8 Fakta Menarik Chocolate

1:21 AM

dah lama BBL tak makan chocolate Cadbury..
cadbury fav BBL ialah
black forest with jelly & biscuits..
nasib baik gigi BBL tak rongak. hahaha xD
sebut je coklat, semua orang mesti teruja..
contohnya, kek coklat, pai coklat, donut coklat,
biskut coklat, aiskrim coklat, LG chocolate & coklat2...
tapi AWAS! jangan makan selalu 
nanti naik berat badan a.k.a gemuk!
xmo....
 
 
 
so BBL nak share fakta tentang coklat lak...
coklat memang best (sambil makan cadbury) 

1. kacang koko a.k.a coklat pernah digunakan 
sebagai matawang oleh  
bangsa Aztec dan Maya
 
 
2. ada lebih 500 jenis rasa berbeza dalam coklat..
( tapi BBL rasa manis,sweet,cool,yummy & testy je..)

3. Coklat mengandungi kafein tahap yang lebih rendah 
berbanding dengan teh dan kopi
 
  
4. coklat yang  pertama di dunia dicipta di Inggeris 
pada tahun 1842 oleh Cadbury..
 
 
 
5. flavour kegemaran di Amerika ialah coklat
6. coklat boleh lagi dimakan walaupun ia 
disimpan selama setahun..
( jap..nak simpan satu pastu tahun depan makan..)



7. Para saintis yakin bahawa ketika anda makan coklat,  
bahan kimia yang dilepaskan dalam tubuh yang menghasilkan  
perasaan yang sama seperti ketika  
anda sedang jatuh cinta
( BBL in love with chocolate )
8. menurut kajian, masyarakat Malaysia
menggemari coklat susu
(urm...yekot)
 
 
 
 BBL ~ saya suka chocolate
["."]
 
 

You Might Also Like

8 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. skrg cadbury dah buat packaging baru kan?
    kenapa erk?nk cut the cost or what?
    tapi nmpk lg cantik kan?

    ReplyDelete
  2. jue : yekot...
    maybe nk elak dari pembalut lama kan
    kertas..
    kalu kena air terus tinggal bar je..
    yang ni kalis air...

    ReplyDelete
  3. sy suke cadbory choc+almond...
    yummy!!hehe..

    ReplyDelete
  4. Aaaaa..sukanya coklat!

    Slm perkenalan.Jumpa kt GB td.
    Salam Aidilfitri juga!

    ReplyDelete
  5. @Cik Ila : salam perkenalan jua dari BBL

    ReplyDelete
  6. @unsecretostay : nanti raya makan biskut coklat banyak2

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL