak buat ha. Geram betol.
Paling penting BBL dah rembat Minion rekaan minggu terakhir.
Fuh penat nak beratur malam tu. Tepat jam 10.47 malam BBL sampai di McD Dungun.
Waktu tu dah ramai cina tunggu Minion.
Terus cepat BBL duduk tempat paling dekat dengan pintu masuk, 
nanti senang nak masuk dalam.
Semakin dekat pukul 12 tengah malam, bertambah ramai customer datang semata-mata
untuk Minion ni. Masing-masing sibuk gelabah nak beratur depan sekali.

Yeah, waktu untuk Minion dah dekat. 15 minit sebelum jam 12 malam,
kaunter Happy Meal dibuka & semua yang ada terus terjah, nasib baik tak gaduh
macam kat Selangor sampai rosak pintu.
Untuk edisi terakhir, setiap pelanggan akan di beri 2 kupon.
2 kupon untuk membeli 2 set Happy Meal bersama 2 design Minion.


Pada kupon ada tertulis option untuk customer menderma Happy Meal jika
dorang hanya nak Minion semata. Tapi BBL beli & bawa balik buat sahur.
Paling syok, BBL antara 200 pelanggan bertuah dapat beli Minion ni 
sebab stok hanya cukup-cukup untuk 200 orang. 
Nasib baik datang awal, kalu tidak, melepas lah sudah


Bila dah sampai giliran BBL terus cepat-cepat buat payment & rembat Happy Meal
sebab tak sabar nak tengok Minion. Akhirnya Minion di tangan BBL!


Dalam masa 1 jam semua Minion habis di jual.
Memang sedih siapa yang datang lambat. 
Hahaha..


BBL ~ tak comel mana pun
[-'-]


HANGAT! - Mandi sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang
HANGAT! - Serbu karnival Cadbury di Tesco Damansara


Suka entri ini? Jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di...

Tuesday, July 23, 2013

#RoyalBaby Bayi Lelaki Kate Middleton

Hangat! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah anda?
Hangat! - Magic 2014 memang terpukau biru

Seluruh warga kota London kini gembira selepas 
Duchess of Cambridge Kate Middleton melahirkan bayi lelaki
pukul 4.24, Isnin (22/7) waktu setempat.

Kini #RoyalBaby menjadi trend di Twitter & ramai pemimpi negara
mengucapkan tahniah atas kelahiran diraja sulung Putera William & Kate.

Ternyata walaupun Kate baru lepas bersalin namun dia tetap cantik
bersama bayi yang belum di beri nama ini.

Check out memori kegembiraan warga Kota London








BBL ~ tahniah Kate
[^.^] ~ baby...


Hangat! - Magic 2014 memang terpukau biru
Hangat! - Tarian coklat Cadbury sambil makan coklat Cadbury
Hangat! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah anda?


Suka entri ini? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di..

Sunday, July 21, 2013

Tempah Baju Mininon Limited Edition Sekarang

HANGAT! - Nak Faizal Tahir datang beraya rumah korang?
HANGAT! - Mandi sabun Lifebouy sambil menderma


CURRENTLY SOLD OUT

UPDATE
- Baju Minion dah sampai -

Ramai orang sanggup beratur panjang di McD untuk membeli patung Minion
& ada sangup pecahkan tabung tuk beli patung Minion semurah RM499.90 di eBay
Bagi korang yang minat sangat dengan animasi Despicable Me, cepat mendapatkan 
T-shirt eksklusif Minions dengan harga yang berpadanan dengan kualiti. 

Bagi Minioners, jangan lepaskan peluang untuk 
beli t-shirt limited edition oleh Yukinos Art And Craft . 

Terdapat 2 variasi design baju serendah RM39
 untuk kanak-kanak & dewasa kacak macam BBL. 
Hahaha



Baju ni sangat sesuai kalu buat hadiah sempena hari lahir
atau beli & hadiahkan kepada diri sendiri.
~ Buat-buat surprise bila abang posmen hantar bungkusan depan pintu rumah



CARA TEMPAHAN:

2. PM & nyatakan size dan kuantiti
Untuk confirm order, jelaskan 50% deposit
 (RM20 untuk Minions Logic tees atau RM22 untuk Papoy tees)
4. Jangan lupa untuk simpan resit sebagai bukti pembelian
5. Tunggu pengesahan order korang & buat 50% baki pembayaran
6. Tunggu depan pintu rumah
7. Upload baju Minion korang di Facebook & Instagram!


Cepat buat pra-tempahan sekarang di www.facebook.com/yukinosartandcraft

BBL dah tempah 2 helai baju Minion Logic. 
Boleh buat bergaya petang syawal nanti!
A hak!


CURRENTLY SOLD OUT

UPDATE:
- Baju Minion dah sampai -

BBL ~ ambil aku cepat-cepat
[=.=]




suka entri ini? Jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...