Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Wednesday, April 30, 2014

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 17



Aku Isterinya Episode 17

30 April 2014




Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tuesday, April 29, 2014

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 16



Aku Isterinya Episode 16

29 April 2014




Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, April 28, 2014

Neko Kembali Lagi

HANGAT! Ucap selamat tinggal kepada telefon lama 


Yahoo, si neko Hello Kitty kembali ke McDonalds bermula 1 Mei 2014. Ada 6 rekaan semua sekali iaitu Dare Devil, Trapeze, Clown, Chimp, Magician & Animal Tamer. Rasanya Animal Tamer akan laris sebab ada misai ala-ala Mustache. Seperti biasa harga mungkin kekal RM9.90 setiap satu dengan sebarang pembelian McValue set McDonalds. Promosi ini akan bermula 1 Mei sehingga 21 Mei 2014. Get ready dengan duit ya.


BBL ~ kumpul la
(⌐■_■)


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 15



Aku Isterinya Episode 15

28 April 2014




Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Sunday, April 27, 2014

Seronok Bersama Nuffnang Lovin @ Aloft KL

HANGAT! Tahu tak makan aiskrim boleh merapatkan hubungan keluarga

Assalamualaikum super blogger!


Nuffnang Lovin @ Aloft KL sangat seronok sampai tak sedar dah pukul 11.00 malam. Event ini cukup santai bersama Nuffies & Nuffnangers. BBL sampai di lobi Aloft jam 7.15 petang terus register. Tak silap hanya 15 orang blogger hadir & BBL adalah blogger ke 2 mendaftar. Acara pertama mestilah penuhkan memori telefon dengan gambar. Istimewanya, setiap gambar diupload ke instagram dengan hashtag #aloftkl #aloftlive akan terpampang gambar pada skrin media Aloft.




Acara bermula dengan persembahan dari artis Youtube. Tak pernah dengar band ni tapi seriously lagu dorang sedap telinga dengar. Paling hapening sewaktu performance dari Paperplane Pursuit. Di sebabkan Nuffies saja tau lagu tu, kami hanya di ajar miming chorus sahaja. Haha tahan gelak jelah nyanyi lagu Beat of Your Love sambil tepuk tangan.



Menu disediakan cukup simple sedap & of course -halal. Okay BBL dah tanya awal-awal sebelum terjah semua makanan. Dalam kotak tu Vegeterian Noodle. Sebelahnya Compressed watermelon with cheese. Ada bunga kat tepi tapi dah termakan.



Seterusnya kami main game ice breaking antara blogger. Setiap blogger mesti ingat nama, profession & what kind of blogger. Kebanyakan blogger malam tu adalah lifestyle blogger & hanya  2 3 orang beauty fashion blogger. Ketar lutut BBL kena soal jawab dengan Adrian & syukur dapat hadiah dari Celebrity Fitness.


Paling-paling special event ini semestinya Nuffie Sharing Tips on Blogging. Okay, selama ni asyik hantar tiket mengadu tak dapat CPUV, dapat kempen ciput je, payment tak dapat & macam-macam lagi. Mereka ini adalah Nuffies yang selalu handle tiket aduan korang & kempen CPUV blog. 



Si cantik jelita Commercial Executive, Jen. Dialah yang handle kempen CPUV korang selama ini. Dalam ceramah panjang lebar dia, Jen ada mention tips untuk dapat CPUV. Korang kena maintain visitor ke blog. Sebab tu ada sesetengah blogger, walaupun tak update entri 2 hari tapi pageview mencacak sebab loyalty readers singgah baca isi blog dia compare blogger update tiap-tiap hari entri tapi tiada pageview. Cara nak dapat reader / pageview tu, boleh tanya pak cik google. Jen banyak kali mention supaya blogger jaga readers ketat-ketat macam korang sayang blog kerana readers yang menentukan korang akan dapat CPUV atau tidak. 




Sambung lagi soal jawab dengan Michelle, ketua Helpdesk. BBL ada tanya tentang Blogbuster Campaign & cara buat video blogbuster. Michelle cakap, jika korang terpilih untuk kempen blogbuster, cuba buat video & hantar saje. Yang penting kena ikut seperti required oleh kempen. Kempen ni sangat masyuk bila setiap video di play pada blog korang, RM0.50 akan di kredit. Selepas korang submit video, advertisor akan tengok video tersebut. Biasanya advertisor akan bagi green light je mana-mana video mengikut syarat telah di tetapkan. Kalu video tu kreatif, advertisor akan pilih video tersebut & akan disiarkan di semua blog seluruh Malaysia. Contoh, Digi nak buat kempen tentang Digi Internet, kalu boleh jangan ada warna-warna pesaing Digi seperti warna merah (Hotlink), biru (Celcom), orange (Umobile) dalam video korang. Lagi bagus ada banyak warna kuning dalam video.

Sebagai tetamu double VIP Hotel Aloft, maka kami dibawa melawat satu bangunan Aloft. Paling killer infinity pool level 29 dengan panorama Kuala Lumpur. Terasa di atas awan tengok KL Sentral dari top Aloft.



Selepas penat berceloteh tanya soalan, kami bermain satu game simple. Lupa nak snap gambar sebab syok nak menang punya pasal. Nasib baik ada Nuffie bersama kak Tatie sporting handle game ni. Ending of story, team kami menang no 1 dari 3 kumpulan, Yahoo, dapat hadiah payung Nuffnang besar gedabak. Extranya BBL redeem sekali hadiah Churpselfie - patung Churp-churp. 



Lupa nak tanya, macam mana korang sebut Churp-churp. Ini video cara sebenar sebutan Churp-Churp. Jangan jadi seperti BBL sebut Chut-Chut. Tak pasal dapat malu tebal 2 inci.


video


Gembira hati menang hadiah, BBL belanja korang selfie bersama Nuffies.



Official gambar dari Facebook Nuffnang


Terima kasih Nuffnang, Churp-Churp & Aloft Kuala Lumpur Sentral untuk hadiah ini. Jumpa lagi pada event akan datang. Bangga kejap jadi batch pertama untuk Nuffnang Lovin Malaysia. Guys, take 5 kejap datang support event Nuffnang ya!




But first, let me take a selfie!.




Untuk maklumat lanjut, sila terjah aloftkualalumpursentral.com & 

BBL ~ ada rezeki boleh pergi lagi event
(-‸ლ)


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Thursday, April 24, 2014

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 14



Aku Isterinya Episode 14

24 April 2014





Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, April 23, 2014

Jemputan Ke Nuffnang Lovin' @ Aloft


Mungkin korang boleh rujuk entri ini dulu sebelum baca. Terjah cepat


Tak sangka komen saja-saja BBL untuk join Nuffnang Lovin 2014 terpilih sebagai 15 blogger bertuah menyertai Nuffnang Lovin' @ Aloft 2014 pada 25 April (Jumaat) ini. Oh kejap, Nuffnang Lovin tu apa?

Nuffnang Lovin adalah event lepaking Nuffies bersama Nuffnangers. Event ini sangat seronok sebab korang dapat berjumpa hot stuff bloggers, join games, collect bermacam hadiah & makan sampai lebam. Ini peluang BBL berjumpa kawan baru & rasa sendiri pengalaman event bersama Nuffnang. Bulan lepas dah join ulang tahun Nuffnang ke 7, jadi bila dapat hadiah invatation seperti ni memang rasa seronok. Yes, 2014 adalah tahun untuk up diri ke hadapan. Kalu sebelum ini, BBL hanya stalker atau komen blogger ciklilyputih.com , mr-briansee.blogspot.com , fourfeetnine.com/ tapi tahun ini memang teringin nak jumpa mereka semua.

Paling syok BBL dah coop kawan blogger, nadiaradzif.blogspot.com/ untuk event Nuffnang Lovin. Awal-awal BBL dah pm Nadia di facebook. Mulanya tanya invatation, BBL cerita dah dapat invatation tu, nampak jugak emotion muka sedih tak dapat join tapi 5 saat lepas tu, Nadia info email invatation dah dapat. Yeah ada teman blogger baru. 


BBL akan update entri tentang event Nuffnang Lovin nanti.

BBL ~ bawa kawan baik 
ʕ ·ᴥ·ʔ ʕ·ᴥ· ʔ




Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wordless Wednesday #30 - Kena Tahu


Selamat hari Rabu blogger!



BBL ~ ada berita hangit
(ˆ⺫ˆ๑)




Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 13



Aku Isterinya Episode 13

23 April 2014






Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tuesday, April 22, 2014

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 12



Aku Isterinya Episode 12

22 April 2014





Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, April 21, 2014

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 11



Aku Isterinya Episode 11

21 April 2014






Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Menang Churpie Plushie Dari Churp-Churp



Pada 16 April lalu, BBL join instacontest #Churpselfie oleh Churp Churp. Saja nak penuhkan senarai peserta dengan gambar selfie BBL. Tak sangka menang patung Churp-Churp. Dah lama teringin nak sekor. Asyik tengok blogger pose dengan patung burung biru tu je. 


Baru sebentar tadi Churp-Churp hantar message melalui instagram tentang BBL salah seorang pemenang bertuah contest #churpselfie. Itu pun bertuah rasanya dapat menang. Dah lah dapat kumpul 20sen tambah lagi hadiah super limited edition ni. Rasanya hadiah ni kena pick up sendiri kat pejabat Churp-Churp sekitar jalan Yap Ah Shak, Kuala Lumpur.

Nak menang jugak seperti BBL? Rajin-rajin LIKE facebook.com/ChurpChurp atau 
follow instagram instagram.com/Churp2


BBL ~ bosan tiada kerja dalam office
[^.^] 



Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Sunday, April 20, 2014

Food Test : Deen Burger Bakar Lebih Terbakor



Alhamdulilah kenyang perut lepas pekena Deen Burger Bakar. Murah, terbakar & sedap sekali. Menurut sejarah, Deen Burger Bakar di asaskan dari Tampin, Negeri Sembilan pada 2011. Selepas mendapat perhatian menbakor ala-ala Hantu Kak Limah Balik Rumah di kalangan penduduk Tamping & terus menyebar virus burger bakar ke  Alor Gajah serta Rembau. Hasilnya Deen Burger Bakar membuka peluang perniagaan kepada umum tapi ini bukan bisness francais sebab lebih kepada rakan niaga. Stop pasal sejarah meh terjah burger bakar ni.


Ada 12 menu burger bakar termasuk Deen Meatball. Kalu korang tak makan daging, boleh tukar kepada ayam. Untuk food test, BBL mencuba Mozarella Burger & Deen Meatball. Nak extra topping seperti chesse, onion ring atau chicken slices pun boleh. 10 minit kemudian pesanan tiba & ini dia. Tada....



Burger Mozarella sangat sedap dengan daging bakar tebal selain sos meleleh. Memang puas makan burger tu sorang. Daging yang digunakan pun rasa segar tak macam frozen (mungkin stok daging baru sampai agaknya) & senang nak kunyah. Compare daging burger biasa kan macam susah nak kunyah & amik masa nak hancur sebelum telan. Maklumlah kena amal kunyah 44 kali sebelum telan kan. Meatball tu jangan feeling syahdu seperti korang makan meatball Ikea. Deen Meatball ni lain sikit sebab daging di bakar terlebih dahulu sebelum di meriahkan dengan chesse. Meatball agak kurang umph compare burger bakar. 


Untuk food test malam ini, burger passed dengan jayanya. Kepada Deen Burger Bakar, meatball tu kena improve mungkin boleh ditambah served dengan mashed potato, kentang goreng atau wedges potato. Kami customer tak kisah soal harga asal boleh tambah lemak sedia ada. 



Korang nak cuba Deen Burger Bakar atau berminat nak buat business berasaskan burger bakar, boleh terjah http://bisnesburgerbakar.com/ & LIKE laju-laju facebook.com/deenburgerbakar 
psst..bersama kita menyokong orang melayu berniaga. Amin. 

BBL ~ esok hari isnin, kenapa mesti isnin selepas ahad?
[^.^] 




Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Saturday, April 19, 2014

Hey Orang Johor

HANGAT! Musim bermain layang-layang kembali lagi


Bertuah betul orang Johor bila Legoland Malaysia nak jual Annual Pass pada harga RM195 (dewasa) & RM150 kanak-kanak bawah 12 tahun. Potongan RM80 berbanding harga asal RM275 dewasa & kanak-kanak RM210. Sempena promosi ini semua penduduk Johor hanya perlu bawa kad pengenalan sebagai bukti anak jati Johor & membeli Resident Annual Passes pada harga extrawaganza  di pintu utama Legoland Malaysia sahaja. Tidak sah untuk pembelian online atau melalui agent. Okay, tarik nafas jerit saya jeles!. 

Dengan Resident Annual Passes ini, korang boleh masuk ke taman tema Legoland sesuka hati selama setahun, tak kisah lah datang berapa kali pun. Ibaratnya, hari ni dah pergi, esok pergi lagi, lusa pun pergi lagi sampai korang boleh ukur luas Legoland dengan tapak kaki. Untuk ke taman tema air, korang kena beli tiket lain atau beli sahaja Premium Annual Passes untul all access, taman tema Legoland & taman tema air.


Ini pula berbandingan antara Pass Anual & Premium Pass Annual



Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Alahai Video Parody

HANGAT! Musim bermain layang-layang kembali lagi

Sebut saja pasal parody mesti kerja 'menhancur' video asal tuan tanah & kadang-kadang ada video parody lebih baik dari video asal. Sebelum buat aksi kelakar dalam parody lebih baik hafal lirik supaya tak lah nampak mulut terkunyit-kunyit macam tok bomoh. At least boleh challenge rappers kan. Petang Sabtu ini BBL malas nak buat entri dek bosan tinggal sorang-sorang kat rumah. Jangan tergelak tengok parody kat bawah. Tahan ketawa tu. 




Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Thursday, April 17, 2014

Tonton Online - Aku Isterinya Episode 10



Aku Isterinya Episode 10

10 April 2014





Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...