Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Thursday, July 31, 2014

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 11



Rindu Awak 200%  Episode 11


31 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Mintak jauh semua ini berlaku di Malaysia. Amin

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Kad Raya Dari Bloggger




Hari ni masuk raya ke 4 tapi tak sangka dapat kad raya hari ni. Ingatkan dah tak sampai kad raya selepas kad raya pertama 2014 minggu lepas. Ini antara kad raya blogger BBL terima.

Kad raya pertama hari ini datang dari kak mia. Pinky kad raya tahun ni macam tema blog mialiana.com. Dapat kad raya pun sebab menang giveaway raya. Terima kasih kak Mia.


Tahun lepas terkedu tengok blogger terima kad raya fizgraphic walaupun BBL rajin terjah & komen macam keyboardninja haiya! tapi tahun ni paling syok sekali bila fizgraphic sendiri PM kat facebook mintak alamat rumah. Laju-laju je terus balas, perasaan retis sekejap. Insyallah tahun depan boleh plan order kad raya dengan fizgraphic. Terima kasih untuk kad raya dengan surah Al-Kahfi

3. Afzalsukasuki


Kawan dalam facebook, Tak silap minggu ke 2 Afza offer siapa nak kad raya kena PM dia, terus PM sepantas kilat risau kuota kad raya habis & hari ni kad raya dia dah sampai. Terima kasih.

4. GobokStylo


Ni kad raya dari tokey Gladiator Raya 2014. Tak cukup upah jual sandle gladiator raya dapat pulak kad raya tahun ni. Merasa jugak kad raya dari abang posmen yang dah kerja hari raya ke 4. 

Sekatakat ini sahaja kad raya blogger tahun ni, kad raya dari kawan-kawan pun ramai masih rajin hantar. Korang macam mana? banyak dapat kad raya tahun ni?

BBL ~ open house tahun ni macam kurang je
[=.=] "


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 10



Rindu Awak 200%  Episode 10


30 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Sweet kurma raya tahun ini dengan mereka berdua

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, July 30, 2014

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 9



Rindu Awak 200%  Episode 9


30 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Dah TUKAR ke belum ni?

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Friday, July 25, 2014

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 8



Rindu Awak 200%  Episode 8


29 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Mesti kita lupa di hari raya nanti

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
◦°˚\(*❛‿❛)/˚°◦


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Thursday, July 24, 2014

Duit Raya Dari Kerajaan Terengganu


Assalamualaikum & hello there, 

Alhamdulilah dapat lagi duit raya selepas duit raya dari Churp-Churp 2 minggu lepas. Kali ini duit raya Dana Remaja khas buat remaja Terengganu berumur 21 tahun hingga 40 tahun yang masih bujang. Ahak BBL masih lagi single jadi layak mohon dana raya ni. Bantuan RM200  setiap belia di agihkan bermula minggu pertama Ramadhan tapi baru semalam dapat baucer ni. Orang nak kasi duit raya tak kan nak jual mahal tak nak terima duit raya kan. Boleh buat beli sepasang baju lagi tapi rasanya dah cukup baju raya tahun ni. Macam biasalah, buat pekasam dalam ASB la. Terima kasih ya Menteri Besar, Dato’ Ahmad Razif Abd Rahman

Paling havoc waktu nak beratur claim duit di Bank Simpanan Nasional. Tu dia ramainya orang nak claim duit. Ini pun BBL dah terpacak jam 8.00 pagi walaupun bank mula dibuka jam 9.00 pagi. Bukan sebab mata duitan tapi lecehlah datang lambat nak tunggu lama-lama macam buang masa. Lebih baik duduk rumah blogwalking kan.


Lega berjaya jugak claim duit raya walaupun tersesak nafas ala cerita Running Man. Lepas tu terus deposit dalam ABS di Maybank. Habis cerita hari ni.


