Upload Gambar Di Twitter!

3:13 AM

Semalam kawan BBL ada info,
Twitter sekarang dah boleh upload gambar.
Dengan pantas BBL buka lappy, terus online Twitter.
Memang betol cakap kawan tu.
Kini korang boleh upload gambar terus ke Twitter.
Kalu sebelum ni korang  upload gambar melalui twitpic.com
hari ni tak payah dah. Senang kan?
BBL dah lama tunggu bilah Twitter nak ada function upload gambar.

Cara nak guna function ni senang sahaja.



 1. Klik kotak update tweet
 2. Klik gambar camera (ia akan appear selepas korang klik kotak update tweet )
3. Browse gambar korang nak upload
4. Pilih gambar
5. Taip tweet
6. dan tekan button 'tweet'

Dah selesai.

Lepas tu korang boleh share gambar korang sepuas hati.
Apa lagi cepat share gambar korang kat Twitter.
Ini hanya untuk pengguna Twitter sahaja,
buat korang yang tak ada akaun Twitter,
cepat sign up Twitter sekarang.
Jangan lupa follow BBL, @luvetarmizi

BBL ~ semakin hari makin banyak tweet
[$_-]







seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan....

You Might Also Like

2 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL