Sun Life Malaysia Cipta Rekod Baru Dalam Malaysia Book of Record

5:52 AM


Assalamulaikum semua,

"Hidup anda lebih bercahaya dibawah sinaran matahari" - wah suka betul sentence Naz Rahman pagi tadi. Oh ya hari ni Sun Life Malaysia Anssurance Berhad & Sun Life Malaysia Takaful Berhad mencipta satu rekod baharu dalam Malaysia Book of Record iaitu mengumpul tenaga hijau terbanyak dengan basikal elektrik. Tahniah & syabas kepada Sun Life Malaysia!

Incase anda nak tahu, Sun Life Malaysia sedang mengadakan event #AHealthierEarth di Publika Shopping Gallery semalam tiga hari dari semalam hingga esok. Paling menarik perhatian crowd penggunjung semestinya acara kayuhan basikal elektrik bagi menjana 2,500 Wh tenaga hijau menjadi sumber elektrik oleh duta Sun Life Malaysia - Hairul Azreen bersama perserta lain. Sekali gus menjadi satu rekod baru di Malaysia. 


Actually event #AHealthierEarth ni sebahagian usaha Sun Life Malaysia nak promote kelastarian dalam hidup seharian bermula gaya makan secara sihat, penggunaan bahan/produk mesra alam sekitar dan memberi kesedaran kepada orang awam tentang pentingnya menjaga kesihatan. Sepanjang tahun ni, banyak aktiviti best Sun Life Malaysia bawa bersama setiap roadshow seperti sesi workout, bersenam serta saringan kesihatan percuma.

Bermula awal tahun 2019, kempen Brighter Live Roadshows menjelajah beberapa pusat beli belah. Lebih 7,000 orang pengunjung telah bersama-sama mengayuh basikal ini serta menyumban ke angka 2,500 Wh elektrik. Mungkin anda salah sorang peserta sebelum ni..


Paling BBL tunggu mestilah penampilan hero Malaya, selebriti & juga pelakon popular - Hairul Azreen sebagai duta Sun Life Malaysia. Malah Hairul berbangga dan gembira menjadi salah seorang saksi rekod baru hari ni. Paling penting, dia berharap agar ramai rakyat Malaysia mendapat inspirasi dari Sun Life Malaysia untuk kekal aktif secara sihat & mementingkan kelastarian hidup bagi jangka masa panjang. 

light of tree - simbolik healthy and sustainable living


Bukan tu je, Sun Life Malaysia turut menyumbang wang tunai RM2,750 dengan menanggung kos elektrik bagi HOPE woldwide Malaysia (HOPE), sebuah badan kebajikan amal yang aktif menolong masyrakat miskin bandar.Well done!

Banyak aktiviti sempat BBL join tadi. Masa sampai sempat ye berzuma bersama Ijan, check gula dalam darah serta beli check favorite saya - off course la kacang Love Earth yang organik & sihat. Buat kudap-kudap time breakfast gituw..

first kita zumba dulu!

antara booth jualan & health screening

nasib baik belum breakfast so result darah cantik je :)

Nak tahu detail isentif serta kempen yang Sun Life Malaysia dah buat, klik je www.sunlifemalaysia.com 

You Might Also Like

18 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. bestnya... tahniah buat semua cipta rekod baru tu

    ReplyDelete
  2. terbaiklah.. siap buat rekod baru lagi, basikal tu yang menarik perhatian saya.. kalau guna kat rumah agak agak bil elektrik boleh turun tak?

    ReplyDelete
  3. Ke arah BUMI HIJAU sebaik-baik ia sangat bagus di teruskan di Malaysia sebagai alternatif sebagai sumber tenaga di negara kita amnya.

    ReplyDelete
  4. Wahhh tahniah Sun Life. Rekod baru tu. Nak jana eletrik bukan senang tau. Bagus juga pertimbangkan alam sekitar ni. Berapa lama kena kayuh tu?

    ReplyDelete
  5. Wow! Congrats Sun Life dengan rekod baru tu. Tapi nampak yang bergambar dengan Hairul Azreen tu macam lagi excited. Heheh

    ReplyDelete
  6. wow terbaik Sun Life Malaysia!!Duta pun bukan calang-calang juga tu!

    ReplyDelete
  7. tahniah sun life Malaysia dengan rekod ciptaan baru tu...banyak aktiviti yang bermanfaat dijalankan...

    ReplyDelete
  8. Wow!!!!!!! Congratulations Sun Life Malaysia. Menarik nyer event nie. Thank you for sharing your story. Have a good day.

    ReplyDelete
  9. perasan event ni kat FB...dan pelakon hairul azreen ada kongsi jugak...menarik event ni..sama2 jaga kesihatan dan juga keindahan alam sekitar...moga lebih byk event macam diadakan pada masa akan datang

    ReplyDelete
  10. Hehe untunglah result cun.. Btw congratulations Sun Life Malaysia! New record tuu mmg terbaik lah! Nice sharing tho! Thanks!

    ReplyDelete
  11. Congratulations Sun Life Malaysia! You make us Malaysia proud! Keep it up that good work!

    ReplyDelete
  12. Bagus program mcm ni..dapat selamatkan alam sekitar..siap berkayuh lagi hah..Event mcm ni perlu diperbanyakan supaya orang dapat jaga kesihatan juga

    ReplyDelete
  13. Satu usaha yang bagus. Kadang kita sedar tapi lupa dan bila join event macam ni baru kita nampak hasil kita mementingkan alam sekitar. Bagus juga ada health check percuma.

    ReplyDelete
  14. bagusnya Sun Life! make Malaysia proud! semoga kita dapat create healthy lifestyle to all malaysian

    ReplyDelete
  15. Bagus usaha SunLife ni ye. Dan tahniah kerana berjaya mencipta rekod baru dalam Malaysian Records! Paling bagus, sumbangan kepada orang miskin bandar.. semoga terus maju SunLife...

    ReplyDelete
  16. Bagusnya sun life ni buat aktiviti yang sangat bagus. Tahniah kerana berjaya masuk ke dalam Malaysia Books of Record. Semoga lebih ramai akan amalkan gaya hidup sihat.

    ReplyDelete
  17. Congratulations Sun Life Malaysia! New record in Malaysian Books Of Record.. terbaeklah..

    ReplyDelete
  18. tersangat seronok ni. mek pun rasa nak tengok aktiviti aktiviti yang dianjurkan oleh team sun life. berbaloi untuk sertai bersama.

    ReplyDelete