Slide The City Malaysia Tour 2016

8:07 PM


Assalamualaikum & hello there,

Pernah dengan Slide The City tak? Bukan presentation pasal pelan pembangunan negara tetapi satu karnival bermain air yang sangat terkenal. Kini Slide The City singgah ke Malaysia untuk memberi pengalaman paling best meluncur air di tengah-tengah kesibukan bandar! Sound crazy right?

Spritzer dengan bangganya menjadi teman hidrat membawa Slide The City Malaysia Tour 2015/2016 ke beberapa bandar utama seluruh negara bermula 5 Disember bertempat di Putrajaya sebelum ke ibu negeri lain.

Peta lokasi jelajah Slide The City Malaysia 2015/2016 


Selepas Putrajaya pada 5 & 6 Disember 2015, Slide The City akan meneruskan siri jelajah ke lokasi berikut : 

Kuala Lumpur - 19 Mac 2016 (Sabtu)
Pulau Pinang - 19 Mac 2016 (Sabtu) - tarikh akan diupdate kemudian
Johor - 19 Mac 2016 (Sabtu) tarikh akan diupdate kemudian
Kelantan- 19 Mac 2016 (Sabtu) tarikh akan diupdate kemudian
Kuala Terengganu - 19 Mac 2016 (Sabtu) tarikh akan diupdate kemudian
Kota Kinabalu- 19 Mac 2016 (Sabtu) tarikh akan diupdate kemudian
Melaka - 14 Mei 2016 (Sabtu) tarikh diupdate (REGISTER DI SINI)
Kuantan - 21 Mei 2016 (Sabtu) tarikh diupdate (REGISTER DI SINI)
Genting Higland- 17 September 2016 (Sabtu)

Apa itu Slide The City

Kain vinil sepanjang 1,000 kaki (lebih kurang 3 padang bola sepak) akan merentasi jalan utama & air akan disalurkan untuk memberi keseronokan meluncur di atasnya. Itu lah  Slide The City! Warna biru & hijau kain vinil membuatkan orang ramai akan berasa jelly bean melihat korang meluncur diatas pelampung slider sambil pegang GoPro. Memang best dapat meluncur dengan kawan bermula jam 8.30 pagi hingga 7.30 malam. Seronoknya!
Pakej  Slide The City Malaysia


Ini pakej mengikut jenis Slider iaitu Single Slider, Triple Slider & Unlimited Sliders. Tapi harganya lagi murah jika korang dah sign up untuk pre-register & bakal menikmati diskaun khas yang akan dihantar melalui email. 

Daftar sekarang untuk wishlist Slide The City berhampiran tempat tinggal anda. Dah boleh mula simpan duit untuk amik pakej yang sesuai dengan bajet tu. Jika amik pakej Single Slider korang hanya boleh meluncur SEKALI SAHAJA & sama jugak unutk pakej Tripple Slider - tiga kali meluncur. Untuk lebih kepuasan & keseronokkan beli je pakej Unlimited Slider!. Boleh dapat water gun percuma!

Sebelum itu make sure korang boleh datang ke jam slider yang sepatutnya kerana setiap pakej akan meluncur pada waktu berbeza. Rujuk gambar dibawah. Kerana selepas jam tersebut korang tidak dibenarkan untuk meluncur. 


Macam mana nak slider ni?

Jangan risau kerana korang tak perlu pandai berenang. Cuma baring atas pelampun & teruskan meluncur hingga ke garisan penamat! Senang je kan. 


Puas bermain air slider korang juga boleh menyertai pelbagai mini game lain seperti high striker, Rodeo Bull simulator, dunking game & bungea game. Tak pun isi perut dengan pelbagi hidangan food truck tersedai sepanjang Slide The City.

Masih tak dapat apa BBL cerita kat atas. Check out video Slide The City ini. 

Mesti terasa "Aku nak join jugak!!"


Apa tunggu lagi. Daftar sekarang untuk wishlist!

BBL ~ hujan atau panas - slider je
ଘ(੭*ˊᵕˋ)੭* ̀ˋ

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

11 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. woaaaaah menarik !! ada tengok video kat FB fikir bila nak sampai Malaysia..
    dah sampai daaaa.. now tunggu sampai Penang la pulak =)

    ReplyDelete
  2. wow.. macam menarik je..

    singgah bw sini.. :)

    jemput join segmen shawal.. ^^v

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/SegmenBlogwalking.html

    ReplyDelete
  3. http://messarah.blogspot.my/2015/12/tagging-questions-from-afiqah-zamri.html

    you're tagged by me :))

    ReplyDelete
  4. Wahhhhh..macam best.sayangnye terlepas peluang kt putrajaya ritu.

    ReplyDelete
  5. Wahhhhh..macam best.sayangnye terlepas peluang kt putrajaya ritu.

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL