Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Monday, February 29, 2016

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 7 / 8 / 9 / 10


Drama Tundukkan Playboy Episode PENUH <

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 10

3 Mac 2016



------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 9

2 Mac 2016




------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 8

1 Mac 2016



------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 7

29  Febuari 2016



Kredit : www.infobsyok.com/

------------------------------------------------------------------------

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Sunday, February 28, 2016

Global Real Estate & Developer Agent Conference (GREDAC) April 2016 Ini

Assalamualaikum & hello there,

Berita baik buat anda berminat dengan pelaburan hartanah atau bekerja bersama syarikat pemaju segmen hartanah kerana Global Real Estate Developers and Agents Conference (GREDAC) bakal berlangsung pada 14-15 April 2016 ini di Sunway Pyramid Convention Centre.


Persidangan Pemaju dan Ejen Real Estate Global (Gradac) bakal menjadi satu medan pertemuan antara pemaju hartanah dan ejen hartanah dengan satu matlamat yang sama untuk membina perkongsian baru dan menarik, berkongsi pandangan pasaran dalam keadaan ekonomi semasa, menemui huluan baru dan-datang projek bertaraf dunia melalui program khusus serta membantu dalam revolusi teknologi dalam pasaran hartanah.

Global Real Estate & Developer Agent Conference (Gradac) akan diadakan di Malaysia buat kali pertama. Acara ini akan meliputi 2 hari & di uruskan oleh Wonderlist Property. 

GREDAC akan menjadi tuan rumah kepada pemaju hartanah dan ejen dari negara-negara termasuk Singapura, Thailand, Indonesia, Filipina, Kemboja, Vietnam, China, Hong Kong, Taiwan, Jepun, Afrika Selatan dan juga Australia. Dijangka lebih 50 000 pemaju hartanah bakal hadir untuk program ini.


Jika anda berminat untuk menyertai persidangan ini, yuran pendaftaran adalah RM680 dan bagi delegasi dari luar negara pula adalah USD250.


Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Talian : 03-93680019 / 03-93680020 
Email : enp@wonderlist.property

BBL ~ program yang cukup hebat mengenai pelaburan masa depan
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Trendi, Cara Baru Terokai Kuala Lumpur & Petaling Jaya

Assalamualaikum & hello there,

Tahu tak ada banyak sangat tempat menarik dalam Kuala Lumpur dari restoren makan, pusat membeli belah, kawasan tarikan utama hinggalah event best sekitar ibu kota. Tak ramai tahu ke mana nak pergi bila datang bercuti ke KL. Balik-balik visit KLCC & Bukit Bintang je kan. 

Kini tidak lagi dengan Trendi - rakan travel anda. Istimewa bila anda menginap di Hotel Dorsett Kuala Lumpur di mana setiap bilik akan tersedia telefon bimbit Trendi. 

Bagaimana telefon Trendi boleh membantu?

Telefon ini memang khusus buat tetamu hotel yang menginap di Hotel Dorsett. Selepas check in mesti nak keluar berjalan tempat best di KL kan tapi mungkin sukar dari pengunjung luar dari Malaysia. Lengkap dengan simkad tempatan, pengguna boleh membuat panggilan ke luar negara dengan kadar rendah selain telefon ini dah ada sambungan internet. Boleh surfing internet atau whatsapp dengan mudah.

Dalam telefon ada 6 ikon utama - Highlight, Shopping, Dining, Leisure, Adventure & Specialty. Jika pelancong nak tahu tempat menarik untuk ativiti lasak mungkin dia boleh ke Jumpstreet Trampoline Park Petaling Jaya atau nak makan di restoren berlatar belakang pemandangan Kuala Lumpur, SkyBar di Hotel Traders. Setiap ikon mempunyai sub-sub pilihan tempat lagi banyak. Lebih banyak choice tempat untuk lawat kan.


Baru-baru ini Trendi bekerjasama Hotel Dorsett dalam menyediakan perkhidmatan ini buat pertama kali dalam Malaysia. Mungkin sekitar London dah ada services sebegini di mana setiap bilik ada iPad lengkap maklumat tempat menarik hinggalah restoren halal sekitar kawasan London. Tak payah buka internat nak surf satu-satu. Kini giliran Malaysia perlu menyediakan pakej seperti begini.


Alvin Koh (kiri) Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan bergaya Travel, Zuger Antarabangsa menyampaikan Christina Toh, Kawasan Pengurus Besar Dorsett Kuala Lumpur dengan tanda penghargaan pada sidang akhbar itu atas sokongan Dorsett Kuala Lumpur dan perkongsian rasmi dengan Trendi.


Alvin Koh, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Trendi Travel, Zuger International yakin Trendi akan membangunkan pengalaman pengembara apabila meneroka sebuah negara baru, dan bersedia untuk membentuk satu era baru kemudahan sambungan dan kesederhanaan untuk pelancong, hotel dan peruncit di Malaysia dan di seluruh negara-negara rakan.


Trendi Travel - secara rasmi hanya terdapat di Dorsett Kuala Lumpur - adalah terkini teknologi canggih untuk memasuki pasaran pelancongan dan hospitaliti dan, pertama bersepadu sepenuhnya pekerja rencam perjalanan elektronik di dunia yang dibangunkan di Malaysia untuk dunia.

So, lepas ini senang nak jelajah satu KL dengan Trendi Travel. Korang boleh memilih untuk travel dengan public transport atau GrabCar. Oh ya, telefon ini dah lengkap dengan semua kemudahan seperti peta Kuala Lumpur, peta aliran tren hinggalah infomasi mungkin berguna kepada pelancong. 


*Buat masa ini, Trendi hanya ekslusif di Hotel Dorsett Kuala Lumpur. Mungkin akan berkembang ke hotel lain pada masa depan.


Nak maklumat lebih lajut, klik aje


BBL ~ berguna betul Trendi ni
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Friday, February 26, 2016

10 Sebab Kenapa Mesti Shopping Dalam ensogo.com.my

Assalamualaikum & hello there,

Ni ha BBL nak share satu lagi portal membeli belah yang super owesome untuk korang shopping. Laman portal ini dah lama bertapak cuma korang je tak tahu ada tempat shopping online murah. Paling syok ada barang lagi murah compare portal shopping lain yang anda selalu buka untuk cuci mata.

Kenalkan 


laman membeli belah paling ideal & lengkap dalam internet kingdom


Eh mesti korang cakap dalam hati, semua portal shopping online sama je barang dan harga lebih kurang sama je. Meh BBL kongsi 10 sebab kenapa mesti shopping dalam ensogo.com.my

SEBAB No1 : Barang premium pada harga murah

Dalam ensogo.com.my ada pelbagai barang dari bermacam jenama terkenal dijual lagi murah compare harga di kedai. Produk jenama Nike, Adidas, Armani Exchange, Burberry, Channel, Casio, DKNY, Fendi, Fossil, Miu Miu hinggalah korang cakap apa sahaja brand confirm ada. Kalu nak list, 2000 patah perkataan tak cukup. 

Yang seronoknya bila kesemua barang brand dijual pada harga agak murah dengan potongan diskaun istimewa buat pelanggan ensogo.com.my . Ada barang beribu ringgit boleh dibeli pada harga beratus ringgit je selepas diskaun hampir 81%. Tak percaya, check out sendiri  ensogo.com.my


SEBAB No 2 : 10 tingkat untuk diterokai!

Dalam ensogo.com.my ada 10 tingkat bermula 

  • Department Fesyen - LEVEL 1
  • Department Barang Electronik - LEVEL 2
  • Department Produk Elektronik Dapur - LEVEL 3
  • Department Kecantikan - LEVEL 4
  • Department Perkakas Dapur - LEVEL 5
  • Department Perabot & Dekorasi - LEVEL 6
  • Department Barang Bayi - LEVEL 7
  • Department Sukan & Kesihatan - LEVEL 8
  • Department Makanan Kesihatan & Vitamin - LEVEL 9
  • Department Barangan Runcit - LEVEL 10

So, sila cuci mata elok-elok setiap level. Kan sesat.

SEBAB No 3 : Beli barang dapur online je dalam ensogo.com.my

Betul! Bukan main-main tau. Buka je ensogo.com.my anda boleh shopping pelbagai barang dapur seperti makanan bayi, tisu, Milo, maggi, kacang, air tin, kopi atau teh, biskut, jajan,sampai snek Appolo 30sen pun ada tau. Produk import dari Jepun dan Korea jugak boleh didapati. Dalam ensogo.com.my semua ada. Pada masa akan datang lebih banyak produk dapur boleh dibeli. Jangan risau. 


SEBAB No 4 : Shopping, cuci mata, survey di mana-mana lokasi & 24 jam 7 hari seminggu

Sementara tunggu bas atau dalam train kenapa tidak survey barang dalam ensogo.com,my dengan mudah melalui app di smarrtphone atau tablet. Download app Ensogo yang berwajah baru sekarang.

*Nikmati diskaun RM20 bila anda membuat pembelian melalui ensogo App 
Download App ensogo di GooglePlay atau AppStore


SEBAB No 5 : Beli barang rare/unik khas buat orang tersayang

Antara sebab kenapa korang mesti check out produk dalam ensogo.com.my mestilah ada banyak barang rare/unik sesuai untuk dijadikan hadiah buat orang tersayang atau sebagai hantaran kahwin nanti. Antara produk mungkin special bila anda seorang je guna termasuklah 

* Payung edisi terhad dengan corak istimewa - beli DISINI

 
* kusyen bercorak potongan buah - beli DISINI


*Sticker wallaper - boleh beli DISINI


*Sleeping eye mask - boleh beli DISINI


*Beg sandang 3D - boleh beli DISINI


*tshirt 3D fit untuk lelaki - boleh beli DISINI 


SEBAB No 6 : TOP 100 Produk Best Seller

Beli sebelum terlambat kerana banyak produk ensogo.com.my menjadi Best Seller setiap bulan seperti produk wangian, kasut, pakaian, pampers, telefon, jam, produk kesihatan hinggalah barang penjagaan diri. Boleh sebab limited edition tapi kerana harga lagi murah dari harga di pasaraya. Tak percaya boleh rujuk sendiri ensogo.com.my top 100 BEST SELLER.


SEBAB No 7 : Jualan murah setiap jam 8.00 malam

Buat masa sekarang ensogo.com.my mengadakan jualan hebat bermula jam 8.00 malam setiap hari melibatkan semua department store termasuk produk lelaki, perempuan, perabot, produk elektronik, barang dapur hinggalah pampers bayi. Best betul kan?


SEBAB No 8 : Cara pembayaran mudah


ensogo.com.my menerima pembayaran melui:

  1. Cash On Delivery (COD)
  2. PayPal
  3. VISA/MASTERCARD
  4. Online banking bank - RHBNow, Maybank2u, Hong Leong Connect, CIMB Click, myBSN,AmBank Group & AFFIN Bank.
Terpulang kepada anda mahu bayar cara yang sesuai. Yang penting boleh bayar & senang kan.

SEBAB No 9 : PROMOSI kaw-kaw

Lupa nak bagitau, ensogo.com.my jugak rajin membuat promosi luar biasa untuk barangan terpilih. Khas buat suri rumah contohnya, sekarang ada promosi bulanan di Department Pekakas Rumah. Rugi kalu tak rebut peluang sekarang. Promosi mesin basuh serendah RM599. Rujuk link ini - DEPARTMENT HOME APPLIANCES


SEBAB No 10 : Tempat lain dah famous amous

Di Hong Kong, Indonesia, Filipina, Singapura dan Thailand ensogo.com dah cukup popular dikalangan berjuta peduduk negara tersebut kini tiba masa untuk anda menjadi sebahagian dari pembeli ensogo.com.my. 


Tunggu apa lagi? Boleh buka ensogo.com.my sekarang untuk tawaran istimewa hari ini. Terokai sendiri keseronokkan membeli belah secara online di ensogo.com.my

BBL ~ baju 3D tu nampak awesome!
ヘ(◕。◕ヘ)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Thursday, February 25, 2016

#MOVIEREVIEW : God Of Egypt - Rebut Kuasa


Assalamualaikum & hello there,

#MovieReview minggu ini kita mulakan dengan movie paling BBL tunggu sejak tahun lepas iaitu God of Egypt yang mula ditayangkan pada hari ini. Kisah zaman purba firaun agak menarik since BBL memang minat sejarah terutama tamadun sekitar Sungai Nil. Tengok trailler pun dah macam wow bangunan empayar God of Egypt. Fesyen era Mesir ada kelainan & unsur pemakaian Rome. Dah jom check out kenapa mesti tonton hujung minggu ini.

Trailer God Of Egypt 



Sinopsis God Of Egypt 

Movie berdurasi 130 minit bermula pengenalan siapa pemilik tahta empayar Sungai Nil iaitu Tuhan Matahari, Ra - ada dua orang lelaki bernama Set dan (dah lupa). 
Raja (yang BBL lupa nama ni) menjadi raja paling di sayangi oleh rakyat jelata & dewa-dewa di lembah Sungai Nil manakala adiknya, Set menjaga lembah tandus padang pasir. 

Di hari pemasyuran Horus, Dewa Langit sebagai raja baru empayar Sungai Nill tetiba Set datang secara mengejut. Mulanya ayah Horus menyambut dengan hati gembira namun Set mempunyai agenda tersendiri mahu membunuh saudaranya supaya dapat memjadi raja baru mentadbir dunia.


Akibat pertarungan itu. ayah Horus telah mati di bunuh oleh adiknya sendiri. Namum Horus bangkit mahu membalas dendam dengan berlawan sepenuh hati. Tetapi Set lebih kuat dan tidak mudah dikalahkan oleh Horus yang masih muda. Akhirnya, Horus kalah dan Set telah mencabut kedua matanya lalu menyimpan dalam kubu harta diraja.
Maka Horus kini buta penghilatan dan dikurung dalam makam ayahnya.

Dalam masa sama, rakyat jelata bernama Bek dan Zaya sangat saling mencintai satu sama lain dan amat menyanjungi raja serta kesemua dewa mereka. Satu kelebihan Bek ada ialah pandai mencuri dengan cilik tanpa disedari pemiliknya. Selepas Set mengambil tahta sebagai raja empayar Sungai Nil, rakyat hidup dalam kesusahan dan dipaksa menjadi hamba abadi untuk membina peramid termasuk menara pencakar langit semata-mata untuk memenuhi nafsu Set yang mahu mentadbir dunia.


Kini Zaya bekerja sebagai pembantu Ushu - arkitek diraja bertanggungjawab mereka pelan setiap bangunan empayar Sungai Nil. Zaya telah memberi pelan peti rahsia harta kerajaan kepada Bek supaya dapat mencuri mata Horus sekaligus dapat menamatkan zaman hamba abadi Set. Seperti biasa Bek dapat mencuri mata tersebut dan semasa usaha melarikan diri ke makam diraja, Zaya telah dipanah oleh Ushu lalu mati akibat kecederaan teruk.

Sebagai balasan mengembalikan mata kepada dewa langit, Bek mahu Horus menyembuhkan Zaya namun Horus sendiri tidak mampu mengembalikan roh telah mati. Oh ya, hanya sebelah mata sahaja dicuri oleh Bek dan sebiji mata lagi masih tidak dijumpai. Oleh sebab itu, Horus bersetuju menyelamatkan Zaya selepas dia mendapat kedua belah mata.

Di situ bermula perjalanan menentang Set demi merampas kembali tahta raja Sungai Nil.
Banyak cabaran mereka hadapi termasuk diburu oleh tentera Set. Penghujung cerita Horus berjaya menumpaskan Set dan mengambil semula tahta sebagai raja empayar Sungai Nil. Paling best, Zaya dan Bek dihidupkan semula oleh Tuhan Matahari.

- Tamat -

Komen BBL

1. Mana konspirasi illuminati?

Tercari juga dimana konspirasi since illuminati banyak unsur egypt dalam simbolik kepercayaan illuminati. Tapi movie ini menceritakan kisah perebutan kuasa antara dua orang adik beradik - seorang baik & seorang agak jahat. Mungkin background tamadun Mesir digunakan sepenuhnya oleh Summit untuk menwujudkan illuminati.


2. Sejarah tamadun Sungai Nil

Pengembaraan timelapse ke tamadun Mesir memang mengujakan sebab keindahan Sungai Nil sangat cantik. Subur dengan flora hijau selain kemajuan seni bina bangunan empayar diraja pemerintah. Boleh bayangkan betapa hebatnya kejuruteraan orang Mesir hingga dapat membina piramid dengan gahnya. Sangat cantik view kota metroplitan Sungai Nil.


3. Unsur pemujaan dewa-dewa

Raja Mesir mempunyai dewa tersendiri mewakili setiap bahagian raja seperti Dewa Langit (anaknya), Dewa Cinta, Dewa Kebijaksaan dan beberapa lagi dewa (oh BBL lupa lagi). Setiap dewa ni yang membantu raja mentadbir negara Mesir. Fesyen dewa pun sangat cantik terutama custom Dewa Cinta. Wallah cantik


4. Movie kisah cinta sejati

Setuju atau tidak, mesti ada terselit babak cinta cintu dalam movie God of Egypt ini antara Zaya dan Bek. Tidak terkecuali Horus dan Harthor (dewa cinta). Cinta Bek kepada Zaya sangat besar hingga dia sanggup melakukan apa saja untuk menghidupkan kembali Zaya ke alam dunia selepas dipanah oleh Urshu. Ending story pun happy kerana mereka berdua hidup sebagai pembantu diraja oleh raja Horus. 


5. Cerita biasa-biasa je

Overall movie ini hanya mengisahkan tentang perebuatan kuasa oleh pihak jahat dan berlaku proses nak menyelamatkan kembali kingdom dari di musnahkan kuasa jahat oleh raja yang dibantu oleh seorang pemuda. 


Bintang BBL


(⊃◜⌓◝⊂)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, February 22, 2016

Lets Try Chiba Sweet Potato From Japan!

Assalamualaikum & hello there,

Berita baik untuk korang yang suka makan keledek atau makanan berasaskan ubi keledek kerana Chiba Sweet Potato dah mendarat di Malaysia! & mesti kena cuba rasainya.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Good news to guys who love to eat potato including all menu made from potato because Chiba Sweet Potato have been landed in Malaysia! & you have to tested it.


Chiba Sweet Potato

Chiba merupakan salah satu negeri di Jepun. Di sini juga terletaknya Lapangan Terbang Antarabangsa Narita,Tokyo Disney Resort dan Makuhari Messe yang meletakkan Chiba di atas peta tarikan pelancong. Selain tu, Chiba menjadi pusat pengeluaran keledek manis. Baru-baru ini BBL ke Bangsar Village untuk merasaikan keenakkan keledek manis istimewa ini. 

Keledek manis Chibadari pandangan kasar mungkin sama dengan ubi keledek tempatan tapi rasa manis semulajadi kentang ini membuatkan ia sangat berkhasiat & unik. Majlis ni dianjurkan oleh Chiba Prefecture, yang mana merupakan kawasan pengeluaran utama keledek manis ni. Chiba Sweet Potato datang daripada baka "Beniharuka", yang mana merupakan baka keledek manis yang amat popular di Jepun kerana ia sangat manis dan lembap.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chiba is one of the states in Japan. Here also lies the Narita International Airport, Tokyo Disney Resort and Makuhari Messe in Chiba puts the map of tourist attractions. In addition, the Chiba became the center of sweet potato production. Recently BBL to Bangsar Village to feel the comfort of special sweet potato.

Sweet potatoes Chiba rude gaze may be the same with the local sweet potato potato natural sweetness but this makes it very nutritious and unique. This ceremony was organized by the Chiba Prefecture, which is the main production area of sweet potato ni. Chiba Sweet Potato comes from the breed "Beniharuka", which is a breed of sweet potatoes that are very popular in Japan as it is very sweet and moist.


*rupa keledek manis Chiba 


Kenapa anda perlu mencuba?

1. Fakta Pemakanan

Ubi keledek salah satu makanan kecantikan yang mengandungi vitamin, kalium, dan serat. Apabila memotong ubi keledek mentah, korang akan dapati ada cecair seakan susu putih keluar. Itu bukan getah tau. 

2. Keselamatan Makanan

Chiba Prefecture adalah salah satu pengeluar kentang terbesar di Jepun & menjadi pengeluar yang sentiasa menjadi kualiti kentang manis bermula jenis tanah dan kaedah penanaman kaedah untuk menjamin kentang manis selamat untuk dihidangkan.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Why you should try it?

1. Nutritional Facts

Sweet potato ia acomfort food for beauty containing vitamins, potassium, and dietary fiber. It also stimulates intestinal  regulation  action  thanks  to Jalapin, which  you  will  see white  milk when  cut a raw sweet potato. 

2. Safeness

Chiba Prefecture is one of the largest potato producers in Japan! Excellent  producer  of a sweet  potato are particular about the soil and cultivation methods, so the  potatoes are sweet as well as endorsed  safety. 

Rasa sedap, manis, lembut

Seriusly terasa manis bila kunyah walupun rebus macam tu. Keledek ini sangat mudah empuk. Kalau dibakar lagi sedap macam selalu tengok dalam drama Korea atau Jepun tu. Terfelling kat Jepun kejap.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Seriusly sweet crunch although when boiled like that. Sweet potatoes are very easy padded. If burned again always good to see the drama of Korea or Japan tu. 

*kentang manis Chiba rebus


*kentang manis Chiba bakar


*kentang manis Chiba jenis dry


Cara Bakar Di Rumah

Anda boleh membakar sendiri kentang manis di rumah! Untuk membuat ia lebih manis, bakar  je oven dalam tempoh masa lebih lama.

Cara untuk membakar:
                    1. Basuh kentang dan balut dalam foil aluminium
                    2. Panaskan ketuhar pada suhu 200 ° C, dan biarkan pada 40-50 minit 
                    3. Cucuk batang lidi ke dalam kentang
                    * biarkan ia menyejuk kejap & bolehlah makan.
Selain itu, ia lazat apabila disejukkan di dalam peti sejuk.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HOW TO BAKE

You can bake  sweet potato at home! To make it sweeter, bake it an oven over a longer time.

How to bake:  1. Wash a potato and wrap in aluminum foil
                          2. Heat an oven at 200° C, and bake it at 40-50 minutes
                         3. Stab a skewer into potato 
                          *when it goes smoothly, i'ts ready to eat.
Also, it taste delicious when chilled in a refrigerator. 

Explore Sweet Potato in different style such

1. Candied Sweet Potato 
2. Baked Potato with ice cream
3. Sweet Potato tart



Oh ya, ini Chiba-kun ianya bukan seekor anjing atau sebarang jenis haiwan yang lain tapi ianya sebenarnya maskot mewakili peta geografi kawasan Chiba tu sendiri. Nampak comel kan?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
By the way, this Chiba-kun's not a dog or any other animal species, but it's actually the mascot representing geographic maps Chiba area itself. It looks cute right?


Buat masa sekarang anda boleh dapatkan kentang manis Chiba ini di pasaraya Village Grocers, level ground floor Bangsar Village sahaja. Mungkin lepas ini akan boleh didapati di pasaraya termuka lain. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
For now you can get the sweet potato in the supermarket Village Grocers, Bangsar Village. This may be available in other supermarket coming soon. 

And we are also on Instagram and Facebook.


Follow us if you can :3

BBL ~ sedap & manis
(°◡°♡)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....
Poyu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...