Beteri Nokia Dari Coca Cola

12:56 AM

Assalamualaikum..
hari ini beteri Nokia dari Coca Cola pulak.
Kita mesti ada masalah dengan bateri telefon kan?
Baru je main game & online sekejap, 
bateri dah "low". Leceh betol.
Korang baca artikal kat bawah ni.


Seorang gadis dari China , Daizi Zheng telah membuat 
handphone mesra alam yang dikuasakan 
oleh air coca-cola untuk  projek akhir di Universitinya. 
Selepas itu dia membawa prototype tersebut kepada Nokia
tetapi malangnya Nokia belum bercadang untuk mengeluarkan 
produk handphone Coca-cola tersebut buat masa sekarang.
Zheng berkata, Nokia mungkin akan menilai semula produknya 
dalam masa setahun dua akan datang. 

Konsep handphone ini menggunakan Bio Battery yang 
menghasilkan elektrik dari karbohidrat. 
Jika bateri habis, tinggal beli coca cola, isi handphonenya
  & jika masih ada baki coca colanya, tinggal diminum.
Tidak perlu membawa charger ke-mana-mana lagi,
hanya bawa atau beli coca-cola kat 7E pun boleh.
Bateri Bio ini didakwa dapat bertahan tiga sampai empat kali
lebih lama daripada bateri lithium-ion dalam sekali charge. 






cam best kan?
Pergi 7e beli coke untuk cas beteri telefon.




BBL ~ kiranya minum Coke macam minum air bateri?
[T__T]








Seronok baca? apa kata share dengan kawan-kawan.....

You Might Also Like

4 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. muhammad iqbal hakimi bin tahir : rakyat china memang gempak..

    ReplyDelete
  2. kaizen : itu masih dlm peringkat kajian. Nokia tak sure lagi nak accept or tidak konsep cas bateri guna air coke ni..

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL