Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Friday, March 27, 2015

SENARAI PESERTA PENCARI BLOGLIST 2015 BY BBL - April, Mei & Jun

Assalamualaikum & hello there,




SENARAI PESERTA PENCARI BLOGLIST 2015 BY BBL - April, Mei & Jun



Berikut adalah senarai peserta Pencarian Bloglist BBL. 



1. Mass Yana
3. fariza rahman 
http://thesoutheastasiangirl.blogspot.com/2015/03/pencarian-bloglist-2015-by-bbl.html
4. Irna Nurasikin - 
http://eirna-nurasikin.blogspot.com/2015/03/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
5. Hani Fadhlina Abdul Rahman 
http://jombercontest.blogspot.com/2015/03/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
6. NURUL AQIDAH AZAHAR 
http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/03/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
7. yang baik 
http://yangbaik.blogspot.com/2015/03/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
8. Noor Akma 
http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
9. Nurul Syahirah
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
10. RafzanTomoni
http://www.rafzantomomi.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
11. Aimi Syahirah
http://www.aimisyahirah.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
12. Nieyl
http://seindahcerita.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-bbl-2015-april-mei.html
13. Puteri Wanita
http://ohresepiku.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
14. ZueZulaikha
http://melaedah.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
15. mdm Nisa
http://wanhanisahwanmat.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html
16. Mohd Noor Syawal
http://wanhanisahwanmat.blogspot.com/2015/04/pencarian-bloglist-2015-by-bbl-april.html


BBL ~ Bertambah list blogwalking
\(◣_◢)/

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Pencarian Bloglist 2015 By BBL - April, Mei & Jun

Assalamualaikum & hello there,


BBL sedang mencari 20 blog untuk mengisi slot MY bloglist baru 2015. Tujuan nak masukkan blog korang dalam MY bloglist untuk memudahkan BBL blogwalking & menabung tabung Nuffnang korang tu. Jika blog korang best & awesome, BBL akan masukkan blog korang dalam permanent bloglist blogger kacak & cantik.

- SYARAT-SYARATNYA -

1. Follow blog budakbandunglaici.blogspot.com
Add To Circles Google + Marou Apple Hijau & Budakbandunglaici.blogspot.com

2. Buat satu entri bertajuk Pencarian Bloglist 2015 By BBL  - April, Mei & Jun
3. Copy link di sediakan & paste ke dalam ruangan HTML & publish entri.


4. Tinggalkan URL ENTRI korang di kotak komen bawah ini
5. Pemilihan berdasarkan random.org
6. Pencarian ini akan TAMAT 10 April 2015 &
blogger yang berjaya akan di umunkan pada 12 April 2015


** jika jumlah peserta kurang dari 20 blogger, semua peserta secara outomatik 
akan termasuk dalam list MY Bloglist. 
Jika lebih dari 20 blogger, pemilihan akan dibuat dengan bantuan random.org.


BBL akan sentiasa update senarai peserta blogger  di bawah ini.




Apa tunggu lagi, cepat submit entri korang untuk pencarian bloglist BBL..

BBL ~ Masa untuk blogwalking
< [^.^] >*

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di... 

Wednesday, March 25, 2015

Fara Fauzana & Sherson Lian Duta Terbaru Phamarton

Assalamualaikum & hello there,

Semalam Pharmaton Malaysia telah mengumunkan Fara Fauzana & Sherson Lian sebagai duta Pharmaton terbaru tahun 2015 di Talent Lounge, PJ Trade Centre, Mutiara Damansara. Majlis petang itu berlangsung dengan kehadiran wartawan majalah & blogger termasuk BBL. Nak jugak menyelit ye.




Ms Carmenza Alarcon selaku Ketua Penjagaan Pengguna Malaysia & Singapura memberi ucapan pemilihan chef Sherson Lian bersama Fara Fauzana sebagai personaliti Pharmaton berdasarkan cara hidup mereka berdua yang aktif & dinamik seperti inspirasi Pharmaton dalam mengekalkan khasiat & sumber vitamin kepada semua pengguna setia Pharmaton.


Ms Carmenza Alarcon, Ketua Penjagaan Pengguna Malaysia & Singapura

Kemudian, Fara Fauzana tampil dengan gaya simple lengkap tertudung rona oren & Sherson Lian bergaya santai dengan baju kemeja oren lembut bersama-sama menandatangi poster personaliti Pharmaton 2015. Tak sangka Fafau cantik bila bertudung ni. 


Fara Fauzana & Sherson Lian kini selebriti aktif & dinamaik Pharmaton Malaysia

Paling menarik semasa sesi bual bicara bersama duta Pharmaton terbaru ni, Fafau ada mention dia akan mendaki Gunung Kinabalu Sabah sekitar April ini. Harap-harap Fafau berjaya merialisasi impiannya bersama vitamin Pharmaton untuk kekal aktif.Baru tahu Fafau bangun pukul 4 pagi setiap hari sebelum masuk office pukul 5 pagi untuk on-air radio HotFM. BBL sendiri pukul 5 atau 6 pagi baru bangun sebelum bersiap nak pergi kelas. Itu pun kalau ada kelas waktu pagi, kalu tak see you on afternoon la. Hahah Sherson pun tidak kurang hebat, walaupun seorang lelaki dia mampu buktikan seorang lelaki boleh memasak setanding kaum wanita. Tambah lagi Sherson aktif travel ke sana sini untuk meneroka resepi baru. Sebagai seorang selebriti chef, Sherson kena sentiasa dalam keadaan fresh untuk remind semua resepi, bahan-bahan & cara memasak untuk menghasilkan hidangan paling menyelerakan untuk tontonan penonton tv. Bukan senang nak ingat semua menu & bahan-bahan masakan terutama menu baru. 


Acara ditunggu mestilah live cooking show oleh chef Sherson. Menu cukup istimewa iaitu Ginseng aiskrim. Bunyi macam ubat je tapi sebenarnya penuh berkhasiat untuk kita makan. 
Resepi pun mudah nak siapkan. 


Ini hasilnya..taaa...daa..


PHARMATON®
EKSTRAK GINSENG G115®: BEKALAN TENAGA UNTUL INTIPATI HIDUP

Kebaikan kapsul ginseng Panax

Ginseng telah diperakui sejak berabad lamanya terhadap kemujaraban khasiat dan kehebatan awet mudanya yang mampu menyediakan faedah-faedah kesihatan optimum. Berdasarkan farmakopeia awal dalam sejarah Cina, ginseng didefinisikan sebagai tuber tumbuhan dengan pelbagai tonik dan kandungan perubatan untuk kesihatan organ-organ manusia. Justeru ginseng digelar sebagai herba “penyembuh menyeluruh”, dengan nama botaniknya “Panax” bermaksud “penyembuh menyeluruh” dalam bahasa Yunani.

Sejajar dengan rekod keberkesanan sejak lebih 50 tahun, Pharmaton® merupakan jenama multivitamin orang dewasa No.1 di Malaysia. Menggunakan formulasi dari Switzerland, suplemen semua dalam satu (all-in-one) berbentuk Kapsul/Kapletnya mengandungi vitamin, mineral yang diperlukan serta Ekstrak Ginseng G115® yang distandardkan.

Kualiti dan keselamatan Ekstrak Ginseng G115® yang distandardkan itu telah diuji dan dibuktikan secara intensif dengan lebih 100 penyelidikan. Menerusi penstandardan ketat, Pharmaton® memastikan setiap kapsul/kaplet mengandungi kuantiti bahan yang tepat dan seimbang. Dengan kombinasi unik Ekstrak Ginseng G115® dan multivitamin berkhasiat serta mineral, Pharmaton® terbukti secara klinikal untuk memperbaiki tahap tenaga dan mengurangkan keletihan. Hanya sebiji setiap hari.

Kapsul Pharmaton® boleh didapati dalam botol kaca dengan amaun 30s dan 100s. Kaplet juga ditawarkan dalam pek jenis blister ringan dan mudah bawa sebanyak 10s, dipek di dalam kotak 30s dan 60s; kesemuanya boleh diperoleh di semua farmasi utama di seluruh negara. Jangan lupa dapatkan & amalkan ye.



Ish tak lupa bergambar dengan duta Pharmaton, Fara Fauzana & Sherson Lian. Excited ni


BBL ~ Kekal aktif dengan Pharmaton
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, March 23, 2015

Tonton Online Teman Lelaki Upahan Episode 25 / 26 / 27 / 28


Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 28

27 Mac 2015

Tolong klik jugak - Resepi terbaik dengan Milo sahaja



kredit http://gengtube.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 27

 25 Mac 2015

Tolong klik jugak - Siapa nak tiket konsert PERCUMA!



kredit www2.bukancincai.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 26

 24 Mac 2015



Untuk drama menarik lain boleh terjah www2.bukancincai.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 25

 23 Mac 2015

Klik jugak - Dapatkan mystery gift EKSKLUSIF bila anda shopping dekat sini!




Untuk drama menarik lain boleh terjah moviesinfobsyokv2.net
---------------------------------------------------------------------------------------------------


Tonton drama Teman Lelaki Upahan Episode Penuh
DI SINI

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Sunday, March 22, 2015

Selamat Ulang Tahun Ke 8 Nuffnang!


Assalamualaikum & hello there,
Selamat har jadi Nuffnang!

Semalam Nuffnang Malaysia telah meraikan ulangtahun ke 8 Nuffnang. Tahniah NN berjaya dalam pengiklanan blog di Asia Tenggara termasuk Australia & United Kingdom. BBL tampil dengan gaya ala vintage 1960 tapi tak match sangat tema. Haha


Dengan tema Breakfast at Tifffany's kami para tetamu Nuffnang8irthday bersarapan pagi dengan mini eclairs, cupcake, desert & macaron dari ForetBlanc. Wah macaron paling sedap & manis. Makin manis BBL senyum melebar.


Tak cukup dengan tu, aiskrim Milkcow pun ada. Ini kali pertama BBL cuba aiskrim Milkcow. Sedap, berkrim & totally 100% organik. Tambah lagi dengan bermacam topping seperti sarang lebah & madu, jelly bean, oreo, pisang, organic salt, mashmellow & coklat! Okay BBL refill sampai 4 kali ye. 


Mana boleh tak snap gambar di photobooth Fotobox. Boleh buat kenangan di party Nuffnang8irthday tahun ni. Terima kasih Bella menjadi partner untuk event NNmy kali ni.


Antara Bloggerati hadir ialah Mr.BrainSee, Mia Suraya, Kasih Aleeya & ramai lagi. Eh Budy.com pun ada tapi tak sempat nak snap picture dengan Budy, tercari jugak Budy. Tak de rezeki nak gambar dengan dia :(



Tengahari tu, 6 blogger telah dipilih untuk Male Best Dress & Female Best Dress untuk tema 1960an. Untuk lelaki, best dress ialah Arvin, MrBainSee & Spellmanchoy. Ladies pulak ialah ViviGan, BoboStephanie & Tziaa. Vivi Gan paling cantik macam pramugari era 60an. 


Ini video potong kek hari jadi Nuffnang. Penuh satu stage dengan Nuffies



Sekali lagi tahniah Nuffnang & Happy Nuffnang8ithday ya!


BBL ~ Tunggu masa nak cash-out
o\( ̄ρ ̄)/o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, March 18, 2015

Jemputan Ke #Nuffnang8irthday


Assalamualaikum & hello there,
Tak sangka tahun ni Nuffnang sekali lagi jemput BBL ke Nuffnang8irthday. Ini kali ke 2 BBL join Nuffnang Birthday Bash selepas tahun lepas. Kalu nak tahu, event birthday Nuffnang tahun lepas adalah event pertama BBL attend under invatation Nuffnang. 


Untuk tahun ni temanya fesyen tahun 1960. Pening nak fikir baju untuk event sabtu ni. Baju pun tak sure lagi nak decide yang mana. Apa pun kita study dulu fashion zaman atuk nenek yang tengah duk hangit bercinta ni.

Fesyen lelaki era 1960

Actually zaman 60an dulu biasanya lelaki akan berkot & kemeja. Waktu ni Yves Saint Laurent baru nak up dengan street fashion. Antara fashion lelaki yang boleh match dengan gaya BBL ialah :  

Formal kot lelaki / kardigan




Kot berkotak

Oh tidak, BBL mesti nampak pelik bila pakai baju kot kotak-kotak ni. Mungkin untuk lelaki tinggi 170cm ke atas sangat sesuai. Haha maaflah BBL ni pendek orangnya. 


Topi

Aksesori topi sangat penting terutama ketua gengster. Itu pun mesti sesuai dengan bentuk muka. Rasanya ada topi dalam almari. Uh kena selongkar almari nampak gayanya..


Atau nak recyle balik baju costume Party of The Century tema 1920?


Apa-apa pun fesyen era 60an boleh je diadaptasi dengan baju, seluar, kasut & jenis fesyen yang sesuai dengan gaya lelaki abad 21 ni. Cuma kena pandai match dengan gaya korang sendiri unless anda adalah model. Semua nampak okay kalu body pattern model. Hahaha 



Siapa lagi pergi #Nuffnang8irthday hujung minggu ini? Tinggalkan komen dibawah ye

BBL ~ musim kemarau kena banyak minum air
༼ つ ◕◡◕ ༽つ

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tuesday, March 17, 2015

WORDLESS WEDNESDAY #51 - Kena Tahu

Assalamualaikum & hello there,



Haha kenapa tak sama?

BBL ~ fakta & auta
⋋( 'Θ')⋌

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, March 16, 2015

Tips Persediaan Menghadiri Temuduga SPA

Assalamualaikum & hello there,

Hari ini sambung lagi dengan tips sebelum pergi temuduga SPA atau temuduga kerja swasta . Tips ini diberikan oleh pegawai SPA sewaktu Kursus Tips Panduan Memasuki Perkhidmatan Awam minggu ini. 

*BBL akan update tentang penerangan setiap point malam nanti. Sekarang buzy nan hado. Haha

Untuk Lelaki


Untuk wanita 


Baca juga: 


BBL ~ Semoga berjaya
[u.u]

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 21 / 22 / 23 / 24


Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 21

 16 Mac 2015

Tolong klik jugak ini - Jom daftar Earth Hour 27 Mac ini 



Untuk drama menarik lain sila layari http://gengtube.com/ 
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 22

 17 Mac 2015



Kredit kepada moviesinfobsyokv2.net
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 23

 18 Mac 2015

Klik jugak - Mesti korang tak perasan selepas tengok video terkejut ini




Untuk drama menarik lain boleh terjah moviesinfobsyokv2.net
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Teman Lelaki Upahan Episode 24

 19 Mac 2015

Tolong klik jugakPernah tak terjadi perkara ini bila tengah syok tengok wayang?




Kredit kepada moviesinfobsyokv2.net 

Tonton drama Teman Lelaki Upahan Episode Penuh
DI SINI

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...