Tutorial Menjadi Popular Di Instagram

10:27 AM

Hai & bertemu kembali!
Bagi korang yang tak puas hati dengan satistik di statigr.am 
atau nak jadi artis Instagram jangan risau,
BBL akan kongsi cara untuk mencapai apa korang idamkan.


1. 'Upload' gambar terbaik
- kurangkan 'upload' gambar kabur a.k.a blur, gelap tak nampak apa,
termasuk diri sendiri di depan cermin.
Tak kan gambar baru bangun tidur, snap depan cermin pun nak upload dalam Instagram.

2. Hashtags
- Paling penting letakkan Hastags pada gambar,
nanti senang orang cari gambar berdasarkan Hastags.
Korang boleh letak maksimum 30 hastags setiap gambar & 
BBL cadangkan supaya letak hastags sebanyak mungkin.
Contohnya jika gambar telefon Samsung,
mungkin Hastags yang boleh merujuk kepada telefon.


3. Geotag
- Jangan lupa sertakan nama tempat gambar di ambil.
Mungkin ada Instagramer lain akan mencari gambar berdasarkan
geotag atau nama tempat.
Contohnya.


4. Interact
- Rajinkan diri untuk 'Follow' 'Like' & komen
akaun Instagram 'Following' atau 'Follower'.
Makin aktif korang like & komen akan membuatkan orang lain teruja
untuk like & follow akaun profile anda.


5. Link dengan Laman Sosial
- Pastikan korang link akaun Instagram dengan laman sosial lain
seperti Facebook, Twitter, Foursquare.
Pada masa sama kawan-kawan di laman sosial mengetahui gambar terbaru 
akaun Instagram korang & menarik 'Follower' baru.


korang juga boleh mencari App Instagram Hastag di PlayStore atau Appstore
atau cara paling ringkas mungkin ada dalam video dibawah.


Hasilnya tidaklah mengecewakan...


Jangan lupa mencuba!


BBL~ Instagram = album ke 2 selepas memeory kad.
[-.-]"


suka entri ini? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di..

You Might Also Like

10 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. wahhh byk giler hashtag.. tp malas giler nak wat hashtag. hehehe

    ReplyDelete
  2. Agak2 boleh jadi macam insta wak doyok tak kehkehkeh..😇

    ReplyDelete
  3. Agak2 boleh jadi macam insta wak doyok tak kehkehkeh..😇

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL