Wow Harga Realme Buds Air Cuma RM299 Sahaja!

6:53 AM


Assalamualaikum gais..

Jika tahun lepas realme Malaysia memperkenal variasi aksesori seperti earphone buds, power bank dan tote bags. Pembuka tirai 2020, hari ini realme Malaysia membawa buah tangan baru iaitu smartphone realme 5i sebagai siri kelima realme dan realme Buds Air.

Rasanya viral jugak minggu ini ramai influencer bergaya dengan realme Buds Air sampai BBL sendiri tertarik nak beli. Even jadi trending review Buds Air ni dalam Youtube. Kan tahun lepas trend pakai earphone wireless. Betul tak?

realme 5i - Quad Kamera Bateri Hero
Flagship terkini realme 5i tampil dengan ciri-ciri sangat menarik terutama cip pemproses Qualcomm Snapdragon 655. Pastinya pengalaman bermain game dengan telefon pintar ni lebih puas & smooth dengan kelajuan 2.0GHz. Sebut soal bateri jangan risau kerana ia mempunyai bateri sebesar 5000 mAh dan tempoh stand-by 30 hari. Paling lama setakat ini. 

Mencuri tumpuan saya semestinya quad kamera ultra lebar - 119 lensa sudut lebar (8MP), kamera utama (12MP), lensa potret (2MP) dan lensa ultra makro (2MP). Cukup complete sesuai trend smartphone masa kini. Anda boleh pilih sama ada warna Aqua Blue atau Forest Green. Bagi saya off course hijau tu sangat sexy bila pegang.

realme 5i Forest Green - cantik amat! 

realme 5i Aqua Blue


Smartphone realme 5i

Saiz peranti
Tinggi – 164.4 mm
Lebar – 75.0 mm
Tebal – 9.0 mm
Berat – 195g
Saiz Skrin
6.5 inch Mini-drop Full Screen
Procesor
Qualcomm Snapgradon 665 AIE
Operasi Peranti
Color OS 6.0.1 (based Adroid P)
Kamera
Quad-kamera 12MP main camera +8MP wide-angle camera + 2MP portrait camera + 2MP macro camera
Memori
4GB + 64GB
Bateri
5000 mAh, 10W charging power
Warna
Aqua Blue, Forest Green
Harga realme 5i RM599 sahaja - ha mesti terkejut kan. Berpatutan & mesra poket gitu. Boleh beli bermula 28 Januari ni di laman Lazada - http://bit.ly/lzdr5i


realme Buds Air - True Wireless, Smart Assistant
Nak tampil trendy bila dengar lagu, tengok movie di telefon atau bermain game? realme Buds Air ni jawapannya. Ciri audio ditambah baik dengan custom R1 chip dan Bluetooh 5.0. Bateri case pun lama dengan 17 jam masa Playback dan earphone tu tahan hingga 7 jam. 

Cara guna realme Buds Air pun senang. Boleh tap tap je. Kalu korang nak 
Dua kali tap : Jawab panggilan, play / pause music
Tiga kali tap : skip ke lagu seterusnya
Tekan dua dua belah earphone : enter & exit game mode

Pengalaman BBL guna realme Buds Air ni sangat nice, bass sedap & seronok. Incase korang take off salah satu earphone, automatik lagu akan stop. Nak resume, just sumbat balik earphone ke telinga. Ha best!


Ada tiga pilihan warna sama ada putih, hitam atau kuning.  Nak nampak lain boleh pilih kuning. Syoknya Buds Air ni boleh caj dengan pod wireless charging. Kenapa nak serabut dengan wayar kalu boleh wireless. Setuju tak?


Harga realme Buds Air RM299 - PROMOSI RM199 pada 21 Januari hanya di Shopee - http://bit.ly/shopeetws


Ha apa tunggu lagi, boleh bookmark kalendar sekarang dan jangan lepas peluang untuk menjadi antara rakayat Malaysia pertama bergaya dengan realme 5i dan jugak realme Buds Air ni. 


Okay BBL nak rehat dengar lagu dengan realme Buds Air terbaru ni. Jangan lupa share entri ni dengan kawan-kawan tau. 

You Might Also Like

14 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Pergh color hijau dia menawan giler...cantik wooo, effect gambar pun boleh tahan setanding dengan jenama lain ek..earphone tu, seumur Sis pakai handphone, caya tak, Sis tak pernah guna earphone hahahahaha...sampai sekarang semua iphone yang Sis beli earphonenya masih ada cantik dalam kotak hahahaha...

    ReplyDelete
  2. ni kalau anak2 aida tahu, mahu nyer disuruh belikan earphone ni.
    wireless plak tu hi hi hi :)

    ReplyDelete
  3. Bgs perkenalkan produk mampu milik

    ReplyDelete
  4. Patut la ramai kawan-kawan review Buds Air ni. Suka tengok gaya mereka yang pelbagai.

    ReplyDelete
  5. Sis pun ada kat event ni. Memang semua orang bertuah bila diberi Buds Air kepada semua. Realme 5i pula memang menarik apatah lagi harganya mampu milik sesuai utk golongan muda atau pelajar.

    ReplyDelete
  6. Buds Air ni yang dari tahun lalu nak beli tapi belum dapat lagi. So if tiada halangan next month I will buy it. BTW, thanks for sharing 😄

    ReplyDelete
  7. Tak pernah try lagi. Hari tu ada nampak kiosk kat Pavillion KL. Boleh la cuba ni sebab review macam bagus.

    ReplyDelete
  8. Ni kalau anak sis tengok ni sure dia nak sedangkan dah ada macam ni. Dia pantang tengok benda cantik n baru..mula le nak..hehehe. Kalau sis jarang pakai benda2 yang letak kat telinga ni, jadi rimas, mayb faktor usia le kot..hehehe

    ReplyDelete
  9. Bestnya siapa yang pergi majlis pelancaran ini dapat realme Buds Air ini jelous kita rugi kalau tidak pergi hehehe harga sangat berpatutan dan murah memang cantik dan menarik giler dah test hari tu best....

    ReplyDelete
  10. Cantiknya color forest green tu. Unik. Buds Air tu pun nampak macam menarik. Guna tap je untuk control dia?

    ReplyDelete
  11. Buds air dia cantiknya.. berkenan warna kuning tu. Nak beli nanti. realme 5i tu murah sangat. Spesifikasi bagus.

    ReplyDelete
  12. Waduh realme i memng suruh kita membeli la..hahaha..banyak phone dia ada..lepas tu sekrg buds air pulak..

    ReplyDelete
  13. menarik pulak realme buds air ni, tak pernah pakai tapi rasa nak beli.

    ReplyDelete
  14. Memang best realme buds air ni! Ciri-ciri yg sangat menarik! Harga pun berbaloi-baloi :)

    ReplyDelete