Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Thursday, October 31, 2013

Tolong Undi Paling Sedap

HANGAT! Style baru nak tunjuk sayang kat BF atau GF
HANGAT! T-shirt slang Malaysia percuma untuk warga Facebook
HANGAT! Sempena Tahun Melawat Malaysia 2014, korang teringin nak pergi mana



Tu satu Cadburry siapa yang nak, BBL nak kongsi sama-sama.
Well, makan coklat sebenarnya menyihatkan badan terutama otak.
Coklat jenama Cadburry memang fav dari zaman form 3 sampai loni.
Lagi seronok bila miss Fazura jadi duta Cadburry Milk Chocolate 
terasa makan coklat pemberian Fazura. 

Semua tahu adik beradik Cadburry ada 7 jenis & masing-masing tak tahu siapa paling sedap.
Jadi BBL nak mintak tolong undi coklat flavour apa paling sedap.
Kiranya kalu korang makan Cadburry flavor tersebut membuatkan perasaan
paling indah datang contohnya makan Cadbury flavor Mixed Nuts 
bagi semangat nak belajar atau makan Cadburry flavor pure Chocolate mengingatkan 
kenangan date dengan orang tersayang.

Jadi pilih mana satu menjadi fav. 



UNDI CADBURRY DAIRY MILK CHOCOLATE



UNDI CADBURRY DAIRY MILK BLACK FOREST



UNDI CADBURRY DAIRY MILK CASHEW NUT










Dah undi? Terima kasih kerana menyokong BBL mencari flavor paling sedap.
Terima kasih daun keladi ya.
Mari teman BBL habiskan Cadburry ni.


BBL ~ makan coklat teringan zaman diploma
<(^.^)/

HANGAT! T-Shirt slang Malaysia percuma untuk warga Facebook
HANGAT! Style baru nak tunjuk sayang kat BF atau GF
HANGAT! Sempena tahun melawat Malaysia 2014, korang teringin nak pergi mana


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, October 30, 2013

Tindakan Blogger Selepas Gula Naik 35sen

HANGAT! Semakin kecik semakin comel jadinya
HANGAT! Antara rokok 'halal' dan 'haram' di sisi undang-undang
HANGAT! Dapatkan t-shirt slang Malaysia percuma je


Selamat pagi bloggers! 
Hari BBL terlebih bangun awal & entah kenapa boleh terbangun awal.
Terlintas kejap kat minda tentang projek 52kg terbengkalai sejak minggu lepas.
Sebenarnya projek 52kg adalah azam 2013 nak kekalkan berat badan 52kg.
Sekarang ni berat BBL selalu berubah antara 50kg - 53kg.
Pagi syawal lalu berat BBL jadi 49kg, dah lama tak nampak angka 4 dalam penimbang.
Maka hari ni kena naikan semangat untuk angka 52 dengan warn up jogging sebelum petang 
ni ke gym untuk naikkan musle tak seberapa.


Ada jugak kawan tanya kenapa tak minum protien kasi up muscle.
Oh tidak, nanti BBL nampak gemuk kalu tak exercise selalu, lebih baik jadi slim fit
supaya nampak muat dengan baju sekarang ni.

Lagi pun gula dah naik 35sen & mak BBL agak membebel harga gula jadi RM3.00.
Bagi blogger berkeluarga mungkin agak terbeban bila anak-anak mintak buat air sunquik.
Wot..wot kena kurangkan minum air manis kat rumah tapi tak payah risau
sebab BBL dah lama aktif program 3liter air kosong setiap hari.
Memang mula-mula nampak 3liter tu macam 3 lori tangki tapi azam kena kuat nak sihat.
Sekarang ni 3liter kadang-kadang tak cukup, mungkin sebab bawa pergi kelas sekali.

Pesan BBL tolong perbanyakkan minum air kosong, sekarang cuaca tak menentu.
Kan deman tak berupdate blog pulak. Train otak semasa minum air kosong seolah-olah
sedang minum air jus strawberi atau ingat balik waktu bulan puasa, 
dapat air kosong dah lega.

Cukup dulu, BBL tengah nak naikan semangat untuk pergi gym petang nanti.

Pesanan kidmat masyarakat dari Kementerian Kesihatan Malaysia


BBL ~ selamat minum air kosong
m [~.~] m

HANGAT! Semakin kecik semakin comel jadinya
HANGAT! Antara rokok 'halal' dan 'haram' di sisi undang-undang
HANGAT! Dapatkan t-shit slang Malaysia percuma je

Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

Segmen: Pencarian Boglist Bulan November

HANGAT! Promosi terbaru KERETA RAKYAT
HANGAT! Hamper Mister Potato bernilai RM50 secara percuma
HANGAT! Jangan pernah miss tengok movie fav korang

Dah 2 minggu tak join segmen & hari ni gatal tangan 
nak sokong blogger Kinah buat segmen bloglist untuk bulan November. 


Segmen berakhir 30 Oktober 2013 ( hari ni)
Nak join jugak --> Borang pendaftaran segmen Kinah

BBL ~ alhamdulilah rezeki murah bulan ni
[o.o]/*


HANGAT! Hamper Mister Potato bernilai RM50 secara percuma!
HANGAT! Jangan pernah miss tengok movie fav korang
HANGAT! Promosi terbaru KERETA RAKYAT

Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di..

Tuesday, October 29, 2013

Wordless Wednesday #18

HANGAT! Semakin kecik semakin comel jadinya
HANGAT! Cara paling sempoi nak ambik hati GF atau BF
HANGAT!T-shirt slang Malaysia percuma

BBL nak update entri Wordless Wenesday jugak minggu ni. 
Tak 4 bulan tak update entri WW ni.



BBL ~ alhamdulilah..rezeki setia dengan Samsung
U^.^U

HANGAT! Semakin kecik semakin comel jadinya
HANGAT! Cara paling sempoi nak ambik hati GF atau BF
HANGAT! Rembatlah t-shirt percuma slang Malaysia

Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

Monday, October 28, 2013

4 Hari Tak Update Entri

HANGAT!  Jangan pernah miss tengok movie terbaru
HANGAT!  ~ Perhatian kepada bakal lepasan SPM
HANGAT!  Makin kecik jadi makin comel la

Assalamulaikum, BBL baru je sampai rumah dari KL semalam. 
Fuh penat kaki tangan segala angkat barang pagi tadi. Maaf sebab tak update entri sebab lupa bawa lappy jadi BBL banyak blogwalking ke blog kawan-kawan dengan telefon.
Ringkasnya entri ni pasal

1. Office 20sen
Untuk tuntut  tiket Konsert Ke$ha maka BBL kena pickup sendiri di pejabat SAYS.MY.
Nak cari pun tak susah sebab search keywork 1 Tech Park kat Google Map & terus jumpa.
Agak nervous pertama kali menag tiket konsert besar tapi rasa seronok bila tengok
jejak kaki kat office 20sen ni. Teringat zaman SAYS.MY kumpul duit 20sen 
dengan share ads. Ruang pejabat SAYS.MY pun simple & tak fomal ala opis google.
Boleh tengok video ni Pejabat SAYS.MY - sebijik sama. 


2. Tiket percuma tapi konsert batal
Fuh hati dah berbunga-bunga dapat pergi konsert percuma untuk 4 orang 
kemudian timbul desas desus konsert dibatalkan di laman instgram.
Ini reason konsert dibatalkan & apa boleh buat, refund balik tiket la.
Hakikatnya agak sedih bila dapat hadiah jadi kes sebegini.

3. Exercise kaki 
Dah alang-alang sampai KL plus tiket balik pun lambat lagi
BBL habiskan masa pergi IKEA beli meja & kerusi nak letak dalam bilik.
Niat nak cari lampu tapi tak berkenan selain harga biasa bukan harga promosi.
Sempat jugak BBL terjah kedai Daiso, fuh boleh rambang mata nak pilih barang. 
Oh ya, nampak macam kedai RM2.00 tapi kualiti lebih baik selain harga murah.
Sebelum balik sempat rembat body mist victoria secret tuk diri sendiri & 
hadiah hari jadi kawan.


4. Bajet 2014
BBL tak sempat nak tengok pembentangan Bajet 2014 oleh Dato Najib tapi
sebelah malamnya penuh feed ulasan Bajet 2014 oleh warganegara facebook.
Nampaknya BBL kena teruskan program bawa air kosong dari rumah &
 kurangkan lepak di kedai mamak. Mohon cafe & kantin di uitm tak naikkan harga sirap
dek harga gula naik 35sen. Serik bila order air siap harga RM1.60.
Itu tak minum lagi bandung laici, berapalah harganya erk


5. Lebih ramai lebih selamat
Tak lupa isu kes tembak oleh pegawai keselamatan. Nak komen banyak pun tak boleh
sebab tiada pihak tampil dengan statement rasmi melainkan ramai blogger 
update entri dengan versi masing-masing. Senang cerita, elakkan keluar bersendirian
terutama blogger time pergi event Nuffnang, Churp-Churp atau Klips.
Ajaklah kawan teman demi keselamatan diri & gadjet kesayangan ya.

Cukup sahaja entri perkasam 4 hari BBL tak online blog.

BBL ~ Galau hati ku
[ ^ _ ^ ]


HANGAT!  Makin kecik jadi makin comel
HANGAT!  Jangan pernah miss tengok movie terbaru
HANGAT!  Perhatian kepada lepasan SPM

Ai kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di..

Wednesday, October 23, 2013

Nervousnya Guna BBM Untuk Andriod

HANGAT! Semakin kecik semakin comel pulak jadinya
HANGAT! Hanya mampu melihat di Pavilion KL
HANGAT! Jangan buang masa pergi online kat mcd atau starbuck sebab kini ada internet percuma



Cukup sehari permulaan BBL bersama dengan BlackBerry Messager atau BBM.
Merurut amanz.my semalam lebih 10juta kali BBM untuk adriod & IOS telah
di download menyebabkan ramai kawan-kawan BBL duk tanya macam mana
nak install BBM, kenapa tak boleh buka BBM walaupun dah download & macam-macam
soalan selepas tersebarnya BBM kini terbuka untuk semua telefon andriod.

BBL download BBM lebih kurang pukul 9 pagi & sebelah petangnya dah boleh BBM.

TUTORIAL DOWNLOAD BBM

1. Buka Play Store & download applikasi BBM
2. Tunggu install siap
3. Masukkan email 
4. Tunggu email pengesahan dari BlackBerry - banyakkan bersabar
5. Check email - buat pengesahan selepas terima email dari BB
6. Buka apps BBM & setting profile diri
7. Sebarkan no pin korang!

3 jam pertama bermain BBM rasa macam bosan sebab dah terbiasa dengan Whatsapp
tapi lepas dah masuk 3 4 orang kawan BB terus rasa syok sampai lupa nak update blog.


Seriuz BBL mengaku agak jakun tengok BBM ni. Masa zaman diploma tahun 2009
BBM sangat famous terutama kalangan kawan BBL. Ibaratnya BBM terhebat zaman tu.
Ramai jugak kawan macam pertikai kenapa BBL beli Sony Ericson X10 & tak beli BB?
Well, duit siapa nak paksa beli telefon BB. Obses BBL terhadap Sony tak pernah padam
sehingga last moment dengan Sony X8 yang tersimpan rapi macam buku dalam rak baju.

3 4 bulan lepas BBL asyik terima message mengatakan Whatsapp kena bayar 
bermula tahun depan & tahun depan tapi hakikatnya masih sama.
Dengan kewujudan BBM untuk Andriod & IOS tak mungkin rasanya Whatsapp akan berbayar sebab pengguna ada banyak pilihan selain Whatsapp.
Tak termasuk apps percuma sesedap aiskrim Magnum seperti KakaoTalk, Line, WeChat
& bersepah lagi dalam Play Store.


Apa pun ini mungkin gimik syarikat BlackBery untuk kembali segar dalam pasaran telefon
memandangkan sekarang dah jarang jumpa kawan BBL guna BB melainkan
sebagai telefon no 2.

Korang dah install BBM boleh ada add pin BBL.
7525F922

Done. Noted. Publish

BBL ~ ping! ping!
[>,<]~~



HANGAT! Semakin kecik semakin comel jadinya 
HANGAT! ~  Hanya mampu melihat di Pavilion KL
HANGAT! Jangan buang masa online kat starbuck atau mcd sebab kini ada internet percuma


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di..

Terima Kasih SAYS.MY : 4 Tiket Ke$ha Warrior Tour Percuma

HANGAT! Ada ke internet free kat Malaysia ni
HANGAT! Hanya mampu tengok saja kat Pavilion
HANGAT! Makin kecik makin comel lak nampaknya



Tetiba ada bunyi email masuk, biasanya email komen terbaru dari anonymous
tapi bila tengok email dari SAYS.com 
& sekali buka 


Seriuz ke main-main ni. Sekarang ni bukan boleh percaya email spam.
Kalu email spam dapat tiket konsert percuma, agaknya tektik baru awang hitam.
Untuk pengesahan, BBL cuba telefon Sheila Salleh & ternyata BBl bertuah antara 
25 pemenang berjaya dengan 4 tiket ke konsert Ke$ha Worrior pada sabtu ni
di Stadium Negara.

Bertuah jugak masuk contest last minute kat 8share ni.
Contest pun agak senang sekadar masuk suka-suka memenuhkan ruang.
Bila dah menang ni, pergi sahajalah. Memang 2 minggu lepas kawan BBL ada ajak
pergi tengok konsert One Republic hujung bulan ni tapi tiket murah dah sold out.

Ini kali pertama BBL join contest 8share.com selepas setahun 8share.com 
bertukar nama dari SAYS.MY.

Memandangkan tiket ni bernilai RM208, bolehlah BBL cuba berdiri depan stage nanti.
Boleh tengok Kes$ha live. Hahaha


Sekarang ni tengah planing macam mana nak pergi office SAYS ni.
Mintak-mintak jangan sesat sudahlah. Kalu tak melepas 4 keping tiket free.

Korang jangan segan silu join contest dengan 8Share ni.
Kalu nak join 8Share, boleh daftar kat sini --> Borang daftar 8Share.com

BBL akan update entri tentang konsert Ke$ha selepas pulang dari KL nanti.
Apa pun terima kasih 8Share untuk tiket percuma ni, bukan sekeping tapi 4 keping.

Terima kasih


BBL ~ nervous jugak
m ( ._. ) m

HANGAT! Ada ke internet free kat Malaysia ni
HANGAT! Hanya mampu tengok saja kat pavilion Kl
HANGAT! Makin kecik makin comel nampaknya



Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

Monday, October 21, 2013

Review Samsung Galaxy Note 3 : Edisi Tengok Sahaja

HANGAT! Makan GCB McD paling lawak
HANGAT! Teringin nak kawin tapi bajet pulak masalah
HANGAT! Boleh percaya ke ada internet 24/7 untuk pengguna





Samsung Note 3 dah sebulan kat kedai tapi baru semalam BBL sempat pergi Samsung Store.
Dapat jugak merasa pegang Note 3 & totally sangat cun.
Hari ni BBL akan review sikit tentang Note 3 ini.

Spesifikasi Note 3



Premiun Body Design
Mengambil inspirasi dari Note 1, rangka body seperti candybar compare Note 2.
Dengan penggunaan kulit sebagai cover case belakang memang rasa kelainan
dibandingkan cover plastik untuk semua model Samsung. 
Rasa sangat kemas dengan jahitan kat tepi tapi untuk warna putih,
beware takut cepat kotor & pilihan warna hitam agak elegen.



Sebatang S pen
Air command dengan S pen sangat syok. Umpama macam mouse lappy,
senang nak copy, paste, bulat, buka multi window & mestinya Note sahaja ada S pen ni.
Ada 5 fungi pada Air Command iaitu 
Action Memo : boleh ambil nota segala 
Scrapbook : boleh organise apa saja even boleh draf blog 
S Finder : shortcut tak payah buka Google ikon
Pen Window : lebih kurang macam multiwindow jugak tapi lebih advance
contoh boleh buka kalkulator sambil check harga diskaun online
Screen White : copy & paste gambar



Kamera 13 MP
Dengan paparan skrin SUPER AMOLED menjadikan hasil gambar lebih cantik & terang.
Tonton video pun seronok sebab Note 3 menyokong video Full HD.
 Memang berair je mata tengok video full hd 1080p kat youtube.
Sayang tak boleh nak snap contoh gambar di ambil dengan Note 3.

Ambil nota & lukis sepuas hati
Bagi BBL, keistimewaan Note mestilah fungsi boleh ambil nota, conteng gambar,
 lukis dinasor time dalam train & edit video. Kalu korang cari dalam youtube,
banyak video matsalleh berkarya dengan note sahaja & hasil lukisan macam real kat kertas.
Memang 3 4 hari pertama pakai note terasa janggal guna s pen tapi bila dah sebulan guna,
memang master of S pen la korang. Kadang-kadang BBL terpaku tengok kawan guna S pen
macam pen biasa je. Ohsem dude.

Jam Tangan Galaxy Gear
Sayang sekali semalam jam Gear dah habis stok & tak display untuk BBL main.
Memang teringin jugak nak try pakai Gear ni. Kira memang saja je Samsung buat teknik
Galaxy Gear hanya untuk Note 3 sahaja, kalu tak boleh pakai dengan Mega BBL ni.
Nampak tak permainan Samsung?

- UPDATE -
Galaxy Gear boleh digunakan bersama peranti Samsung Note tab 10.1 2, Note 2,
Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, S4 Active, Galaxy S3, Galaxy Mega 6,3, Galaxy Mega 5.8
& Galaxy S4 Zoom selepas di kemaskini ke Jelly Bean 4.3 bermula hujung bulan Oktober ini.

Harga
Buat masa sekarang harga masih sekitar RM2 300 & Galaxy Gear RM999.

Antara gambar Note 3



Dengar cerita Samsung S5 akan keluar Januari 2014 dengan design terbaru.
Ai cepat je keluar S5 atau prestasi sale S4 tak segagah S3 hari tu?

BBL ~ tunggu tahun depan la
[-.-]>>

HANGAT! Makan GCB McD paling lawak
HANGAT! Teringin nak kawin tapi bajet pulak masalah
HANGAT! Boleh percaya ke ada internet 24/7 untuk pengguna


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

Hanya Di Malaysia Versi Instagram Episode 9

HANGAT! Jangan tengok YouTube
HANGAT! Masa untuk tengok movie online!
HANGAT! Cinta 20sen macam perli minyak naik 20sen


Entri paling famous dalam blog BBL dah kembali untuk Episode 9.
Kali ini dengan tema - Sign

- AMARAN KERAS  - 
JANGAN GELAK & HANYA GELENG KEPALA SAHAJA


Ini untuk episode lepas
Episode 1 -
Episode 2 -
Episode 3 -
Episode 4 -
Episode 5 -
Episode 6 -
Episode 8 -

BBL ~ idea datang banyak.. alhamdulilah
[^.^]**

HANGAT! Cinta 20sen macam perli harga minyak naik 20sen
HANGAT! Masa untuk tengok movie online!
HANGAT! Jangan tengok YouTube

Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di... ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...