Sapa Kata Being Single Tu Tak Best!

11:02 PM

apalah nasib badan ni.
ku sangkakan panas sampai ke petang,
rupenya salji turun pukul 2.
sedih betol.

________________________________________________________

SINGLE BY CHOICE

adakah korang meragui yang kehidupan single ni
akan membawa kegembiraan?
sebenarnya kegembiraan tu datang dari 
diri korang sendiri.
contohnya, kalu korang nak gembira,
korang akan sedaya upaya untuk gembira kan?
& samalah kalu korang nak sedih.
individu yang merasa bosan dengan hidup single
akan menjadikan hidup diorang
 lebih bosan & lonley. 
banyak aktiviti korang boleh buat nak hilangkan
perasaan bosan & sunyi itu. 
tapi percayalah, jika korang hidup single by choice..
korang akan menikmati zaman kecerian & keriangan
macam slogan Genting, di sini kota keriangan,
sebab ia akan membawa erti sebenar tentang
KEBEBASAN...

sejak hidup single bersinglet ni,
BBL  buat list reason2 kenapa
single tu sangat best!

1. tak payah gaduh2 nak ada remote
control ownership.

2. tak payah nak menghadap
dengan moody days.



3. boleh berendam dalam bath tub 
selama mana yang kita mahu
tanpa nak fikir " eh..aku ada date pukul..."



4. tak payah nak pening2 nak beli
kad birthday, valentine, anniversary,
raya, christmas & susah2 pergi pejabat
pos nak beli setem untuk si dia.



5. kita tak akan dengar orang cakap
" u tak akan pakai baju tu kan?"
eh! suka hatilah nak pakai
baju apa kan?



6. tak payah nak sibuk selak buku resipi untuk
belajar masakan apa yang digemari.
sekarang ni kalau nak sediakan
maggi sorang2 pun..cuma 2 minit diperlukan.
& tak payah nak dengar komen
masakan korang tak cukup garam!



7. part ni paling best!
tak payah nak fikir2 pasal financial.
suka hatilah nak beli apa pun sambil
nyanyi lagu Lady Gaga - Born This Way!



8. tak payah nak berebut & bertikam lidah
nak tengok movie apa & korang
tengok semua movie sampai lebam!



9. ada freedom to choose!

10. tak payah nak fikir report duty all time.
tak rugi duit beli topup & topupkan si dia
untuk call & SMS.



11. boleh habiskan masa bersama keluarga
& kawan2 tanpa fikir ada orang jeles!



12. ada peluang untuk diri sendiri.
korang lebih tahu apa kehendak diri korang
& belajar untuk lebih menghargai hidup!



ha..sapa kata hidup single ni boring?
kalau korang bijak menggunakan
zaman single ni, banyak faedah
korang akan lihat.
ingat! single itu simple!

________________________________________________________

BBL ~ konklusi mencari skandal baru 
[u.u]






seronok baca ? apa kata kalu share dengan kawan-kawan..

You Might Also Like

4 Budak Suka Minum Bandung Laici

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL