Saya Dah Tukar Kad ATM Maybank Visa payWave Baru. Anda Sudah?

10:13 PM


Assalamualaikum & hello there,

Awal bulan 7 tempoh hari kecoh kononnya bermula bulan Ogos tahun ni semua penukaran kad ATM lama ke kad ATM dengan feature MyDebit VISA payWave akan dikenakan caj RM12 sampaikan penuh semua jenis bank orang que nak tukar kad atm. 

Epik lega apabila Bank Negara Malaysia umumkan tarikh terakhir penukaran kad atm sedia ada (jenis lama) ke kad atm MyDebit dilanjutkan hingga 31 Disember 2016 atau perlu membayar caj RM12 untuk tukar. Actually dah lama nak tukar sejak kejadiaan bencana alam orang serbu bank berjemaah ala zombie tu tapi asyik busy duduk rumah kan. Itu tak sempat nak tukar.

Nak di jadikan cerita nya, minggu ini lepas setel clients kat Shah Alam BBL terus balik office untuk submit report. Nasib baik banyak famous bank seperti Maybank, Public Bank, CIMB Bank & Bank Rakyat bawah office je. Apa lagi terus panjang kaki singgah Maybank dulu sambil text bos cakap sangkut dalam jem. Hahaha jangan tiru tau.

Well sekarang ni bank Maybank dah maju setapak siap offer free wifi untuk korang check in update Facebook. Password wifi ada kat kertas number giliran. Maybank memang faham betul customer jenis berjimat kuota internet ni.

*free wifi di Maybank


Proses tukar kad atm tak lama, kejap cuma kalu que panjang. Itu memang lama sikit. Bila number anda di panggil, serah kad atm lama & kad ic sekali untuk baca cap jari.

*kad debit atm Maybank lama


Then pengawai bank akan mintak korang masukkan no pin untuk kad atm baru ni. Terpulang nak key-in no pin atm sedia ada atau tukar yang baru je. 

So bermula Januari 2017 ini korang tak perlu lagi sign resit kalu bayar guna debit kad sebeb dengan kad atm MyDebit VISA payWave, maybe korang kena masukkan no pin atau just tap je kad atm pada mesin payment. Cuba praktise kat McDonalds, bayar aiskrim sundea dengan kad atm. Kerlas...

*Tada...kad baru Maybank


Paling best kad atm baru ini sangat exclusive ala kad kredit gitu. Kad ni actually untuk pemegang akaun Maybank Platinum tapi sekarang ni semua replacement dapat kad ini. Super shining warna silver & ikon ceri masih kekal seperti kad sebelum ni. Alah nanti cucuk atm 17 kali terus hilang shining tu. Betul tak?

Pada hari ini Maybank mengadakan promosi penukaran kad atm ke MyDebit VISA payWave & anda berpeluang date bersama Lisa Surihani di Maybank cawangan KLCC. Fuh dah terlepas free meal..


Tapi tak pelah, janji korang pi tukar kad atm cepat sebelum bank jadi kelam kabut bulan Disember ini. Masih ada baki 3 kad atm belum tukar lagi, kad atm Bank Islam, BSN & RHB Bank. Nanti BBL update lagi ya.

*Update terkini dari Maybank



BBL ~ selamat menonton sekali lagi
(=^・^=)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

3 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. kad MG mmg mcm ni dari dulu tapi xsure ade mydebit tu ke tak
    malas tol lah nak kena tukar2 ni..hihi


    eh maybank ada kiosk utk utk kad kan

    ReplyDelete
  2. baru tukar on9...nth bila nk smpai,,huhu

    ReplyDelete
  3. AM dah lama tukar TAPI baru je dapat..
    Dah lah lama nak dapat kad sekali kena pi ambil kat citylink pulak tu...

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL