[BUFET RAMADAN 2017] Iftar Selera Nostalgia Di Hotel Armada Petaling Jaya
8:11 AM
Setiap kali bulan puasa datang, aktiviti zaman
kenak-kanak paling BBL suka mestilah follow ayah pergi bazar Ramadan. Walaupun
tak puasa, ayah tak kasi makan depan orang ramai. Kena hormat orang berpuasa
katanya, apa BBL boleh buat cuma angguk kepala tanda faham pesanan orang tua.
Semestinya juadah berbuka seperti kuih muih, ayam golek, sata ikan, pulut
panggang, badak berendam, air laici kang atau air soya mesti wajib beli sebagai
buah tangan tawaf satu bazar. Kita yang ikut ayah rasa seronok dapat pegang
plastik makanan berbuka puasa. Yelah seronok tengok bermacam menu peniaga jual.
Telan air liur jelah.
Menjadi tradisi orang melayu, dapat berbuka puasa
dengan menu masakan kampung pastinya mengubat rindu kenangan berpuasa dengan
ahli keluarga. Bagi anak perantau di ibu kota metropolitan Kuala Lumpur,iftar
di Utara Coffee House Hotel Armada
Petaling Jaya harus termasuk dalam list pada Ramadan nanti. Sekurangnya tak
perlu tunggu hujung bulan puasa untuk balik kampung nanti.
Dengan tema “Selera
Nostalgia Ramadan” pada tahun ini, Executive Chef Chew Teik Chye akan
membawa anda mengimbau perasaan berbuka puasa di kampung kelahiran dengan lebih
100 jenis menu hidangan setiap hari
sepanjang bulan mulia nanti. Itulah perasan BBL waktu merasai air tangan chef
yang mesra dengan panggilan Chef Mami.
Istimewa buat peminat kerabu macam BBL ni, Hotel Armada menyediakan beberapa menu kerabu seperti Kerabu Mangga, Kerabu Sotong, Kerabu Kacang Botol dan Kerabu Soo Hoon semestinya menyelerakan setelah seharian penat berpuasa. Paling kick mestilah Kerabu Mangga. Kecur air liur bila baca entri ni..
Kerabu mangga
Kerabu Soo Hoon
Nasi berulam
Hidangan utama kegemaran ramai yang tak boleh miss
out sewaktu iftar semestinya signature tradisi seperti Laksa Thai, Bubur Lambuk, Nasi Rempah Berlauk, Sambal Udang Petai,
Ketam Masak Nangka Muda dengan Kunyit, Ayam Golek, Ekor Lembu Masak Asam Pedas
(masak dalam kawah ye), Kari Kepala Ikan Salmon, Daging Masak Serai, Ikan
Sembilang Panggang Berlada, Itik Berladok, Sup Tulang Rusuk, Sotong Masak
Kunyit dan Serai serta tak lupa Siput
Sedut Cili Padi. Fuh memang berselera dapat berbuka juadah berlauk semua
kat atas ni. Eh jangan lupa space dalam pinggan untuk sambal.
Ayam golek yang diperap dengan rempah
Kari kepala ikan salmon - rare bukan
Ketam Masak Nangka Muda dengan Kunyit
Sup tulang rusuk
Sayur labu masak lemak
Udang masak petai
Itik berladok
Siput sedut
Para pengunjung jugak akan dihidangkan sajian
sampingan Apam balik, Daging Panggang,
Sate Ayam/Daging, Murtabak, Lidah Sapi bersama Air Asam, Ayam Percik Panggang
dan jangan lupa rasai sendiri Roti Canai
Durian. Semua ini boleh sediakan di gerai Bakar-Bakar.
Roti canai durian
Sebagai pencuci mulut sebelum ke solat terawih, ada kuih muih tradisional, pastry Perancis,
dan bubur orang dulu-dulu macam Pengat
Nangka, Bubur Pulut Hitam, Ais Kacang dan Bubur Cha-Cha.
Amboi sebut pasal makan terus tak ingat air untuk
hilangkan dahaga kesukaan orang dewasa atau kanak-kanak, Air Cincau, Kelapa Muda, Jagung, Kembang Semangkuk, Selasih dan
banyak lagi. Tak payah bersesak ke bazar Ramadan semata untuk memenuhi
keinginan berbuka masakan orang kampung, terus datang ke Hotel Armada Petaling
Jaya je.
Dengan harga masih sama seperti tahun sebelumnya
iaitu RM 80.00++ (dewasa) dan RM 40.00++
(kanak-kanak – 7 hingga 12 tahun) ini satu pengalaman berbuka puasa penuh
nostalgia bersama rakan sekerja atau ahli keluarga.
Anda boleh menempah sekarang dengan tawaran Voucher
Pembelian Awal. Beli voucher bermula 2
Mei hingga 31 Mei 2017 untuk menikmati promosi Beli 5 Voucher Percuma 1 Voucher.
Namun jangan risau jika terlepas peluang keemasan ini, dengan pembelian Super
Value Voucher, beli 10 voucher Percuma 1 Voucher pada 1 Jun 2017 ke seterusnya.
1 Budak Suka Minum Bandung Laici
Terliur tengok ayam golek..hehe..first time dengar roti canai durian..teringin nak try..:)
ReplyDelete