Terjemahan Ayat Dalam Solat

12:38 AM

Assalamualaikum & hello there,

Solat adalah tiang agama kita & wajib ditunaikan setiap kali masuk waktu solat bermula Subuh hingga Isyak. Semasa study diploma UiTM BBL selalu solat Magrib di masjid kampus sebab bilik hostel agak dekat. Dalam sengang masa antara Mabrib ke Isyak tu memang hari-hari ada kuliah Magrib. Pernah sekali ustaz Islamic Civilization Thoughts (CTU) pesan, cara mudah nak kusyuk semasa solat ialah kita memahami apa maksud setiap bacaan solat tu. Tapi korang tahu ke maksud bacaan dari angkat takbir hingga tahhiyat akhir? Meh kita belajar sama-sama ye.

*klik untuk besarkan gambar


Terjemahan ayat dalam solat ini harap-harap boleh membantu korang lebih khuyuk untuk solat. Tips ustazah pernah cakap bila sujud terakhir sebelum Tahhiyat Akhir tu seloknya korang sujud lebih lama kerana Allah S.W.T akan memakbulkan doa hamba-Nya di setiap sujud terakhir. 

BBL ~ selamat menonton sekali lagi
o( ̄ρ ̄)o

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

2 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL