Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Monday, March 27, 2017

Miliki Kulit Muka Bersih, Segar & Putih Seperti Penduduk Korea Dengan SKINEYE

Assalamualaikum & hello there,


1st  favourite drama Korea BBL ialah Boys Over Flowers. Jalan cerita penuh lawak romatik serta perasaan tangkap feeling berebut cinta antara Tsukasa dan Song Woo-bin terhadap Tsukushi Makino. Lepas marathon 4 episode tanpa henti terlintas dalam hati bagaimana orang Korea jaga muka baby face walupun umur tak sepadan langsung. Kulit bersih, segar, lembut, putih dan tona warna sekata semestinya menjadi idaman kebanyakkan orang termasuk BBL.

Terbaru, produk penjagaan kulit SKINEYE yang sangat terkenal dan sering mendapat permintaan yang tinggi di Korea kini sudah available dalam pasaran Malaysia. Bila sebut rangkain kecantikan muka negara k-pop pastinya sentiasa popular dan diterima oleh pengguna tempatan kerana ia berkuliti tinggi dan selamat digunakan terutama kalangan kaum hawa. Ramai kalangan rakyat Korea sendiri menjadikan SKINEYE sebagai pilihan utama mereka untuk penjagaan kulit wajah.



Menggunakan sumber semulajadi sebagai bahan produk, SKINEYE MALAYSIA telah dirasmikan oleh Datin Seri Yeoh Swee Lin, isteri kepada Dato' Seri Ong Ka Chuan (Menteri (II) Perdangan Antarabangsa dan Industri) dan juga merangkap Presiden Puspanita MITI bersama-sama Duta SKINEYE Malaysia, Jeffrey Cheng. Sebagai info, SKINEYE Malaysia diterajui oleh Joshua Twe selaku Ketua Eksekutif, Ida Maslina selaku Pengarah Pemasaran dan Dr. Hazane selaku Penjenamaan Perniagaan. Besar harapan mereka agar penduduk Malaysia dapat memiliki tona wajah yang sihat bersama produk SKINEYE.


Jika anda ingin tampil dengan wajah berseri dan putih, BBL cadangkan produk SKINEYE. Rata-rata testimoni berpuas hati selepas bertukar kepada SKINEYE yang berfungsi memutihkan kulit wajah dan merawat masalah jerawat. Ironinya, hanya bahan-bahan semulajadi yang dipilih dan akan diuji dalam makmal dengan proses ketat bagi menjamin keselamatan produk agar sesuai digunakan. 

3 Ciri-ciri utama produk SKINEYE:

1. Hypoallergenic - Tahukah anda sesetengah produk penjagaan kulit di pasaran mengandungi bahan kimia, alergen dan unsur-unsur logam berat seperti merkuri. Elemen merbahaya ini boleh menyebabkan kesihatan badan terjejas dan penggunaan yang kerap mungkin risiko membawa maut. Bunyi agak menakutkan untuk menjadi cantik bukan? Berbanding rangkaian SKINEYE yang hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi tanpa bahan pengawet, wangian sintetik atau komponen merbahaya kimia lain. Dengan SKINEYE, kesihatan pengguna lebih terjamin dan mereka mampu memperolehi kulit yang cantik lagi sihat. 

2. Mesra Alam - Berpegang perinsip mersa alam dan tanpa memusnahkan alam flora fauna, SKINEYE komited memilih bahan semula jadi yang sesuai, mempunyai kualiti tinggi dan selamat dengan berhati-hati. Ujian yang ketat akan dijalankan ke atas bahan tadi sebelum dijadikan bahan utama produk SKINEYE. Dalam erti kata lain, pengguna SKINEYE terjamin dengan kuliti produk terbaik.

3. Berfungsi Tinggi - Dengan tujuan untuk menghasilkan produk yang mempunyai keberkesanan tinggi, pasukan Reseach & Development (R&D) yang berdedikasi berusaha dengan bertungkus lumus untuk menghasilkan bahan terbaik serta mengintegrasikan bahan-bahan tersebut secara sainstifik berasaskan teknologi bio. 

Jika korang ingin tahu, Puan Ida Maslina selaku Pengarah Urusan dan Pengarah Pemasaran telah mencuba sendiri produk SKINEYE terlebih dahulu dan merekan sangat kagum dengan hasil keputusan selepas penggunaannya. Justeru itu, mereka sangat yakin terhadap produk SKINEYE dan ingin berkongsi tentang keberkesannya dengan ramai orang supaya lebih ramai orang mendapat manfaat SKINEYE. 

Salah satu aktiviti menarik pada majlis tersebut ialah sesi saringan kulit muka oleh kaunselor SKINEYE terhadap wajah pengujung. Di samping melihat tahap kesihatan kulit muka, juga tips penjagaan muka mengikut kulit muka juga diberikan.



Seperti artis Korea, kini anda mampu memiliki kulit wajah yang lebih sihat dan bermaya dengan cara semulajadi bersama SKINEYE. Set lengkap penjagaan muka terdiri dari


+AC Acne Pure Cleansing Foam

+AC Pure  Serum

+AC Pure White Powder

+AC Pure Watery Toner

+Waterful Daily Sun Block

R2 Whitening Cream

SKINEYE Blackhead Clear

SKINEYE Pore Ampoule


Dapatkan maklumat lanjut mengenai produk SKINEYE atau ingin mencuba sendiri pengalaman menggunakan SKINEYE sila layari


Website : www.skineye.com.my

Bagi anda ingin menjadikan produk SKINEYE sebagai peluang perniagaan, boleh hubungi terus Puan Ida 013-602 7452 



BBL ~ cantik kulit depa
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Tuesday, March 21, 2017

Review Auala Gaming Mouse Keyboard Combo Dari #LazadaSurpri5e Box


Jumaat lepas BBL ada terima satu kejutan istimewa dari Lazada Malaysia iaitu #LazadaSurpri5eBox sempena ulangtahun Lazada ke lima tahun ini. Di antara item yang super ohsome dalam kotak tu, BBL sangat suka dengan gaming mouse keyboard and mouse pad combo jenama Aula. 

Jujur pada diri sendiri, keyboard roomate menjadi mangsa untuk BBL guna main game. Nasib baik dia ada extra papan kekunci. Kalau tidak confirm berebut nak guna - sorang nak guna main game, sorang lagi guna siapkan kerja office. Alasan risau abjab papan kekunci laptop mudah rosak sering BBL gunakan sebagai ayat pengasih nak pinjam keyboard tu.


Set lengkap peminat gaming

Memahami naluri insan gaming, Aula hadir dengan set lengkap combo papan kekunci, tetikus dan pelapik tetikus dalam kotak mudah bawa. Sesuai untuk student bawa pulang ke rumah masing bila cuti panjang semester bermula. Lepas penat perah minda jawab exam, release stress main game la.

Antara features menarik keyboard ini

1. Rekaan papan kekunci elegant dan minimalist style
2. Mempunyai pam rest dan smart key-caps untuk keselesaan sewaktu bermain game
3. Abjab kekunci sangat lembut, selesa disentuh dan jangka hayat hingga 10 juta kali
4. Nyalaan campuran 6 jenis lampu background pada keyboard
5. Hadir dengan 10 jenis black-light mode yang boleh diubahsuai 
6. Ada 26 kekunci anti-ghosting - "Z", "C", "F", "Shift-L", "Ctrl-L", "Space", "A", "TAB", "S", "D", "W", "E", "Q", "B", "V", "R", "T", "X","Caps", "G", "↑UP" , "←Left", "↓Down", "M" , "Alt-L","→Right" 
7. Reka bentuk mesra pengguna dengan satu set kunci fungsi kawalan light background, kekunci fungsi permainan dan kunci multimedia dengan kunci FN sahaja.


Sebagai jantung pelengkap semestinya gaming mouse. Dari pengalaman sendiri mencuba mouse, BBL rasanya lebih selesa dan lancar ketika bermain. Mempunyai size yang sederhana besar sesuai dengan tapak tangan remaja. Paling penting ia ada button pada ibu jari dan side rest. Tak lenguh ibu jari kata orang.

1. Ada empat gear DPI, resolusi tinggi sehingga 3500 DPI, dan roda skrol yang berbeza LED menunjukkan setiap DPI 800 (merah), 1600 (biru), 2500 (hijau) dan 3500 (merah jambu).
2. Button kiri kanan boleh bertahan hingga 20 juta kali
3. Rekaan ergonamik untuk keselesaan tangan
4. Ada lampu LED pada hujung mouse


Rasa janggal bila tiada mouse pad, terima kasih Aula kerana memahami keperluaan sang gaming. Set combo ini beserta mouse pad bersize 300x235x3.0mm. Boleh tahan besar dan lembut. 


Khas kepada anda yang sedang mencari keyboard baru untuk kepuasan bermain game, boleh dapatkan set combo ini dengan promosi hebat sempena jualan ulangtahun Lazada ke 5 bermula 22-24 Mac ini melalui LINK INI



BBL ~ selamat hari jadi Lazada!
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Sunday, March 19, 2017

Apa Dalam #LazadaSupri5eBox 5th Birthday?

Assalamualaikum & hello the internet users!


Selamat hari jadi..
Selamat hari jadi…
Selamat hari jadi Lazada ke 5
Selamat hari jadi…

Yeay tak sangka portal online shopping favourite rakyat Malaysia, www.lazada.com.my akan celebrate ulangtahun ke 5 tahun ini. Tahniah Lazada kekal menjadi no 1 website untuk warga internet membeli barang. Kini lebih berjuta produk pelbagai pilihan dengan promosi gempak setiap masa. Betul tak.

Biasanya bila birthday, kita akan berikan hadiah sebagai tanda hargai peristiwa special setahun sekali ni tapi Lazada nak bagi hadiah istimewa kepada anda semua sempena ulangtahun mereka. Itu kena baca sampai habis entri ini.

Tempoh hari Lazada ada hantar Supri5e Box kepada BBL. Wah teruja pulak dapat hadiah dari Lazada Malaysia. Boleh tahan besar size kotak sampai berdebar-debar rasa hati.

Okay jangan buang masa kita terus unboxing kotak misteri ni!


Oh my Lazada! Ada tujuh barang semua dalam kotak. Eh dah macam hantaran kahwin la. Betul-betul special hadiah dalam Supri5e Box ni. Apa yang ada dalam kotak ini ialah-

 > Aula Gaming Mouse Keyboard and Mouse Pad Combo


Tak sangka Lazada jadi Santa Claus boleh baca isi hati pembeli setia. BBL dah lama teringin nak tukar keyboard gaming. Baru seronok nak main game Dota. Dari review buyer Lazada tentang Aula Gaming Keyboard, rata-rata mereka beri 4 dan 5 bintang selepas menggunakan sewaktu main game. Kepada kaki gamers, rasanya anda boleh pertimbangkan untuk memiliki keyboard ini dengan features elegant, minimalist style dan mempunyai size Pam besar untuk keselesaan bermain game.

Paling menarik mestilah fungsi nyalaan 6 jenis lampu dari bawah kekunci abjab yang sangat menarik. Semestinya setiap kekunci sangat lembut untuk aktiviti gaming atau menyiapkan assignment subjek. Gaming mouse juga smooth dan compat siap ada lampu LED bertukar warna dan mouse pad bersize besar disertakan dalam kombo ini. Satu nilai yang cukup berbaloi untuk set lengkap gaming controller.


*Gaming Keyboard dalam mood gelap


*Gaming mouse dan mouse pad yang besar gedabak

Anda boleh beli set combo keyboard ini pada harga RM 199.00 RM 129.00  melalui LINK INI

Armaggeddon The Ultimate Gaming Mouse


Ini pun wish list peminat setia gamer. Salah satu barang dalam Surpri5e Box ialah gaming mouse jenama Armaggeddon bersize 4: Medium sesuai dengan tapak tangan BBL ni. Betul ngam la. Mouse gaming rasanya edisi 2017 NRO-5 Starship III dengan 9-butang tetikus optic + 2-way click scroll. Paling latest mouse untuk kepuasan bermain game kegemaran BBL yang menyokong pelbagai resolusi dari 500-50 000CPI. Lagi satu wayar mouse sepanjang 1.8 m bersulam benang dan beratnya Cuma 4 gram. High recommended untuk sesi game FPS, MOBA, RTS, SPORTS, COMBAT dan ACTION.



*Pandangan sisi Armaggeddon gaming mouse


Boleh dapatkan mouse ini pada harga RM 199.00 RM 129.00 melalui LINK INI

Speaker AquArina by Sonicgear


Sudah menjadi kebiasan blogger sambil online mesti dengar lagu. Baru happy surfing namanya. Apa pun Lazada pandai betul reward BBL dengan speaker luar kotak ni. Paling menarik semestinya features pancutan air bersama nyalaan lampu LED. Ala symfoni lake depan KLCC tu dalam bilik anda. Well, Sonicgear sangat famous dengan bunyi bass berkualiti tinggi dan ciri baru ini membuatkan anda terleka.

Cuba lihat sendiri fungsi istimewa pada AquArina dalam video bawah.

video

Sesuai untuk peminat muzik yang ingin tampil lain berbanding speaker biasa jenama lain dalam pasaran. Boleh beli satu cuma RM 99.00 RM 79.00 melalui LINK INI


SAMSUNG V-Nand SSD 850 Evo


Soal storage kadang kala boleh merusingkan kepala bila dah makin bertambah banyak gambar, lagu, video, movie atau file berkaitan kerja dan pelajaran. Terima kasih Lazada hadiah Samsung SSD dengan size storage 250GB ini. Tak perlu lagi risau nak download movie, transfer lagu atau simpan beratus gambar kenangan dengan SSD.

Cuma perlu sambungkan pada laptop dan kemudian transfer gambar seperti biasa. Satu gadjet tambahan yang perlu ada jika anda memerlukan memori tambahan. Boleh beli melalui LINK INI 


TP-LINK – Expand Wi-fi Network


Lazada memang pandai memberi hadiah kepada BBL. Paling tidak sangka semestinya TP-LINK – Expand Wi-fi Network. Kebetulan coverage wifi dalam rumah agak lemah. Yelah main router kat ruang tamu, bila dalam bilik asyik terputus signal wifi. Apa yang menarik tentang extand port ini Cuma perlu plug in sahaja kemudian on suiz. Nikmati sokongan liputan wifi hingga 300Mbps dalam kawasan rumah atau pejabat. TP-Link ini membolehkan lebih banyak computer, tablet, smartphone atau game consoles mendapatkan sambungan wifi yang stabil.

Expander wifi ini mempunyai 2 tahun warranti dari TP-Link dan disokong dengan applikasi TP-Link. Boleh download dalam App Store atau Google Play. Dapatkan melalui LINK INI pada harga RM 125.00 RM 85.00
.
Photobook Malaysia voucher


Zaman sekarang semua benda simpan online je. Jika era 2000an, setiap gambar yang di ambil dengan filem kena hantar ke kedai foto untuk cuci kemudian baru dapat tengok hasil gambar. Sekurangnya ada hard copy untuk simpanan masa mendatang. Betul tidak? Kini dengan Photobook, BBL boleh abadikan semua gambar kenagan manis atau peristiwa bersejarah dalam family seperti birthday party, konvo diploma, gambar family sewaktu hari raya dalam bentuk buku gambar.

Terpulang kepada citarasa sendiri untuk personalized buku tersebut. Yang bestnya boleh bukukan semua gambar hingga 40 pages. Ini baru-baru seronok! Boleh tempah melalui LINK INI

Lazada Notebook Bottle


Wah ada special merchandise Lazada! Sebelum ni BBL pernah ada botol air ni tapi hilang tertinggal dalam LRT. Sedihnya betul sebab waktu tengah trend minum air dalam note bottle. Eh, mestilah kena follow trend semasa okay. Hahaha


Sekarang dah ada penganti A6 Notebook bootle dari Lazada kesayangan. Anda juga boleh miliki satu bottle air ini yang sangat menjimatkan ruang beg dan size sangat compact dari LINK INI

Lazada Birthday Sticker


Tak sangka ada sticker mascot Lazada dan pop up sticker untuk contest meraikan ulangtahun Lazada ke 5. Ada juga sticker logo Lazada, applikasi dan #Lazada5thBirthday. Boleh tampal kat helmet atau casing belakang telefon.

Lazada nak kongsi keriangan ulangtahun bersama anda dengan big surprise sempena #LazadaBirtdaySale #Lazada5thbirthday bermula 22 hingga 24 Mac ini. Jangan lepaskan peluang penjimatan super ohsome istimewa.

Pastikan anda stay tune dengan laman social Lazada untuk surprise special dan pelbagai hadiah giveaway.

Instagram: instagram.com/lazada_my     

Sila bookmark kalendar anda untuk Lazada 5th Birhday Surpri5e di laman bawah




BBL ~ Ayuh buat wishlist
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Wednesday, March 15, 2017

Cara Saya Shopping Barang Dapur Tanpa Keluar Dari Rumah Dengan Honestbee!

Assalamualaikum & hello there,

Ping..ping..ping…

Mak terus bergegas ke bawah pokok saga depan taman perumahan sambil pimpin saya. Setiap kali lepas basuh baju jam 9 pagi biasanya mak akan tunggu van “pasar bergerak” pak cik Din datang ke kawasan perumahan kami. Memang seronok tengok satu van penuh dengan barang basah seperti buah, sayur, ikan, udang, sotong, ulaman yang masih segar hinggalah rempah ratus dan jajan mainan budak. Itu pengalaman mak-mak kita beli barang dapur era 90an tanpa perlu tunggu pergi ke pasar setiap pagi. Mesti pernah alami jugak kan? Kalau yang hebat sikit, datang dengan lori mini – confirm penuh mak cik jiran rumah keliling satu lori mini tu. Tak boleh nak celah langsung tengok sesungut sotong hehe.

Lepas tu dah maju sikit pergi beli barang dapur kat pasaraya besar. Suasana macam pasar cuma lebih bersih dan teratur. Bab nak beratur timbang barang tu leceh sikit, tambah lagi waktu weekend. Sabar jelah bila orang depan nak timbang satu troli barang padahal kita nak timbang peha ayam 4 ketul je pun. Kan….

Sebenarnya BBL sendiri suka beli barang dapur kat pasar sebab ada banyak pilihan barang segar. Cuma leceh kena keluar awal pukul 7.00 pagi atau terpaksa parking jauh sebab parking space limited. Sama jugak pasaraya besar, time hujung minggu confirm parking penuh sampai kena pusing 2 3 kali semata dengan harapan ada customer dah habis shooping. Bila barang nak beli semua dah masuk dalam troli, kena beratur macam bayar tol kat kaunter pembayaran. Itu pun satu hal leceh nak kena hadap. Oh masalah betul bila mood rajin nak masak sendiri kat rumah.

Sekarang dah cara lagi mudah beli barang keperluan dapur tanpa keluar dari rumah. Eh, mesti suruh husband atau anak pergi beli kan? Mak tunggu kat rumah sambil tengok movie korea. Hahaha pun bukan la. Come on la zaman millennium 2017 semua benda boleh dapat hujung jari kan.

Yes, Honestbee.com ada untuk anda – platform mudah shopping keperluan dapur

28 Januari 2017 lepas BBL attend Honestbee Media Launch Ceremony di Restaurant The Bee Publika, Solaris Dutamas Kuala Lumpur. Kami para media dan vvip diberi taklimat pengenalan dari Honestbee’s founder. Bukan hanya barang dapur je, kek dan pastry juga team Honestbee boleh hantarkan.


Antara store yang korang boleh pilih item fresh termasuk Ben's Independent Grocer, Wondermilk, Shojikiya, GNC Live Well, La Juiceria, Cookie Box, FarEastFlora.com dan banyak lagi akan datang. Sebut sahaja bahan mentah, jus buah, bunga segar atau produk baking.



Cara Applikasi Honestbee Berfungsi

1)       Download dulu applikasi Honestbee di App Store/Google Play Store atau website 
2)      Lepas download, pilih item atau barang dapur yang anda ingin dan order
3)      Automatik team Honestbee akan menerima pesanan dari korang dan mereka hanya pilih bahan mentah segar untuk anda
4)      Jangan bimbang hanya produk yang berkualiti dan fresh sahaja akan dipilih (macam beli untuk diri sendiri)
5)      Team delivery Honestbee akan terus hantar barangan dapur yang dipesan tadi terus kepada alamat rumah anda
6)      Barang tersebut akan sampai dalam masa 1 jam je atau kurang dari sejam
7)      Anda juga boleh memilih waktu delivery seperti waktu korang pulang dari kerja




Alahai senang amat sangat guna applikasi Honestbee. Lepas bangun tidur sambil golek atas katil boleh tekan tekan order barang dapur dan tunggu team delivery Honestbee hantar barang segar tadi depan rumah. Tak payah bersiap make up bagai, bazir minyak petrol dan duit parking semata nak pergi pasar.

Semasa event tu, BBL cuba terus order barang dalam Honestbee. Beli coklat cadburry, candy dan granola snack. Dalam 45 minit macam tu barang order tadi dah sampai betul-betul ke Restaurant The Bee.


Tada abang Honestbee hantar kat tempat launching Honestbee.com. Cayalah


Tada...stok untuk tengok movie kartun.

Istimewa untuk readers BBL, nah voucher RM30 PERCUMA untuk anda shopping dalam Honestbee! Tepuk tangan sikit..

CODE : BEE30


Sila guna sebelum 31 Mei 2017 tau.

Kini tiada lagi alasan malas masak sendiri kat rumah tu. Hujung minggu tak payah lagi rushing pergi pasaraya semata untuk penuhkan stok keperluan dapur dan juga peti ais kesayangan anda tu. 


Untuk maklumat lanjut sila layari

Laman Web | Facebook | Instagram

BBL ~ Done beli sotong dan ketam
 ヽ(^。^)ノ

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...