BBL ~ terima kasih MB
*\( ̄ρ ̄)/*


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 7



Rindu Awak 200%  Episode 7


24 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Memang betul kan belaku zaman sekarang

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

HANGAT! Aduh kes emas lagi

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, July 23, 2014

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 6



Rindu Awak 200%  Episode 6


23 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Orang perempuan mesti suka baca ni

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tuesday, July 22, 2014

Kad Raya 2014 : Blogger Suria Amanda



Assalamualaikum & hello there, 


Hari ini BBL terima kad raya dari suria amanda pemillik blog, suriaamanda.blogspot.com. Kad raya pertama untuk tahun 2014 ni, tak sangka terpilih sebab minggu lepas beru terbaca entry pengagihan kad raya kepada pembaca blog suriaamanda.blogspot.com/. Apa pun terima kasih ye Suria Amanda.

Teruja habis terima kad raya, dah lama tak merasa dapat kad raya selain 'kad raya' bill streamix & bank statement yang tiap-tiap bulan terima. Tahun lepas dapat 5 kad raya itu pun dari kawan bekas sekolah menengah. Tahun ni mungkin lebih sikit sebab BBL banyak menang giveaway kad raya blogger bulan ramadhan ni. Kena tunggu abang sado posmen ping ping depan rumah jelah. 

BBL ~ tahun depan kena buat kad raya jugak
(⌐■_■)


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, July 21, 2014

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 5



Rindu Awak 200%  Episode 5


22 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Apa Zizan Rzak & Lisa Surihani buat ini?

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online - Rindu Awak 200% Episode 4



Rindu Awak 200%  Episode 4


21 Julai 2014



Episode Penuh Di Sini

LIKE Fan Page Rindu Awak 200% untuk update terkini mengenai 
drama Rindu Awak 200%

Terjah sekali -  Tukar! Tukar! Tukar! Tukar! Tukar! Tukar! Tukar! Tukar!

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Kegunaan Besar Google Calendar


Assalamualaikum & hello there, 

Sepanjang bulan puasa ni memang BBL rajin tangan terjah blog giveaway. Banyak giveaway kad raya & duit raya sampai kena buat list tarikh tutup & tarikh umun pemenang. Kat situ timbul susah penat tangan nak tulis tiap satu segmen tapi semua tu dah berubah dengan Google Calendar. 


Apa itu Google Calendar?

Sama macam kalender biasa atau widget dekstop cuma Google Calendar boleh link dengan telefon Andriod. Senang sikit nak update tarikh penting terus dalam smartphone kan. Ini Google Calendar BBL penuh dengan list giveaway. Sejak ada blog porthadiah.blogspot.com tersangat rajin masuk segmen & giveaway tapi jarang-jarang menang. Yang penting submit entri. 


Tutotial guna Google Calendar

Korang boleh pilih nak create task atau event pada tarikh tertentu. contoh, pada 27 Julai adalah tarikh umum pemenang giveaway, klik pada tarikh & pilih Task (warna biru). Pada kotak Task, isi kan maklumat task sebagai contoh Umun tarikh pemenang giveaway blabla.blogspot.com. Kemudian di kotak Note, korang boleh isi URL blog tersebut untuk memudahkan proses check senarai pemenang. Senang kan? 


Esok-esok terus je buka Google Calendar untuk list task. Selain tu korang boleh creat remind untuk events, temuduga, tarikh penting atau hari jadi. Senang nak planning tiap bulan. Task tersebut boleh di padam atau biarkan sahaja. Buat buat bukti betapa rajinya korang join segmen & giveaway.

Apa tunggu lagi, start guna Google Calendar di Sini

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
༼ つ ◕_◕ ༽つ 


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Thursday, July 17, 2014

Koronolgi Nahas Pesawat Malaysia Airlines MH17



12.03 am : 17 Julai 2014 Malaysia dikejutkan sekali lagi dengan kejadian terbaru menimpa pesawat Malaysia Airlines MH17 terhempas di Ukraine. Menurut tweet MAS, pesawat dalam penerbangan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur dengan membawa 295 penumpang. 


Pesawat malang tersebut dijangka mendarat di KLIA pada 18 Julai 2014 jam 6.09 pagi (waktu tempatan) namun telah terputus hubungan dengan menara kawalan & kedudukan terakhir di ruang udara Ukrainine. Boeing 777 terhempas dekat bandar Donetsk, kubu kuat pemisah pro Russia, Anton Gerashchenko. 


Sementara itu, BBC Breaking News melaporkan kejadian tersebut sejurus pesawat MH17 terhempas & kini menjadi viral video kepulan asap dikatakan datang dari pesawat malang itu. 



12.51 am : Update terkini status Malaysia Airlines & sidang media akan diadakan sekitar jam 4.00 pagi di bilik gerakan kecemasan bertempat di KLIA.


Jurucakap Malaysia Airlines telah mengesahkan "insiden" berkenaan telah menerima pemberitahuan daripada Ukraine ATC bahawa ia telah terputus hubungan dengan penerbangan MH17 pada 1415 (GMT) pada 30km dari Tamak waypoint, kira-kira 50km dari sempadan Rusia-Ukraine. 

Penerbangan MH17 beroperasi pada Boeing 777 berlepas Amsterdam pada 12:15 (waktu tempatan Amsterdam) dan dianggarkan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur di 06:10 (waktu tempatan Malaysia) pada hari berikutnya. 

Sementara itu penduduk tempatan mengambil gambar serpihan pesawat MH17 sekitar kawasan kemalangan. 


12.53 am : Update senarai para krew pesawat MH17 seramai 15 orang & kesemua warganegara Malaysia. 




1.10 am : Update keadaan kawasan kemalangan di  Ukraine dekat sempadan Rusia





1.36 am : kapal terbang lain sedang menjauhi kawasan udara Ukraine. Pihak Malaysia Airlines membatalkan 10 jadual pergi balik melibatkan penerbangan pelepasan yang dibatalkan adalah Krabi, Kuala Namu, Kota Kinabalu, Taipei & Langkawi manakala penerbangan ketibaan yang dibatalkan adalah dari Beijing, Langkawi, Dubai, Kuching & Guangzhou.


1.40 am : Tweet dari Intan Maizura mengenai nahas MH17 sangat menyentuh hati 


1.49 am : Berapa pasport milik penumpang MH17 di jumpai sekitar kawasan kemalangan oleh penduduk tempatan. Namum agak menghairankan pasport masih dalam keadaan elok walaupun hampir seluruh badan pesawat musnah terbakar.



2.00 am 3 Penumpang Pertama Yang Disahkan Meninggal Dunia

1. VDM Sophie Charlotte 2001 Netherlands
2. V. K. Allard Tomas Netherlands in 1997
3. Sanjid Singh Sandhu Jijar Singh in 1973 in Malaysia.





2.15 am : Video amatur rakaman bagaimana pesawat MH17 terhempas.



2.45 amAntara penumpang cilik yang sempat berselfie & berapa status update penumpang sebelum pesawat terhempas & terbakar serta mengorbankan semua penumpang sekali.



3.18 amSenarai tidak rasmi penumpang MH17:
Belanda 143
Australia 27
Malaysia 20 ( 2 bayi)
Indonesia 11 (1 bayi)
British 6
Jerman 4
Belgium 3
Filipina 3
Kanada 1
Tidak diketahui 62
Jumlah 280
Kru teknikal 4 lelaki
Kru kabin 11 (3 lelaki / 8 wanita)
Semua kru warga Malaysia
Jumlah keseluruhan 295
Jumlah warga Malaysia 35

10.00 am : Biografi Beiong 777 serta senarai penuh jumlah krew & penumpang MH17 dari Amsterdam ke Kuala Lumpur



1.11 pm : Video Instgram yang sempat diupload oleh penumpang pesawat MH17 sebelum berlepas ke KLIA semalam. Kelihatan pramugari sibuk mengangkat beg penumpang ke kabin board & suara ketua kapten memaklumkan destinasi penerbangan.



Turut menjadi perhatian berapa gambar tiket penerbangan MH17 yang sepatutnya dinaiki oleh penumpang namun kuasa Allah mengatasi segala-Nya.



IMEJ satelit menunjukkan lokasi Pesawat Penerbangan MAS MH17 yang terhempas di Ukraine. 


Nanti update terkini seterusnya.


Sesungguhnya dari Allah kami datang & kepada-Nya kami kembali. Bersamalah kita sedekahkan Al-Fatihah buat krew & para penumpang beragama Islam. Semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang beriman. Amin.

                                                           BBL ~ #PrayForMH17
( ̄ρ ̄)


Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...