Transformasi Laman Sosial

7:13 PM

Assalamualaikum..
korang suka tak online? tipu..kalu tak suka online.
Samalah dengan BBL, suka online bila line beruk-band 
sepantas macam online kat McD.
Tapi laman sosial pe korang ada?
Sama tak dengan BBL punya?


2008
- Friendster.com -


Sebab join : satu kelas asyik bercerita pasal Friendster setiap pagi.
Friendster mungkin laman sosial yang pertama BBL kenal &
mungkin sama dengan kawan-kawan BBL dalam kelas.
Yang pasti ayat famous ialah "kau dah add aku?" & 
gambar-gambar diorang upload.
Memang meriah dalam kelas duk cerita pasal Friendster.
Tapi BBL buka Friendster.com semalam, terkejut sebab
dah berwajah baru walaupun nampak 
macam pelik online Friendster..

2007
- Myspace.com -


Sebab join : BBL daftar akaun Myspace pada  bulan Febuari 2007
sebab satu sekolah kena deman Myspace.
Sampai hari ni, rindu pulak nak buka myspace.
Korang ingat tak lagi apps bela "pets"? 
BBL sempat bela seekor "pets" panda.
Nak tahu nama apa? Fahmi Bubu. 
Nama itu ilham dari kawan lama kat tadika.
Sayang sekali Fahmi Bubu mati sebab BBL malas
nak jaga, nak mandi & beri makan.
Hahaha

 2008
- Hi5.com -


Sebab join : tak silap, kawan BBL yang kenalkan Hi5.
Jumlah "friends" kat Hi5 paling ramai, 4 789 orang.
Ramaikan? tapi sayang tak ingat pasword Hi5.
Ni kes format lappy tahun 2010.

penghujung 2008
- Tagged.com -


sebab join : boleh bagi "love"
BBL paling suka online Tagged sebab boleh beri "love"
kat user lain. Lebih kurang macam kasi love kat user lah.
Selain itu, setiap user dalam Tagged adalah "pets" &
boleh beli satu sama lain. Contohnya BBL dah berharga
$24, 828,  568, 371 @ lebih kurang $24 billion.
Banyak tu.. hehehe

2009
- Facebook.com -


sebab join : suka tag gambar & main game.
Inilah laman sosial paling famous atas muka bumi buat masa sekarang.
Dulu BBL suka sangat tag kawan-kawan dalam satu gambar 
walaupun tak de kaitan dengan kawan BBL tu.
Saja je tak de kerja. hahaha Facebook jugak tempat BBL &
kawan-kawan "fight" main game. Orang lain bercucuk tanam 
kat Farmvill tapi BBL main CafeWorld. 
Berangan nak buka restoren sendiri kan.
Sampai hari ni kadang-kadang rasa tak bersemangat
nak online Facebook sebab orang tu..
Dia jahat sangat...

2010
- Twitter.com -


sebab join : nak follow Lady Gaga.
Korang patut tahu BBL adalah BABY MONSTER PALING CUTE!
hahaha berangan kejap!.
Memang seronok "tweet" kat Twitter ni sebab boleh
tweet dengan artis kesayangan korang. 
Contoh macam BBL, rajin sangat tweet dengan Lisa Surihani
tapi Lisa tak pernah balas tweet BBL.
Mungkin sebab fans Lisa ramai sangat sebab tu
Lisa tak nampak tweet BBL.
Korang ada Twitter, jangan lupa follow BBL!
@luvetarmizi

2011
-Foursquare.com -


sebab join : senang nak cari member.
Maksudnya korang tak payah nak membazir kredit
nak tepon/mesej member korang walhal
boleh cari diorang dengan percuma tapi syaratnya
ada kawan korang ada akaun dengan Foursquare.
Kalu tak nak cari celah mana? hahaha
Foursquare ni lebih kurang macam Maxis Friends Finder.
Cuma setiap lokasi korang update akan di rujuk
melalui Google Map.
Korang update lah kat ceruk mana korang berada asalkan
Google Earth dapat jumpa lokasi tersebut termasuklah 
dalam toilet awan.

- Tumblr -


sebab join : erm..tak ingat dah. Terjadi sendiri kot?
Baru je daftar 3 minggu lepas. Tak reti sangat nak guna macam mana.


BBL ~ agaknya apa lagi laman sosial lepas ini
[=_=]






seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan...

You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL