BBL Kini Berstatus Glitterati Dengan Nuffnang

10:59 PM





Yeah kini BBL dah berstatus Glitterati dengan Nuffnang.
Blogger lain dah lama berstatus Glitterati, kecoh betol BBL ni.
Mungkin BBL dah lama bertukar dari status Ordinary kepada Glitterati
tapi BBL tak perasan sebab jarang buka akaun Nuffnang.
Selalu buka says.com & churpchurp.com sebab masyuk!
Kalu nak tahu apa status terkini, buka nuffnang.com.my.
Jika korang berstatus Glitterati, tahniah sebab mendapat
kelebihan yang eksklusif dari pihak Nuffnang.


Antara kelebihan blogger berstatus Glitterati


1. Earning korang akan meningkat lebih banyak
berbanding  blogger berstatus ordinary (biasa)
(mesti tak susah hati tengok income korang)


2. korang akan dibayar sebanyak RM0.25 setiap klik
berbanding blogger ordinary iaitu RM0.15
(RM0.25 X 1000 klik = RM$$$$$)


3. korang berpeluang untuk mendapat Buffered Earning (BE)
berbanding blogger biasa yang tak akan dapat langsung
(UNTONG lah kan)

4. korang akan mendapat bayaran dalam masa 30 hari
selepas tarikh cashout berbanding blogger biasa
iaitu selama 60 hari

5. pihak pengiklanan lebih mengutamakan blogger berstatus Glitterati
untuk pengiklanan

6. pihak Nuffnang memperuntukan 70% event untuk blogger berstatus Glitterati
& 30% untuk blogger berstatus ordinary

7. pihak Nuffnang memperuntukan 70% hadiah eksklusif untuk blogger Glitterati
& 30% blogger ordinary

Cara nak kekal berstatus Glitterati

1. Selalu update entri terbaru untuk blog korang.
--> Jangan malas untuk menaip artikel terbaru kerana
ia akan menarik pembaca untuk terus berkunjung ke blog
selain pembaca mungkin tertarik dengan iklan nuffnang.

2. Jangan sesekali cuba klik iklan nuffnang di blog sendiri
--> Kerana nuffnang boleh menarik status Glitterati korang.
Kemungkinan besar peluang korang nak dapat kembali
status tersebut agak susah.
lebih kurang mcam kalu korang menipu sekali, maka s
susahlah orang nak percaya lagi kan?

3. Update survey Nuffnang
--> Pastikan korang update survey form pada nuffnanng
sekurang-kurang sebulan sekali. Pastikan korang isi form
dengan sebaik mungkin kerana ini dapat membantu
Nuffnang meletakkan iklan yang sesuai di blog korang


4. Iklan
--> Letak border iklan ditempat stategik seperti yang disyorkan 
oleh Nuffnang & memudahkan pembaca melihat iklan.
Ingat pembaca akan menentukan income korang banyak ke sikit.


5. Trafik
--> Akhir sekali kalau boleh pastikan unique visitor (UV) pada
blog korang sentiasa stabil. Semakin ramai pembaca datang singgah
blog korang, semakin tinggi UV korang.
Alhamdulilah, sekarang trafik ke blog BBL lebih dari 350 pembaca sehari 
BBL sedang berusaha untuk menaikkan kadar trafik.

Itu sahaja. Nanti BBL kongsi cara & medium untuk menaikkan
bilangan penggunjung ke blog korang.
Tunggu iye..


BBL ~ seronok tengok bilangan pembaca mencacak!
[".."]



Jom Buat Duit Sambil Online Facebook, Twitter, Tumblr & Blog. Percuma & Mudah








suka entri ini? apa kata share dengan kawan-kawan..

You Might Also Like

4 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. congratz!
    Saye dah lame dapat GLitterati... tapi tak paham sangat pun pasal nuffnang nie... hhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Razil Tahir : uh tak pe. nanti ada lah rezeki dari nuffnang

    ReplyDelete
  3. baru je dpt tiket dari nuffnang utk tgk tayangan perdana The Bourne Legacy..nuff hanya bg dekat blogger yg berstatus glitterati je..ade 2 movies lagi diorang nak bagi tiket.

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL