Jom Cuti Sekolah Bersama Captain Quack & Friends Di Sunway Lagoon

6:03 AM


Hi semua..

Dah masuk cuti sekolah kan mesti tengah planning nak bawa anak-anak pergi bercuti ke mana. Well kenapa tak datang saja ke Sunway Lagoon? Ha sempena musim cuti sekolah sekarang, banyak aktiviti menarik sesuai dengan karakter adik-adik comel bermain air selain dapat bersuka ria sepanjang hari di taman tema air terbesar di Malaysia ni. 

Off course BBL sendiri baru je balik dari Sunway Lagoon siang tadi. Amboi gigih terus update entri nak share dengan anda. Seronok dapat try hampir ke semua game special sewaktu school break & krismas ni. Bermula 23 November hingga 31 Disember 2019 ni pastinya lebih meriah & seronok dapat bersama Captain Quack & Friends iaitu Lady Quack,  Bani the Sun Bear, Zola the White Lion, Mico the Pygmy Marmoset, Patches the Miniature Horse, Ara the Leopard serta Mimi & Mimo sempena Christmas Sea-Sun!



8 Aktiviti Menanti Adik-Adik!
Selain main air kat Suft Beach, ada beberapa aktiviti menanti pengunjung cilik terutamanya. Ha BBL sendiri sempat try Water Zorb Balls ala-ala Wipe Out gitu. Seronok amat dapat tergolek dalam bola gergasi tu. Bukan tu je, ada lagi benda best boleh anak anda cuba termasuk

🌟 Cupcake Decoration Workshop
🌟 Savings The Magical Stones
🌟 Hop Scotch
🌟 Giant Soapy Bubbles
🌟 Kiddie Paddle Boat 
🌟 Take Home Garden
🌟 Acro-BATS
🌟 Water Zorb Balls 

 
Water Zorb Balls 

 Kiddie Paddle Boat 

 Cupcake Decoration Workshop

 Face Painting

 Giant Soapy Bubbles

 Hop Scotch

Sand Art 

Acro-BATS 

Savings The Magical Stones

Tak cukup tu je.. ada lagi aktiviti best akan menghiburkan para pengunjung termasuk persembahan maskot Captain Quack & Friends, Carnival Circus Special, ATV Stunt Show, Viral Load, Beach Party & banyak lagi la. Mesti meriah amat kawasan beach nanti. Aduh tak sabar nak datang main air. 

 Captain Quack & Friends Show

Wipeout Beach Party

ATV Stunt With Ara

Bila dah seronok main game itu ini mesti perut rasa lapar kan. Indulge diri anda & seisi keluarga dengan menu kombo istimewa krismas di Beach Bistro serendah RM16 sahaja. Confirm kenyang lepas tu boleh sambung main lagi aktiviti lain.

Set A & Set B 

waktu panas tengahari memang syok minum coconut shake

Promosi Harga Tiket Masuk Sunway Lagoon
Jangan risau mak ayah sekalian kerana sepanjang cuti sekolah hujung tahun ni pihak Sunway Lagoon ada offer harga tiket masuk dengan harga cukup berbaloi dengan pembelian online kat website - https://sunwaylagoon.com/ticketpromotions. Rugi kalu tak grab promotion special nie.

Pakej FAMFun RM 482 (NP: RM 744)
🌟 Tiket masuk untuk 2 dewasa & 2 kanak-kanak

Pakej 4 To Go RM 532 (NP: RM 808)
🌟 Tiket masuk untuk 4 dewasa 

*sah hanya untuk pembelian online dengan kad pengenalan SAHAJA

Nak beli tiket masuk je pun boleh. Beli online dapat diskaun RM5 tau. Jimat sikit duit anda.

Tiket masuk Sunway Lagoon 
🌟 Dewasa RM 138
🌟 Kanak-kanak RM 113

Ha best tak..apa tunggu lagi beli tiket masuk Sunway Lagoon hari ini & suruh mak ayah apply cuti! Jom dan nikmati pengalaman Best Day Ever bersama family dan kawan-kawan. Detail boleh terus klik www.sunwaylagoon.com atau telefon +603 5639 0000.

BBL dah sudah! sekarang turn korang pulak..

You Might Also Like

11 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Lain kali ajak Rawlins sekali - nak berangan main Zorb Ball sebagai seekor duyung yang terdampar di Sunway Lagoon. Haha. Best gak dia nyer pakej kan.

    ReplyDelete
  2. Wahh nampak happening sangat! Memang ada plan ingat nak bawa famili bercuti ke sini cuti sekolah ni. Iyalah lagipun saya sendiri pun lama tak pergi sini. Nampak makin banyak attraction baru dan lagi exciting pula tu!

    ReplyDelete
  3. Wow!!!!!!!! Best nyer. Baca post you nie buat I tringin pula nak gi Sunway Lagoon and main water zurb balls tu. Tqvm for sharing.

    ReplyDelete
  4. warghh, ni kalau tunjuk kat anak confirm ajak ke Sunway . Harga tiket pun nampak berbaloi untuk seisi keluarga . Nak discuss dengan Mr Hubby la untuk plan cuti . Tq share info

    ReplyDelete
  5. seronok ke Marou duduk dalam bola tu? sampai berkali-kali terlentang atas air. HSAHAHHAH btw, Sunway Lagoon ni tak pernah mengecewakan, setiap cuti sekolah je mesti ada aktiviti menarik. Zul nak pergi lagi dengan sepupu lah

    ReplyDelete
  6. best giler aktiviti kat sunway lagoon cuti sekolah ni. lama dah tak pergi sunway lagoon. tapi kalau pergi ni confirm ramai orang sebab memasing bawak famili datang sini.

    ReplyDelete
  7. Bestkan. Banyak aktiviti yang disediakan dan kita boleh join bersama anak2. Harap2 dapat repeat dtg balik ke sini

    ReplyDelete
  8. setakat ni tak pernah lagi mandi manda dalam sunway lagoon. nampak seronok sangat. nak kena pergilah lepas ni. byk juga aktiviti best dalam tu. :)

    ReplyDelete
  9. Marou !!! Yang zorb balls tu best gila !!!!! Time cuti sekolah ni bagus gak bawa anak anak pergi main kat sunway lagoon !!! Sedihnya tak join !

    ReplyDelete
  10. Bestnya pi Sunway Lagoon. teringin nak makan kat tepi pantai dia tu. Menu nampak sedap je. Nanti Qiss bawa family bercuti ke sini lah. Harga promosi tu menarik.

    ReplyDelete