Perut Terisi Dengan Fresh To Go Di 7Eleven

3:58 AM

Assalamualaikum & hello there,

Dulu 7Eleven satu-satunya kedai serbaneka boleh beli topup terutama lewat malam pukul 3 4 pagi. Kadang-kadang singgah 7Eleven semata nak beli Slurpee bila habis kelas waktu tengahari. Banyak jugak kenangan bersama classmate beli Slurpee.

Kini bila dah kerja, jarang singgah 7Eleven tapi sejak kebelakangan ini BBL rajin pergi 7Eleven terutama waktu pagi untuk sarapan. Like seriously breakfast di 7Eleven? Tahu tak sekarang ini ada fresh food seperti nasi lemak, nasi ayam percik, mihun goring, sosej ayam, makanan bergoreng hinggalah pasta pun ada.

Nikmati sarapan pagi, makan tengahari, makan malam secara panas
 & segar di 7Eleven


Berita baik untuk korang ni. Tahu tak anda boleh berjimat dengan makan Fresh To Go di 7Eleven. Bukan setakat harga murah tapi kualiti makanan sangat sedap & paling penting mengeyangkan perut. Pilihan menu juga banyak seperti

  • Nasi Lemak
  • Nasik Ayam percik
  • Nasi goreng
  • Mihun goring
  • Macaroni
  • Spaghetti
  • Lasagne
  • Sandwish
  • Salad sayur
  • Bebola ayam/ ikan & sosej
  • Pisang segar

Nasi atau mihun sejuk? Jangan rusing kepala, panaskan je dengan microwave. Terpulang pada korang nak panas tahap level suam manja atau panas seperti baru dimasak. Jangan sampai hangus sudah. Nak lagi sedap, makan bersama sosej ayam. Baru ngam!


*Garden Salad


*Aneka Sandwich pilihan tuna, telur atau ayam - ini sedap


*Nasi lemak atau mihun goreng


Makanan ready to grab yang masih panas-panas seperti

*Sosej ayam


*Aneka pastri seperti karipap, tart telur, pizza & pau


 *apam pun ada tau


 *swiss roll pun boleh jadi pilihan anda


Selain minuman sedia ada dalam peti, anda boleh menikmati minuman panas sama ada kopi panas atau milo panas dibrew sendiri oleh anda. Nak minum air sejuk, pilih je Slurpee atau BigGulp size besar. Seronok bukan! Tak payah bawa balik makanan tu, makan je di meja bangku tepi cermin 7Eleven sambil tonton drama Korea.


So, lepas ini singgahlah ke 7Eleven untuk makan sebelum masuk kerja, balik kerja atau sementara tunggu kawan datang. Boleh isi perut dahulu kan. Kalu tetiba terbangun tengah malam pun boleh cari nasi atau macaroni di 7Eleven. Roti sosej atau sandwich tuna pun sedap di makan bersama ice lemon tea.


Apa tunggu lagi, hang semua boleh makan Fresh To Go di semua 7Eleven berhampiran rumah atau tempat kerja tu.


Oh BBL tinggalkan pantun untuk korang

Jam pukul 1 2 3 pagi,      
Perut lapar berbunyi-bunyi,
Jangan risau 7Eleven di sisi,
Just grab Fresh To Go perut senang hati :D

Untuk promosi terkini & the jazz buzz dari 7Eleven, korang boleh follow link bawah


Hastag #7ElevenMY

BBL ~ Hanya di 7eleven
ლ(╹◡╹ლ)
Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

6 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. pergggghhh nampakkkk macamammmm bestttt..

    ReplyDelete
  2. kadang harga dia boleh buat bgaduh sket. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je makanan Fresh To Go yang murah & kenyang

      Delete
  3. alhamdulillah dah banyak pilihan,dlu ada pastri ja ..sekarang macam2 ado.. salad garden tu mcm menarik pula tgk..

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL