Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Monday, January 23, 2017

Robot Pintar GT Wonder Boy

Assalamualaikum & hello there,

Entri sebelum ni BBL ada cerita pasal majlis pelancaran GT Dollar di Malaysia kan. Ada lapan cabang produk utama GT Group. Tahu tak, salah satu produk GT Group paling gempak masa launching tersebut ialah GT Robot & GT Wonder Boy.


Robot pintar ala Big Hero 6

Jika anda pernah tonton movie kartun Big Hero 6 mesti jatuh hati dengan watak utama robot mashmellow. Selain bijak & boleh berinteraksi dengan manusia, Big Hero 6 juga agak kelakar. Berbalik kepada GT Wonder Boy - robot ini lebih kurang macam watak animasi tersebut cuma versi lebih kecil sedikit namum kemampuannya sangat wow.


Kebolehan Utama GT Wonder Boy

1. Pembantu peribadi maya 
2. Teman bual (smart two way conversation)
3. Mengambil gambar
4. Menari & menyanyi
5. Mengajar
6. Customer services
7. Translator bahasaDengan size compact lebih kurang seperti patung transformer lain rasanya bukan satu masalah untuk di bawa. BBL sempat melihat GT Wonder Boy menari berjemaah lagu Bingo. Sangat comel & cool dengan gerak tari ke kiri kanan. 

Melalui pengalaman melihat demo GT Wonder Boy, rasanya robot pintar ini bagai satu pelengkap kehidupan masa kini. Paling ketara, robot ini mampu "search" jawapan untuk anda dengan tepat. Mungkin anda sudah penat nak taip, cukup dengan arahan suara. GT Wonder Boy boleh membantu.


Kini GT Wonder Boy boleh di pra tempah melalui laman sesawang www.gtrobots.com/pre-order/ 

BBL ~ Boleh tolong nyanyi sebelum tidur
(/◕ヮ◕)/

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Friday, January 20, 2017

GTDollar Kini Di Malaysia

Assalamualaikum & push hand in the air internet!

16 Januari lepas, GT Group secara rasminya melancarkan Malaysia Fintech Ecosystem Conference & GT Dollar Grand Lunch di Sime Darby Convention Centre (SDCC) Bukit Kiara, Kuala Lumpur. 


Lebih meriah apabila YD Datuk Mas Ermieyanti Binti Samsudin, Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan bersama Mr. Patric Chew (CEO GT Dollar) dan Dr Paul Zhang Baolu (President & CEO of GT Dollar of Companies) merasmikan majlis petang tersebut.


Serentak dengan itu, maka secara rasmi kerajaan Malaysia serta 30 000 ketua industri IT dan e-commerce yang menyokong pembangunan ekosistem FinTech. Selain tu, produk GT Group seperti GT Dollar, GT Robot & GT Mobile di perkenalkan kepada umun.

Applikasi GT Dollar

Oh GT Group juga mempunyai applikasi GT Dollar. Ringkasnya GT Dollar satu apps mengabungkan pelbagai tawaran, diskaun, promosi & perkhidmatan kepada pengguna. Selain satu platfrom online untuk peniaga mengembangkan sayap liputan.


Tengok BBL dah kumpul GT Cash RM255.11 dengan cara tangkap Bee dalam Circle. Khas untuk anda, download app GT Dollar di Google Play atau Apps Store & nikmati kredit percuma RM300 ke dalam akaun. So download cepat & guna sekarang untuk reedem.


Produk GT Group

Produk lain dibawah GT Group termasuklah GT Toll, telefon GT Mobile & GT Robot. Kami semua sangat teruja dengan GT Robot atau lebih di kenali sebagai "Wonder Boy" yang boleh bercakap, menyanyi, berjoget selai sangat pintar search infomasi untuk anda. Lebih kurang macam Big Hero cuma size kecil je. Comel sangat.


BBL akan update dalam entri berikut pasal GT Robot.

Jangan lupa layari www.gtdollar.com & LIKE Facebook facebook.com/gtdollarmy   

BBL ~ tangkap Bee dalam GT Dollar.
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, January 11, 2017

Tips Mudah Memujuk Anak Yang Menangis

Assalamualaikum & hello there,

Budak kecik bila menagis mengamuk memang satu cabaran bagi ibu ayah. Tambah lagi bila bawa dorang ke luar jejalan pergi tempat awam. Rasa tebal muka bila anak kita menagis tak henti depan orang ramai. Waktu rasa semua orang asyik pandang anak & muka mak ayah je. Alah muka tak puas hati gitu.

Seeloknya ibu bapa tidak boleh marah, pukul atau mencaci mereka. Memang kena uji tahap sabar level 68 Candy Crush. Setiap kali anak mengamuk atau menjerit, anda boleh cuba tips di bawah untuk pujuk mereka 

1. Letak anak di atas riba anda

- Pertama, cuba pegang anak & letak di atas riba. Kemudian peluk atau usap kepala, cuba bertanya apa kemahuan/kehendak dia. 

 2. Bisikan kata-kata 'Papa/Mama sayang..."

- Cakap dengan lembut atau bisikan di telinga bahawa anda sayang dia & faham apa dia mahukan

3. Baca doa ayat suci al-Quran

- Amalkan membaca ayat al-Quran atau A'uzubillah hi minasyaitan nir rajim supaya syaitan tidak menganggu anak anda.

4. Jangan tengking

- Ibu bapa harus menarik nafas dalam sebelum bercakap dengan anak. Jangan pukul atau menjerit atas tujua ingin mendisplinkan mereka. Kesan nanti, anak lebih memberontak melawan tindakan anda.

5. Biarkan anak seketika

- Bagi anak sedikit masa untuk melayan perasaan marah, memberontak. Pastikan anda tidak jauh dari mereka

6. Nasihat anak

- Selepas si kecil reda, pujuklah mereka dengan memberi nasihat bahawa jangan mengamuk lagi, cuba perlu beritahu ibu bapa apa yang di ingin kan.

Mungkin juga anda sebagai ibu bapa perlu kreatif handle sifat anak kecil yang selalu ingin perhatian. Biasalah mereka kan nak membesar.

Jika anak masih degil dengan tips kat atas, apa kata bagi mereka minuman Origina Jus. Mesti terus tak menangis


Origina Jus merupakan jenama tempatan made in Malaysia oleh PS Food & Beverage. Jangan bimbang kerana jus di hasilkan dari sumber semulajadi, ia sihat & trendy. 

Kalu anda perasan, jenama Orgina Jus dah terang-terang mencerminkan rasa sebenar bahan-bahan semulajadi  yang diekstrak daripada jus pekat & daun teh tulen. Sebab itu, Origian Jus sangat sesuai untuk kanak-kanak manakala Origina dengan tea sinonim dengan orang dewasa yang sibuk & aktif bertenaga.


Origina dengan Tea ada 4 pilihan popular, Origina Green Tea dengan Buah Delima, Origina Green Tea dengan Buah Peach, Origina Black Tea dengan Buah Epal & Origina Black Tea dengan Buah Lemon


Ada 3 pilihan kesukaan ramai iaitu Origina Jus Blackcurrant, O, Origina Jus Delima & Origina Jus Epal.


ChocoJoy 

Bagi anak kecil, mereka sangat memerlukan sokongan susu untuk membina tulang yang kuat serta meningkatkan imunisasi pertahanan badan. Dengan ChocoJoy pasti anak anda tersenyum lebar. 

Harga air Origina Jus murah je pun, jangan lokek belanja anak minum air khasiat.

ChocoJoy RM 2.69
Origina Jus (paket kecil - 100ml) RM 1.00
Origina Jus (paket besar) RM 2.49 
Origina Jus Tea (paket kecil - 100ml) RM 1.00


Dapatkan minuman Origina Jus di Koperasi Sekolah sekitar Lembah Klang, Kelantan & Terengganu serta Pasaraya Matahari Taman Medan dan USJ 19 termasuk rangkaian hypermarket Aeon terpilih.


Kepada anda yang berminat menjadi pengedar atau ingin menjual produk Origina Jus, call je 03 5519 5700 atau email kami orgina2u.com

Jangan lupa ikuti Origina Juice di Facebook & Instagram
BBL ~ minum sejuk-sejuk sedap
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...