Basmi Kuman Lebih Mudah Dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant

7:40 AM


Assalamualaikum semua...

Sekarang kita berada dalam era norma hidup baru. Tambah lagi angka jangkitan pandemik Covid-19 ni semakin hari membimbangkan. Well semua boleh elak asalkan kita tahu cara nak cegah dari dapat wabak tu. Kementerian Kesihatan Malaysia pun ada bagi tips cara-cara kita sebagai ibu bapa melindungi keluarga atau majikan dalam memastikan pekerja sentiasa selamat. Salah satu selalu pakai topeng penutup hidung & mulut serta menjaga kebersihan kawasan tempat tinggal atau bekerja. 

Sebab tu BBL sekarang guna Kleenso Kills Germs Disinfectant untuk basmi kuman, bateria & virus kat rumah. Mudah je beli online dalam e-store Kleenso. Tau-tau je dah sampai depan rumah. Terus boleh guna kat tempat-tempat saya rasa virus boleh merebak. BBL beli jenis spray 500ml je sebab rasa mudah boleh terus spray direct. Nanti dapat gaji nak beli 4 liter, dah habis boleh refill je dalam botol. Apa BBL baca dalam website Kleenso, Kleenso Kills Germs Disinfectant ni guna pH natural compund, jadi ia berkesan bunuh 99% kuman & selamat boleh guna tak kisah la kawasan dapur atau meja makan. 


Kleenso Kills Germs Disinfectant ni bukan setakat sesuai guna kat rumah je..nak guna kat office pun boleh. Yelah boleh guna sanitise tempat-tempat staff akan selalu guna macam tombol pintu, lift, kerusi, meja, alat tulis, mesin photostat, telefon office & lain-lain lagi. Lagi pun office sekarang dah kuat kuasa, sebelum start kerja mesti sanitise dulu kawasan kerja..baru boleh start kerja. 

Siapa yang buat part time e-hailing macam Grabcar atau jadi foodrunner pun sesuai jadikan Kleenso Kills Germs Disinfectant sebagai cara anda basmi kuman kawasan-kawasan pelanggan selalu sentuh. Yelah, passenger Grabcar tu kita tak sure sangat expose dengan apa sebelum naik kereta kita. Kan bagus kalu selalu sanitize pembuka pintu, seat belt, button turun cermin & mana-mana tempat korang rasa tangan orang mudah pegang. Nanti bila balik rumah, family tak berjangkit kuman.. setuju tak?

Cara Guna Kleenso Kills Germs Disinfectant
Just spray je kat tempat virus/bateria mudah tersebar. Contoh, tombol pintu, permukaan meja, kerusi, toilet, dapur & apa-apa item sering ahli keluarga guna. Kemudian biar dalam 10 minit baru lap dengan kain kering. At least sanitize dulu sebelum anda guna atau amalkan tabiat sanitize 2/3 kali sehari untuk perlindungan maksimun dari virus membiak.

tombol pintu masuk ni paling kerap tangan pegang

peti sejuk pun sama.. lagi-lagi bila baru topup stok makanan dalam tu

Kleenso Kills Gems Disinfectant ni pun boleh guna tuk rendam baju, seluar, tuala, sarung bantal atau pakaian lain. Caranya, tuang 2 cawan Kleenso Kills Germs Disinfectant dalam 2 liter air, rendam selama 3 minutes & kemudian baru bilas dengan air biasa.  Kalu nak guna sebagai pembasmi kuman kat lantai, just campur 1 penutup  dengan 4 liter air. Lepas tu mop macam biasa kawasan rumah.

Kat Mana Nak Beli Kleenso Kills Germs Disinfectant
Senang je. Beli online dalam website Kleenso Online Store atau pergi mana-mana hypermarket Parksons, MR DIY, TF Mart dan Family Store. Btw ada 2 size - 500ml dan 4 liter. 

bukti lepas kemas rumah..hahaha

Dari apa BBL baca, walaupun Kleenso Kills Germs Disinfectant tak mengandungi alkohol seperti produk biasa yang hospital guna tu. Sebab tu lah ia sesuai bagi kita guna untuk basmi kuman di rumah atau tempat-tempat awam tanpa perlu peralatan khas dalam aktiviti kendalikan kerja-kerja basmi kuman. Mudah & praktikal gitu..

Tapi ingat jangan korang pergi spray barang-barang makanan pulak. Contoh lepas balik dari hypermarket..terus sembur Kleenso Kills Germs Disinfectant ni. Kan lain pulak cerita..

Elok jugak kalu standby satu produk Kleenso dalam rumah. Setakat ni memang puas hati guna barang-barang jenama Kleenso. Sebab tu saya sendiri selesa & commanded sangat anda sendiri cuba beli satu. Rajin-rajin la follow Facebook Kleenso, selalu je dorang share tips nak jaga kebersihan rumah.

You Might Also Like

17 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. disinfectant ni memang benda wajib ada dalam rumah lani. senang ada benda ni, rasa lebih selamat lepas kita keluar kan

    ReplyDelete
  2. Disinfectant nie dah lama eyqa cari. Nak masuk kerja nie, banyak yang perlu dititikberatkan.

    ReplyDelete
  3. First time rasa nyer saya dengar jenama Ini. It looks good tho. Thank you for sharing your review.

    ReplyDelete
  4. Ramai tercari-cari disinfectant sekarang ni kan. Semua nak take precaution musim covid19 ni. Bagus ada kleenso ni

    ReplyDelete
  5. Wahh good idea ni. Sis ada terpikir cari cmni untuk basmi kuman degil. Setakat mop lantai dan lap permukaan pakai pencuci biasa mcm xberapa selamat. Perlukan pelindungan lebih

    ReplyDelete
  6. Good idea juga lah nak cuci pintu peti ais hehehe sebab kat situ banyak pegang dengan pelbagai bakteria wakakakak tombol pintu pun kena cuci selalu tambah musim kovid ni huhuhuhu boleh beli online nice product....

    ReplyDelete
  7. Okay baru tahu kelebihan kleenso ni. bolehlah nanti beli untuk digunakan dirumah. sekarang ni memang kena jaga kebersihan.

    ReplyDelete
  8. HYE! Terima kasih share info ni. SS baru je tahu pasal jenama ni.. Sekrang ni mcm2 dah kat pasaran. yang penting kita kena bijak memilih mana yang terbaik utk kita, dan review ini sangat membantu.

    ReplyDelete
  9. Yaa ni Sis ada satu, tak silap beli kat DIY kot...siap beli 2, satu letak atas, satu letak bawah ni haaa..kadang lap dapo pun Sis guna jee...

    ReplyDelete
  10. Kita pakai buat lap semua benda.. Siap rendam cuci toys anak2 dgn kleenso ni biar bersih xde bacteria dorg nk main.

    ReplyDelete
  11. Bagus produk ni.. tak pernah cuba brand ni... tgk.cam.menatik llak.. thanks for sharing this

    ReplyDelete
  12. Bagus juga ni. Boleh lap brg dekt rumah ni. Nanti nak cari dekat diy la .memg kene stndby satu dekat rumab ni

    ReplyDelete
  13. Thanks sebab share benda menarik ni. Kt rumah ni guna biasa punya je. boleh cuba yang ni nanti.

    ReplyDelete
  14. Memang dah jadi keperluan dah disinfectant macam ni sekarang... kawasan yang sering dipegang atau berpotensi untuk ada contact dengan ramai orang memang sesuai untuk didisinfect dengan Kleenso ni... mudah dan cepat kan... saya sendiri pun dok disinfect je area-area yang glamour ni... hehehehe...

    ReplyDelete
  15. suka la yang jenis spray macam ni. senang nk guna and sangat praktikal. tapi yang ni kan boleh tak disinfect mainan budak jugak?

    ReplyDelete
  16. Menarik. Jenis spray macam ni mudah.
    Tak perlu nak risau kalau dah ada ni.
    Kita cuba cegah sebaiknya kan..

    ReplyDelete
  17. bagus la benda ni. nak beli untuk cuci microwave.

    ReplyDelete