Craving Thai Food? Jom Makan 'Tantalisingly Thai' @ Nook Aloft KL Sentral

2:58 AM


Sawadikap guys 🙏🏻

Macam dah lama BBL tak share entri makan ye. Kalu ni saya pergi makan menu Thailand kat restoren Nook @ Aloft KL Sentral. Memang tak menyesal datang makan sini sebab air tangan chef Arwut Boribal dari hotel Renaissance Bangkok Ratchaprasong. Baru betul masakan Thai bila orang Thai sendiri masak, sediakan setiap menu tu. 


Promosi buffet 'Tantalisingly Thai' start 16 - 30 November 2019 je tau. Kejap je & sebab tu anda yang suka makan masakan negara gajah putih ni perlu datang sini rasai sendiri setiap hidangan. Chef Arwut memang handal bab masakan thai memandangkan dia mula memasak sejak kecil. Malah banyak ilmu rahsia dia belajar dari mak ayahnya - pemilik kedai makan thai. No wonder la chef boleh menang medal gangsa pertandingan 'THAIFEX World of Food Asia' masa tahun 2016 lepas. 

Ada banyak makanan Thai yang chef sediakan khas buat pelanggan restoren Nook dari pembuka selera, main course & pencuci mulut. Amboi BBL sendiri tak boleh move on siap repeat 2 3 kali. Pedas, masam, manis memang tak boleh pisah dengan thai food ni. Kick habis! 

Cubalah appetiser 
Yam Neua Yang (Spicy Grilled Beef Salad)
Phla Goong (Thai Spicy Shrimp Salad with Lemongrass)
Yam Tor Pu (Wing Bean Salad with Mince Chicken)
Tom Yum Goong (Sup Thai udang pedas)
Tom Kha Gai (Ayam dalam santan kelapa)


Lepas tu kita move on hidangan utama Chef Arwut yang terkenal dengan kari Thai
Gaeng Phed Ped (Red Curry with Roasted Duck)
Chuuchee Pla (Chuuchee Curry with Fish & Coconut Cream)
Pla Thod Sauce Makham (Deep-fried Sea Bass with Tamarind Sauce)
Phad Kee Mua Talay (Stir-fried Spice Seafood & Vegetable with Basil)
Gai Phad Khing (Stir-fried Chicken with Ginger)


Sebut thai food memang tak complete bila tak makan som tam kan. Jangan risau chef dah sedia stall special incase craving. Try la Miang Kam Bai Shaplo (Betel Leaves with Thai Traditional Condiments) atau Som Tum Thai (Papaya Spicy Salad). Staff akan prepare live depan korang tau. Boleh la mintak nak spicy


Nook Craving Station
Gai Yang Ta Khir (Roasted Chicken with Lemongrass & Thai Sauces) ATAU
Miang Pla Pou (Roasted Tilapia Fish with Lemongrass & Thai Spicy Sauces)
* yang ni rotate setiap hari tau


Pencuci mulut
Kloy Bua Chii (Banana in Coconut Milk)
Sang Ka Ya Fak Thong (Egg Custard in Pumkin)
Wun Kai (Thai Egg Jelly) 
Bua Loi Kai Waan (Thai Glutinous Rice Balls)
Sa Go Tor Dum (Black Beans & Tapioca with Coconut Milk)
Kloy Thod (Thai Fried Bananas)


Harga Buffet 'Tantalisingly Thai' bermula 16 - 30 November 2019 dari jam 6.30 petang - 10.30 malam tau
Dewasa RM 128 nett
Kanak-kanak RM 64 nett


Detail atau nak booking meja boleh je terus call 03-327231154 atau klik www.aloftklsentral.com ye

kredit gambar : @rafzantomomi

You Might Also Like

18 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Sedapnya tengok menu dia. Dah lama nak makan makanan thai ni. Mengidam pulak rasa. Nak pi makan kat sinilah. Nak cuba juga Som Tum dan makanan lain yang ada tu. Jom gi sekali nak?

    ReplyDelete
  2. unik-unik nama menu.. gambar pun dah nampak sedap.. belum makan lagi..

    ReplyDelete
  3. This restaurant looks good to dine at. Makanan dia pun nampak sedap2 belaka. I love Thai food. Thank you for sharing your review ya.

    ReplyDelete
  4. makanan Thai ni selalunya terkenal dengan masam n pedas. tak sangka pelbagai juga rupanya menu dia..

    selalu bayangkan Thai je mesti Tomyam.hahahaha

    nama menu unik, mesti rasa pun unik

    ~Anak Perak~ https://anakperak.com

    ReplyDelete
  5. Eh. Rawlins baru semalam singgah kat sini. Sedap ye makan kat sini - almaklum memang peminat makanan Thailand. Harga dia pun menarik.

    ReplyDelete
  6. I love to eat Thai food. This place I yet to go but the food here really tempting. Plan to pay a visit soon.

    ReplyDelete
  7. Kalau masakan Thai memang selalu akan kena shaja dengan nak tekak kita rakyat Malaysia. Mungkin la ada sesetengah menu yang tak sedap juga. Btw, belum pernah cuba lagi menu kat sini. Tgk ramai kengkawan dah pi. Bila nak ajak kita? Hahaha

    ReplyDelete
  8. Wow...pelbagai menu ada. Ingat kan tomyam je , sekali tengok sampai rambang mata nak pilih set yang mana. Ada peluang nak try jygak !

    ReplyDelete
  9. Selalu kalau makanan thai ni pantang ada feeta food thai tu, mesti nak pergi tapi tak selalu ada kan, next if teringin thai food boleh try sini

    ReplyDelete
  10. Marina suka test2 makanan ni. Suka merasa makanan yang tak pernah rasa.nampak macam bedt je makanan tu

    ReplyDelete
  11. saya sukakan thai food, nampak sedap semua menu tak payah terbang ke thailand macam ni lebih mudah datang Nu sentral je

    ReplyDelete
  12. Rindunya makanan thailand..macam-macama da dekat sini..harga boleh tahan juga ye..tapi okla dengan makanan ni semua..boleh ajak family ke sini

    ReplyDelete
  13. Jom peminat makanan Thai, kita ke sini.
    Nampak sedap dan menyelerakan. Lokasi di Aloft pula tu, senang naik public transport. Dah kenyang, kita shopping di NU Sentral

    ReplyDelete
  14. teringinnya makan makanan thailand! ada lai baki beberapa ahri je lagi ni, okay nnti nak terjah! terima kasih share ya

    ReplyDelete
  15. AM mmg suka makanan thai sbb selalu kena dgn tekak AM.. Kalu bab makanan thai mmg AM berani nak mencuba.. Nnti kalu pegi mknan thai ajak la AM.. AM suka makanan thai..

    ReplyDelete
  16. silap lah bukak blog marou time2 mcm nie. nampak sedap betul menu2 yang dihidangkan dekat nook nie ya. nanti bolehlah datang cuba n bawa family makan kat sini

    ReplyDelete
  17. banyaknya menu makanan thai yang tak pernah try lagi! Nampak sedap lah BBL! Boleh try makan dekat sini nanti yummmmm

    ReplyDelete
  18. halahhhh halahhhhh!!...mmg sajakan bakar line post menu sedap2 ni....pagi2 perut Bonda dh lapar ni...nk p cari laa masakan thai...

    ReplyDelete