KakaoTalk Sepuas Hati

9:12 PM

Bukak telefon kadang-kadang terfikir kejap nak guna apps apa.
Itu belum lagi buka Google Play, lagi rambang mata nak download apps baru.
Tapi semenjak kawan BBL download KakaoTalk dalam telefon
rasa tak lepaskan telefon walaupun bateri dah nak habis.
satu, mungkin sebab apps baru mesti nak explore habis
tapi sebenarnya sebab bunyi notofication KakaoTalk sangat comel!
Jadi kalu korang belum download lagi,
BBL bagi 5 sebab korang mesti ada KakaoTalk 

1.PERCUMA!
Apps best & percuma. Siapa nak menbazikan duit download app sedangkan
boleh dapatkan percuma.



2.Free kopun
Buat masa sekarang Starbucks & Kenny Rogers Roasters
sedaNg mengadakan promosi khas untuk pengguna KakaoTalk.
Untuk pengemar minuman Starbucks, korang boleh up size minuman
secara percuma dengan tunjukkan kupon ini sahaja.
Download kopun --> kopun Starbucks




3. Panggilan Percuma
selain boleh cit chat sampai lebam tangan,
korang juga boleh buat panggilan secara percuma.
Cakap & sembanglah sepuas-puasnya. 2 jam? 5 jam?
sepanjang hari tiada masalah asalkan ada internet.
Pannggilan HANGIT dengan KakaoTalk



4. Artis KPop
BigBang sebagai duta untuk apps KakaoTalk.
Selain ramai lagi artis korea turut serta dalam apps ni.
BBL add TVXQ, cuma tengah tunggu bila sticker TVXQ nak keluar.
Senarai Nama Artis KPop



5. Yuna
sebagai big fan (BBL kecik je) Yuna mestilah download apps ini
kerana Yuna sebagai duta. Ada sekali sticker emotions Yuna.
Lagi seronok nak KakaoTalk.

6. Banyak game
Bila dah puas chat & buat panggilan,
korang boleh main bermacam game di KakaoTalk.
Semua game sangat best sampai BBL pernah kena tinggal
dengan bas sebab asyik sangat main.
Alahai



7. KakaoTalk di PC
telefon tengah cas? jangan risau,
korang boleh lagi bersembang dengan KakaoTalk
download di --> www.kakao.com

8.Bunyi notification cute
Paling seronok bila dengar notification masuk,
bunyi comel & kadang-kadang korang akan jadi perhatian
sebab bunyi KakaoTalk.
Nak tahu bunyinya, kenalah download sendiri.

Apa lagi, jom KakaoTalk!


BBL ~ kakao... 
[=.=]




kongsikan entri ini bersama kawan-kawan di...

You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL