Le Tour de Langkawi Edisi 2013

10:38 AM

Assalamualaikum & BBL sangat teruja nak menulis entri ini,
apa tidak siri jelajah Le Tour de Langkawi telah kembali untuk edisi tahun 2013.
Paling seronok bila salah satu stage jelajah ni akan berakhir di Dungun, Terengganu.
Seingat BBL, dah lama program ni tak singgah Dungun,
tahun lepas pun setakat lalu Dungun untuk ke check point di Kuala Terengganu.



LTDL 2013 bermula secara rasmi pada 21 Febuari 2013 di Kangar, Perlis
 untuk peringkat pertama dan berakhir di Tasik Kenyir, Terengganu pada 2 Mac 2013.
Tahun ini terdapat 10 stage melibatkan 7 negeri iaitu Perlis, Kedah, Perak, 
Selangor, Pahang, Terengganu & Kelantan.
Jelajah ini akan berlangsung selama 10 hari dengan 
jumlah jarak 1, 469.7 km trek perlumbaan.

# peta trek perlumbaan


#jadual perjalanan ltdn 2013


# ini trek LTDN dari Kuantan ke Dungun




# peta lokasi garisan penamat di Dungun.


 Korang boleh ikuti perkembangan terbaru LTDN menerusi 
twitter = twitter.com/myltdl


Untuk maklumat lanjut, korang boleh google kat sini -> laman web rasmi ltdn 2013

BBL ~ siap sedia kamera nak snap gambar! 
[^.^]


jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

1 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL