Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Thursday, March 31, 2016

Potted Potter – The Unauthorized Harry Experience At KLPAC


Assalamualaikum & hello there,

BE ENCHANTED BY THE MAGICAL WORLD OF HARRY POTTER AND EXPERIENCE WIZARDRY ONSTAGE! KUALA LUMPUR

This 2 nd to 5th June, experience magic onstage in full theatrical effect as event and entertainment specialist Milestone Production is bringing the magical world of Harry Potter to life. Tell the kids and Potterheads, there’s no need for them to wait for their letters to Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry now that Potted Potter is in town! With Potterheads around the world eagerly awaiting for the release of the eighth Harry Potter book, Milestone Production is giving you a special chance to come and refresh your memory of all past seven Harry Potter books in 70 hilarious minutes. 

Based on J.K Rowling’s bestselling series, Potted Potter—The Unauthorized Harry Experience—A West End London Parody by Dan and Jeff takes on the ultimate challenge of condensing all seven Harry Potter books (in addition to a real life game of Quidditch) into a fun-filled stage production to be enjoyed by all. This Olivier-nominated production was created by two-time Olivier Award-nominated actors Daniel Clarkson and Jefferson Turner. Other shows this dynamic duo have produced include Potted Pirates, Potted Panto and the very recent Potted Sherlock. With Potted Potter now coming to our shores, here’s a chance for all Potterheads to relive their favourite parts of the novels in the company of likeminded fans.

First published in 1991 by author J.K Rowling, the Harry Potter series tells the story of Harry Potter, a young boy navigating the strange world of the magic community when he discovers his true heritage as a wizard. Not only does he have to face the typical growing pains of a teenager with his friends Ron Weasley and Hermione Granger, he must also face an enemy of his past—Lord Voldemort, a Dark Wizard who is so feared by everyone that he is referred to as ‘You-Know-Who’ or ‘He Who Must Not be Named’. The journey Harry undergoes as he evolved from a plucky boy to a noble, self-sacrificing hero had touched millions of readers around the world. 

Having a sold out tour in North America, UK, Singapore and Manila since 2011, there is an estimate of 57,306 Potted Potter Facebook Fans will be keeping their eyes peeled towards the show’s next destination—Malaysia. Yes, that’s right. This delightful show is making a pitstop in Kuala Lumpur in June! Expect to be entertained by Dan and Jeff as they translate these beloved books into a fun and engaging stage show at Kuala Lumpur Performing Arts Centre (klpac). Hailed as a ‘crowd-pleaser’ by the Guardian London, Potted Potter has appeared as the Critics’ choice of the New York Times and Time Out London. Whether you are of the age of waiting for your letter from Hogwarts or around the same age of Dumbledore (which is really old!), or even if you are a clueless Muggle who have no idea the difference between a Horcrux or a Hufflepuff or a veteran in the magical world of Harry Potter, there’s something for everyone. 

So dig out your favourite ‘wizard hat and robes’, stock up on some Chocolate Frogs and Bertie Botts’ Every Flavour Beans and make your way to klpac this 2nd to 5th June to indulge in some laughs and magic. 

Proudly presented by Milestone Production, tickets for this family-friendly show is now open for sale. Tickets for Potted Potter are priced at RM200 (VIP), RM160 (CAT A) and RM100 (CAT B). Ticket prices are not inclusive of 6% GST and RM3 ticketing fee. Early Birds discounts up to 15% off regular ticket prices are available for ticket buyers before 24 April 2016. For ticket purchase, log on to www.milestone-production.com .

Malaysian Tour Details Show 

Dates and Time: 
2 nd June 2016 (Thursday) – 8:30pm 
3 rd June 2016 (Friday) – 8:30pm 
4 th June 2016 (Saturday) – 2:30pm , 5:30pm 
5 th June 2016 (Sunday) – 11:00 am , 2:30pm 

Venue:
 Kuala Lumpur Performing Arts Centre (klpac)

Ticket Promotion: 
15% Early Bird Discount on all tickets. Offer ends on 24 April 2016

BBL ~ hello Potted Potter
ଘ(੭*ˊᵕˋ)੭* ̀ˋ

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tuesday, March 29, 2016

[PETUA] Berhenti Merokok Cara Saya

Assalamualaikum & hello there,

BERHENTI MEROKOK CARA SAYA


Bila dah masuk pertengahan bulan 3 ni, genaplah kiranya 4 tahun saya berhenti merokok. Ramai yang bertanya bagaimana saya boleh berhenti. Rakan-rakan juga terkejut & semacam susah nak percaya. Alhamdulillah.. dulu saya juga merupakan seorang perokok tegar tapi kini kalau dah terhidu asap rokok pun terasa pedih hidung yang amat. Seolah-olah terbau gas toksin yang menusuk kalbu sampai ke otak sehingga membuatkan kita sesak nafas & tak dapat bernyawa dengan betul. Pehh.. Boleh pula rasa macam ni sedangkan dulu saya pun merokok. Baru kini jugalah saya boleh memahami bagaimana rasanya orang sekeliling yang tidak selesa bila terhidu asap rokok di mana mereka pula yang menjadi perokok pasif.


Mula Merokok
Saya mula merokok sejak 15 tahun yang lalu. Ketika itu merokok memang sebab pengaruh kawan & rasa ingin cuba yang mendalam. Dan yang paling penting sewaktu peringkat umur begitulah rasa bergaya bila hisap rokok. Orang lelaki memang akan rasa & alami benda yang sama. Setiap mereka mesti ada sejarah masing-masing. Biasalah budak-budak baru nak kenal dunia. Tapi mujurlah semasa zaman sekolah menengah dulu saya tak pernah kantoi kena tangkap merokok dengan cikgu. Tambah-tambah lagi duduk di sekolah berasrama. Kalau tak alamatnya cikgu telefon mak ayah dan dapatlah pula surat gantung persekolahan.

Faedah?
Lepas tamat zaman sekolah, tabiat merokok tu terbawa-bawa hinggalah sampai zaman masuk kolej. Dulu saya rasa merokok ni ada juga faedahnya. Bagi saya, merokok dapat hilangkan rasa mengantuk semasa pandu kereta dan juga semasa nak study untuk exam. Merokok ni memang ubat yang mujarab untuk segarkan diri kononnya. Tapi sebenarnya benda tu sementara sahaja sebab dia merangsang otak kita dengan bahan yang tidak baik. Kalau untuk jangka masa panjang, memang banyak sangatlah keburukan merokok ni. Saya dah lihat sendiri di depan mata semasa bertugas pesakit-pesakit yang meninggal dunia akibat merokok. Mereka datang dengan sesak nafas yang teruk, sakit dada hingga berpeluh & bermacam-macam lagi penyakit sampingan. Semuanya berakhir dengan 'ending' yang sedih.

Cara Saya
Tapi kali ni saya bukanlah nak bercerita tentang keburukan rokok. Sebab pasal ni semestinya semua orang dah tahu. Dan kalau bagitahu pun orang tetap hisap juga. Apa yang saya nak kongsikan di sini ialah cara-cara untuk berhenti merokok ikut gaya saya. Saya juga tak mahu ceritakan langkah-langkah biasa ataupun tips untuk berhenti merokok macam 8M tu, tapi saya lebih suka menegaskan tentang diri kita sendiri. Sebab apa? Sebabnya bagi saya, jika kita tak bermula dari diri sendiri, pergilah ke klinik berhenti merokok acap kali, buatlah apa-apa pun atau dapatkanlah petua serta tips terbaik dunia sekalipun, jika bukan datangnya dari sendiri, kita takkan dapat berhenti merokok juga.

1. Niat
- Bagi saya, apa-apa tindakan yang mahu diambil itu mestilah datang dari diri sendiri dahulu. Niat kita mesti betul & kuat serta bukanlah hangat-hangat tahi ayam sahaja. Rancang & tetapkanlah tarikh bila anda mahu berhenti merokok. Tarikh itu biarlah relevan & mesti sebulan dua dari sekarang. Minta doa pada Allah swt agar dikuatkan semangat untuk mula berhenti merokok. InshaaAllah jika kita betul-betul ikhlas, urusan kita akan dipermudahkan-Nya. Mintalah sokongan dari ahli keluarga mahupun rakan-rakan lain untuk memberi semangat & sentiasa mengingatkan niat anda dalam langkah untuk berhenti merokok.

2. 'Big Why'
- Dalam bahasa melayu disebut sebagai sebab yang kukuh. Sesiapa yang mahu berhenti merokok mestilah mempunyai 'big why' tersendiri di mana tiada sesiapa pun yang boleh persoalkan kenapa anda nak berhenti merokok. Nak berhenti merokok tak boleh sebab saja-saja, nanti saja-sajalah jadinya. Carilah alasan & asbab yang kukuh untuk anda berhenti merokok seperti sayangkan anak-anak & isteri, selalu kebocoran wang, takut jatuh sakit, dan bermacam 'big why' yang lain. Dengan adanya 'big why' ini, inshaaAllah jika anda berasa hendak merokok semula pun pasti tak jadi sebab anda teringatkan 'big why' anda itu sendiri. Ambil masa duduk seorang diri & buat senarai kenapa anda nak berhenti merokok. Nanti pilihlah alasan yang terbaik.

3. Logistik
- Di sini saya ingin tekankan bahawa logistik atau persekitaran juga akan mempengaruhi seseorang itu untuk merokok. Jika anda betul-betul ingin berhenti merokok, maka pilihlah rakan-rakan yang bukan perokok. Saya pernah terdengar pepatah ada mengatakan, jika kita berkawan dengan orang yang buat besi, kita juga akan berbau besi. Jika kita berkawan dengan orang yang jual minyak wangi, kita juga akan berbau wangi. Oleh itu, kawan & persekitaran yang bebas rokok amat penting jika anda telah buat keputusan untuk berhenti merokok. Sebab itulah kadang-kadang kita selalu dengar yang sesiapa saja berhenti merokok, dia hanya dapat bertahan sekejap sahaja. Selepas beberapa hari atau minggu, dia akan mula merokok kembali. Dia hanya berhenti membeli rokok & 'pow' rokok kawannya pula.

Berhenti Merokok
Selepas berhenti merokok kira-kira 4 tahun yang lalu, kini saya berasa lebih tenang & kehidupan bertambah baik. Jika saya cuba hisap rokok sekarang, lidah saya sudah pun berasa pahit bila menyedut asapnya. Sampai macam tu sekali efeknya. Selepas itu saya juga ada mencari alternatif lain seperti shisha & vape. Ternyata kedua-dua ini masih tidak mampu untuk menggugat keimanan saya. Shisha awal-awal tu bolehla. Namun, sempatlah juga berbisnes jual flavor sebelum kena 'banned'. Hehe. Memang benarlah bila saya tak merokok ni, tak ada pula orang nampak saya pakai kereta Ferrari ataupun R35, naik pun kereta wife saja. Almaklumlah kan jimat duit tak beli rokok. Tapi alhamdulillah, dulu saya juga sering mengalami kebocoran wang. Bila berhenti merokok, walaupun duit tu tak banyak mana pun tapi inshaaAllah cukup untuk perbelanjaan semua. Semoga bermanfaat.

P/s : Gambar di bawah hanyalah sekadar gambar hiasan :p

Entri ini ditulis oleh Jerry Zuhairi, seorang Former Medical Assistant at Kementerian Kesihatan Malaysia.

BBL ~ sharing is caring
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Monday, March 28, 2016

Sembilan Hidangan Di Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya

Assalamualaikum & hello there,

Rasanya dah ramai sudah berkunjung ke IOI City Mall Putrajaya. Oh BBL baru je tahun ni sempat datang sini walaupun orang lain acap kali bertandang. Bukan pasal IOI City Mall yang BBL nak share tapi food review salah satu restoren di Signature Walk.


Jika korang nak cari port  makan unik & kenyang di IOI City Mall Putrajaya, cadangkan BBL mestilah Nine Chefs. Selain harga berpatutan, yang paling penting sitiap portion menu adalah besar & kenyang perut. Ruang makan restoren Nine Chef sangat besar serta luas sesuai untuk anda menikmati hidangan bersama keluarga, kawan sekerja atau santai lepaking. Sama ada meja makan biasa, bersandar di sofa atau korang boleh memilih untuk menikmati hidangan makan tengahari atau petang mengadap persekitaran luar restoren Nine Chefs.


Cantik bukan?

Kedai   dah cantik  tapi apa kata check out apa menu special di Nine Chefs ini.
Dengan lebih 200 jenis menu hidangan bermula appetizers, salad, signature Nasi Lemak, Kelantan Delight, hinggalah noodles pastinya korang sendiri boleh pening apa hidangan yang sesuai dengan citarasa.


Sebagai pembuka selera korang boleh memilih menu seperti Fried Salted Egg Sotong. Fuh sedap isi telur sotong tu. Lembut & well cook habis.


Menu hidangan utama mungkin lebih spesefik untuk korang pilih sendiri sama ada nasi atau mee. Paling best selling di Nine Chefs adalah






Semua dah sampai di meja, apa tunggu lagi jom makan!

Kini Nine Chefs membuat promosi hidangan makan tengahari serendah RM 14.90 bersama minuman dengan lima pilihan nasi atau mee. Selain PROMO PELAJAR : diskaun 30% UNTUK SEMUA MINUMAN DAN DESSERTS DARI 2.00 - 7:00 petang SETIAP HARI!  Korang patut cuba tau. 


Jangan lupa datang ke Nine Chefs jika datang ke IOI City Mall Putrajaya. Untuk promo terkini & tawaran jimat dari Nine Chefs, korang boleh follow Nine Chefs di

Website : ninechefs.com.my/

Nine Chefs
GE11, Ground Floor,
IOI City Mall, Lebuh IRC,
IOI Resort City,
62502 Putrajaya,

Opss jangan lupa hastag #NineChefs

BBL ~ yummy
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 23 / 24 / 25 / 26


Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 26

31 Mac 2016


------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 25

30 Mac 2016


------------------------------------------------------------------------
Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 24

29 Mac 2016


------------------------------------------------------------------------

Tonton Online Drama Tundukkan Playboy Itu Episode 23

28 Mac 2016



------------------------------------------------------------------------

Tuesday, March 22, 2016

Keunikkan Aiskrim Bingsu Korea Di CaffeeBene

Assalamualaikum & hello there,

Tak tahu kenapa tetiba BBL deman drama Korea lepas tonton banyak sinetron Korea TV9. Rasa nak lempang muka sendiri kejap. Bagai orang mengantuk disorok bantal kekabu, awal minggu kawan zaman diploma ajak minum petang di Café CaffeeBene IOI Mall Puchong.


CaffeeBene sangat famous dengan menu waffle & gelato. Actually CaffeeBene membuka café yang pertama di Korea pada April 2008. Ciri unik café korea telah digabungkan dengan aliran citarasa & lifestyle kafe Eropah. Lagi satu, nama CaffeeBene diinspirasi dari perkataan Itali iaitu, ‘Caffee’ bermaksud kafé manakala ‘bene’ bermaksud baik. Lalu jika di translated bermaksud ‘café yang baik’ atau ‘Good Café’.

Petang tu, BBL mencuba Bene Combi. Ada dua set combo ini, Daebakk Combi & Jjang Combi. Disebabkan memasing order ala carte baik BBL ambil Daebakk Combi pada harga RM30 (jimat RM10). 

1. Dalam combo ini korang perlu memilih option yang disediakan bermula dari pilihan Tiramisu /Blueberry Yogurt/ Caramel Banana sebagai toping waffle original atau walnut. 
2. Kemudian pilih air minuman sama ada Americano / Cappuccino / Grean Tea (panas atau sejuk) 
3. dan akhir sekali untuk Bingsu pilihan Coffee / Cookies & Cream / Pat Bingsu.


Bila dah buat payment, cashier akan berikan anda satu pad bulat ala vocum rumah. Setelah pesanan menu dah siap, pad ini akan bergetar & korang perlu ke kaunter untuk mengambil menu tersebut. Selfservices tau. Oh jangan lupa pulangkan pad tadi.


Dah boleh makan petang dengan hidangan korea! Waffle pun sedap sebab totally fresh made bila customer order. Anda boleh rasa waffle masih lagi panas ketika menguyahnya. Sedap jugak tapi BBL syorkan anda mencuba waffle caramel banana.


Menu paling famous di CaffeeBene mestilah Bingsu atau kat Malaysia lebih kurang macam ais kepal. Lebih kurang la. BBL order Cookies & Cream Bingsu. Fuh sekarang kan musim kemarau bila dapat makan ais dalam mangkuk comel terasa nyaman sekali. Cara nak makan Bingsu pun ada tau. Korang kena kacau memusing Bingsu dari kanan ke kiri supaya adunan sebati. Oh ditengah Bingsu ada inti kacang merah. Pelik tapi sedap bila makan dengan ais. Not bad lah!.


Dekorasi CaffeeBene sangat funky & moden sesuai untuk sesi lepaking bersama teman atau little romantic jika anda ingin memberi kejutan pengalaman menikmati aiskrim bersama orang tersayang.


Ha, jika korang teringin nak merasai Bingsu ini boleh datang ke cawangan CaffeeBene di IOI Mall Puchong, Sunway Piramid, Solaris Mont Kiara, JayaShopping Centre (Sectin 14), Gurney Paragon Mall, Gamuda Walk (Kota Kemuning), Terminal Pahlawan (Melaka), Imago Shopping Mall (Sabah) & Da:men (USJ)

Untuk maklumat lanjut atau promo terkini CaffeeBene layari


BBL ~ yummy &  sejuk
(⊃◜⌓◝⊂)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih


*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :

Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016

Sunday, March 20, 2016

Seronoknya Terjah Office Les’Copaque Shah Alam

Assalamualaikum & hello there,


Siapa tak kenal kembar dua orang ni? 
Jangan angkat tangan

Ha, nak share story dengan korang ni. Last week BBL ada visit office Upin Ipin di Shah Alam. Dekat jugak dengan AEON Mall Shah Alam. Oh Les’Copaque juga antara penaja Sepetang Bersama Blogger 2016 pada 16 April ini. Boleh jumpa maskot Upin Ipin & selfie dengan dorang ye.

Oh balik cerita asal entri ini. BBL bersama beberapa blogger termasuk DenaiHati dipelawa untuk bersiar-siar dalam pejabat operasi penghasilan Upin Ipin, DaDiDuDo, Pada Masa Dahulu & Puteri. Seronok kejap bila tengok abang & kakak kita sibuk drawing untuk episode Upin Ipin akan datang.

Sebelum tu kami bertemu dengan Dato Haji Burhanuddin Md Radzi, tulang belakang utama Les’Copaque sejak 10 tahun lalu. Banyak cerita kami dikongsikan termasuk Filem Upin Ipin Jeng Jeng hasil kerjasama dengan KRU Studio bakal menemui penonton di pagawan sekitar hujung tahun ini. Tengok trailer pun dah best kan.



Kemudian En Nazrin membawa blogger melawat aras belakang tabir. Disini krew produksi melakukan aktivti seperti buat lakaran, rendering, sound effect termasuklah rakaman suara untuk karekter animasi Upin Ipin. Meja dorang pun penuh ceria, siap susun mini figure Upin Ipin hinggalah figure Star Wars. Terasa macam dalam kedai ToysRUs pulak.


Paling seronok tak sangka bila jumpa pemilik suara Upin Ipin, Uncle Muthu, Mei Mei, & Susanti. Yang karekter lain tak ada dalam office. Agak sedih situ tapi dapat melihat mereka melakonkan suara sebenar terasa wow sebijik sama. Terbaik betul.



Tak sah kalu singgah ke Les’Copaque jika pulang dengan tangan kosong. Di sebelah office Les’Copaque terdapat Upin Ipin Store yang menjual cenderamata ekslusif Upin Ipin seperti t-shirt, bantal, topi, tumbler, tabung, koleksi buku komik Upin Upin hinggalah set peralatan sekolah Upin Ipin. Boleh beli untuk diri sendiri atau hadiahkan kepada adik di rumah. Mesti senyum lebar bila dapat hadiah. Betul, betul, betul!.


A photo posted by @marou_apple_hijau on

Jika anda ini membuat lawatan sambil belajar ke pejabat Les’Copaque Shah Alam. Boleh hubungi mereka kerana Les’Copaque sentiasa membuka pintu untuk rakyat Malaysia melihat proses pembikini animasi no 1 Malaysia ini.



Les' Copaque Production Sdn. Bhd.

No. 1, Jalan Boling Padang G13/G,

Section 13, 40100, Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan,

Malaysia.
T : +603 – 5511 8089
F : +603 – 5511 8086
Website : www.lescopaque.com

Eh lupa nak ucapkan selamat ulang tahun ke 10 Upin Ipin! Dah darjah 3 kan kalu sekolah rendah tapi tak besar-besar jugak. Sebab apa? Bila dah besar mesti tak comel kan. Betul, betul, betul!


BBL ~ selamat hari lahir Upin Ipin
ヘ(^_^ヘ)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...