Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Friday, June 28, 2013

Info Grafik: Perbezaan iOS6 vs iOS7



Pada 10 Jun lalu, Apple telah melancarkan iOS7 di WWC 2013 Keynote.
Paparan antara muka iOS7 lebih berwarna-warni dibandingkan 
paparan antara muka sebelum ini yang lebih kristal grafik.
Dengan iOS7 ini hampir merubah keseluruhan 
kandungan produk Apple.
Korang suka?

iOS 6 vs iOS 7


BBL ~ tunggu iPad mini update ke iOS7
[=.=]


sumber: visual.ly/



jangan lupa kongsikan artikel ini bersama kawan-kawan di...

Info Grafik: McDonald's VS Starbucks

HANGAT! - Rahsia menjadi SuperMom terbongkar
HANGAT! - Rexona Move - untuk apa
HANGAT!- ulangtahun RHB Bank ke 100 tahun

Siapa tak kenal otai franchise McDonald's & Starbucks ni.
Budak-budak zaman sekarang lepas makan kat McDonald's
sambung pulak lepak kat Starbuck.
Tapi korang tahu siapa paling otai?
Meh terjah info grafik kat bawah.

McDonalds VS Starbucks


BBL ~ update entri sambil makan sundea coklat
[-.-]

sumber: visual.ly




jangan lupa kongsi entri ini dengan kawan-kawan di....

Tuesday, June 25, 2013

Eh! Video : Apa Badan Buat?


Hasil setahun pengeluaran badan korang.
kira GDP badan diri sendiri



BBL ~ Oh macam tu
[>,<]

hanagat - anti KakaoTalk

kongsikan entri  ini bersama kawan-kawan di..

KakaoTalk Sepuas Hati

Bukak telefon kadang-kadang terfikir kejap nak guna apps apa.
Itu belum lagi buka Google Play, lagi rambang mata nak download apps baru.
Tapi semenjak kawan BBL download KakaoTalk dalam telefon
rasa tak lepaskan telefon walaupun bateri dah nak habis.
satu, mungkin sebab apps baru mesti nak explore habis
tapi sebenarnya sebab bunyi notofication KakaoTalk sangat comel!
Jadi kalu korang belum download lagi,
BBL bagi 5 sebab korang mesti ada KakaoTalk 

1.PERCUMA!
Apps best & percuma. Siapa nak menbazikan duit download app sedangkan
boleh dapatkan percuma.



2.Free kopun
Buat masa sekarang Starbucks & Kenny Rogers Roasters
sedaNg mengadakan promosi khas untuk pengguna KakaoTalk.
Untuk pengemar minuman Starbucks, korang boleh up size minuman
secara percuma dengan tunjukkan kupon ini sahaja.
Download kopun --> kopun Starbucks




3. Panggilan Percuma
selain boleh cit chat sampai lebam tangan,
korang juga boleh buat panggilan secara percuma.
Cakap & sembanglah sepuas-puasnya. 2 jam? 5 jam?
sepanjang hari tiada masalah asalkan ada internet.
Pannggilan HANGIT dengan KakaoTalk



4. Artis KPop
BigBang sebagai duta untuk apps KakaoTalk.
Selain ramai lagi artis korea turut serta dalam apps ni.
BBL add TVXQ, cuma tengah tunggu bila sticker TVXQ nak keluar.
Senarai Nama Artis KPop



5. Yuna
sebagai big fan (BBL kecik je) Yuna mestilah download apps ini
kerana Yuna sebagai duta. Ada sekali sticker emotions Yuna.
Lagi seronok nak KakaoTalk.

6. Banyak game
Bila dah puas chat & buat panggilan,
korang boleh main bermacam game di KakaoTalk.
Semua game sangat best sampai BBL pernah kena tinggal
dengan bas sebab asyik sangat main.
Alahai



7. KakaoTalk di PC
telefon tengah cas? jangan risau,
korang boleh lagi bersembang dengan KakaoTalk
download di --> www.kakao.com

8.Bunyi notification cute
Paling seronok bila dengar notification masuk,
bunyi comel & kadang-kadang korang akan jadi perhatian
sebab bunyi KakaoTalk.
Nak tahu bunyinya, kenalah download sendiri.

Apa lagi, jom KakaoTalk!


BBL ~ kakao... 
[=.=]




kongsikan entri ini bersama kawan-kawan di...

Beri Nama & Menang Kereta

Asslamualaikum semua.

Istimewa buat rakyat Malaysia bijak sana &
 korang yang suka beri nama kepada bayi baru lahir,
inilah peluang untuk menang sebuah kereta kompak Proton.



"Peraduan Nama Siapa Hebat" cukup mudah, hanya berikan nama
yang paling menarik, hebat & owesome untuk model terbaru kompak Proton

Klu:
 sangat bergaya, bersaiz kompak, hadir dengan rekaan yang inovatif &
 dilengkapi pelbagai ciri-ciri dan teknologi canggih.
 Model tersebut juga mempunyai ruang yang luas, selesa &
 secara ekstremnya sangat praktikal, 
di samping menawarkan tahap pemanduan yang menyeronokkan

Salah satu syarat pertandingan, nama dicipta mestilah dalam Bahasa Malaysia.
Tempoh peraduan bermula 25 Jun & akan berakhir 25 Julai 2013.
Jadi cepat-cepat hantarkan nama ciptaan korang
Hadiahnya cukup awesome termasuklah kereta kompak, MacBook Air, iPad Mini,
Samsung S4, HTC One & hadiah menarik lain.

Hantarkan nama awesome korang --> Borang Penyertaan Name & Win

Mengikut perancangan, Proton akan melancarkan 
kereta kompak terbaru tahun 2014 nanti.
Setakat ini belum dipastikan sama ada model rekaan baru atau 
direka mengikut model kereta konsep Proton EMAS.



Jangan lepaskan peluang ini.
Kalu tahun 2009, nama MPV pertama Proton ialah Exora 
mungkin ada rezeki untuk korang nanti.
Amin.



BBL ~ guane-guane?

HANGAT! - Rahsia Menjadi SuperMom <-----
HANGAT! -  Dah download KakaoTalk?<----

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...