Semangat Riang Ria Raya Shopping RM500 Dalam Lazada Malaysia

2:56 AM

Assalamualaikum & hello there,

Pejam celik, pergi bazaar balik bazaar, sahur ifthar tak lama lagi dah nak Syawal kan. Sekejap je masa berlalu dah nak sampai penhujung Ramadhan tahun ini. Dalam semangat nak  raya mesti buat check list senarai barang persiapan raya. Kalu tak, mesti tak meriah raya bila ada benda tak cukup itu ini. 

Check List Persiapan Raya 2016
  Biskut raya
 Baju raya
 Kerusi raya
 Langsir raya
 Duit raya
 Kasut raya
 Lampu lip lap raya


Rasa macam ada je tak cukup ni tapi apa dia ye.


Ha, mestilah shopping dalam Lazada Malaysia!


Boleh kata setiap tahun family BBL mesti beli barang dalam Lazada khas sempena raya. Tak kuasa nak bersesak pergi bazaar raya atau mall semata nak beli barang persiapan raya. Dah tentu orang ramai, parking susah nak cari & que panjang nak bayar.

Sebab itu kami sekeluarga beli barang dari Lazada Malaysia. Senang je pun, pilih mana berkenan, bayar then tunggu abang Pos Laju hantar depan rumah. Tambah lagi Lazada buat sale RIANG RIA RAYA dengan diskaun 92%. Banyak betul potongan kaw-kaw. Bila puasa nie, malas nak exercise kaki jalan pusing kedai beli barang kan.

Tambah lagi dapat bonus raya RM 500 dari kerajaan, syukran sambil bertepuk sakan la nak beli barang raya. Nak tahu apa BBL beli dengan bajet RM 500 dalam Lazada? Jom scroll lagi.

Untuk Mak TersayangTefal Convenient Steamer RM 123.60


Steamer nie khas buat mak. Pagi Syawal nanti mesti ramai jiran tukar juadah raya, jadi mak boleh guna steamer ni untuk panaskan Rendang, Nasi Dagang, kuah satay atau Sambal Daging Tok untuk tetamu datang nanti. Tak payah guna dapur.

Untuk Ayah Tercinta5 in 1 Multi-function Electric Hair Clipper RM 62.10


Ayah pandai gunting rambut sendiri, kekadang dia gunting rambut cucu guna gunting rambut biasa. Dengan adanya mesin gunting rambut nie rasanya lebih cepat ayah boleh potong rambut. Tak lah lama kami que gunting rambut petang last ramadhan kan.

Untuk Kak Ngah Ayu -  SoKaNo Trendz Premium Leather Bag RM 38.00


Senang kak ngah nak bawa duit raya untuk anak buah nanti. Tak tertinggal duit raya kat rumah macam tahun lepas. Lagi pun beg kulit dark blue ni sangat sesuai digayakan bersama jubah atau baju kurung moden untuk ziarah rumah nenek nanti. Harga pun murah. 

Untuk Along Kacak - Retro Leather Belt Mens Quatz Watch RM 34.20


Rasanya tak lengkap Along tanpa jam tangan. Makin bertambah segak pagi Syawal nanti dengan jam serba hitam ini. Nanti salam mintak maaf mesti orang tegur jam tangan ni. 


Total semua - RM 123.60 + RM 62.10 + RM 38.00 + 34.20 = RM 257.90

Tak sampai RM 300 pun dah cukup mengembirakan hati sekeluarga untuk syawal 2016. Bertambah meriah & semangat nak raya tahun ni. Yeay!

---------------------------------------------------


Kepada bloggers, jangan lupa sertai contest Riang Ria Raya Lazada Malaysia, boleh menang Fujifilm Instax Mini Camera. Mana tahu rezeki korang tak dapat duit raya tapi dapat Instax camera comel ni. 


Klik je banner bawah untuk join


BBL ~ pasang lagu raya dah
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

3 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL