7 Juta Pageview Blog!

8:35 PM


Assalamualaikum semua,

Siapa sangka dalam masa tak sampai 10 bulan pageview blog BBL dapat 1 juta views. Impressive kejap tengok views naik mengalahkan bursa saham Malaysia. 3 hari lepas baru perasan angka ni dah makin dekat nak masuk 7 series. 

Nak countdown ke nombor 7 BBL ada upload beberapa hint angka 7. Rasanya tak ramai orang perasan. Ceh syok sendiri ke ni..hahaha


Okay kita throwback sikit jumlah pageview blog. First 2 juta view masa tahun 2016, kemudian 6 juta view Oktober 2018 lepas. Rasanya trafik berganda time sebelum bulan puasa & waktu ramadan bila ramai netizen google lokasi buffet ramadan sekitar KL. Selain tu mostly entri lama dulu pun banyak tolong naikkan pageview blog setiap hari. 


Betul la blogger bagitau, bila engkau malas nak taip entri baru memang trafik naik je tetapi bila mood rajin update artikel baru setiap hari bukan main sendu amat jumlah views. Itu pun dah penat promote kat fanpage & facebook personal. 

BBL sendiri tak jangka boleh archive 1 juta kurang dari setahun sebab memang aim nak capai 7,000,000 sebelum tahun 2020. Kira satu kejutan istimewa buat diri sendiri memandangkan usia blog budak bandung laici ni dah lebih 9 tahun sejak Januari 2011. Tahun depan genap 10 tahun jadi blogger acah-acah popular tetapi ke laut..

Okay itu je saya nak kongsikan dengan anda semua. 

You Might Also Like

21 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Wow.....tahniah...all the best BBL...akak baru 5 juta lebih

    ReplyDelete
  2. Tahniah. Keep sharing good info.
    Aida blogger kecil2an. Part time. Not so on numbers la :-)
    Bangga dgn blogger yg dpt present isi blog yg terbaik. Not easy kan to get readers attention.

    ReplyDelete
  3. Tahniah..hebat tu
    https://abamkoriee.com/

    ReplyDelete
  4. Yay! Tahniah BBL. hebat, semoga dapat view macam ni jugak nanti

    ReplyDelete
  5. Wah terbaik bro. Satu capaian yang baik pada waktu sekarang. Naim x sampai tahap tu lagi. hehe

    ReplyDelete
  6. Tahniah, Terbaik bro.... Seronok bila apa kita kongsikan dibaca netizen lagi lagi apa yg dikongsi tu bermanfaat.

    Sekali lagi tahniah bro
    - dari blogger nubis kubis -

    ReplyDelete
  7. Wah tahniah sebab dah capai 7 million PV. Akak ni baru ratus ribu. Doakan akan mengikut jejak BBL ye. Teringin sangat nak cecah PV berjuta lemon.

    ReplyDelete
  8. Tahniah BBL. Satu pencapaian yang tinggi ni. Bukan senang nak dapat angka 7 juta tu. Sis yang 3 Juta pun semput nak update entri.. hhaha.. papepun semoga dunia blogging terus happening dan terus diterima masyarakat

    ReplyDelete
  9. Wow.. tahniah BBL.. 7 juta tuuu. Semoga terus sukses

    ReplyDelete
  10. Tahniah BBL. selalu jugak blogwalking blog awak, so i pun antara penyumbang antara 7 juta view tu. keep it up dan semoga terus berjaya dalam dunia blogging

    ReplyDelete
  11. Tahniah gilerrr memang otai lah ni hehehe kita pun tak sampai lagi tahap ni hehehehe bestlah dah besar blog BBL ni hehehe tahniah...

    ReplyDelete
  12. Tahniah BBL.. hebat betul!! Kak liez masih lagi merangkak dan masih mengorek ilmu penulisan untuk blog kak Liez. Tak semua boleh reach million PV dalam masa yang cepat..

    ReplyDelete
  13. Powernya BBL! Tahniah! :D Nad percaya banyak yang BBL usahakan untuk sampai ke tahap ni. Bukan senang okay nak capai pageview juta dalam masa tak sampai setahun pun. Cuba lepasni buat entry tips sikit macam mana nak naikkan pageview blog tu. Mesti ramai singgah nak tambah ilmu hehe :p

    ReplyDelete
  14. Wahhhh. Alhamdulillah, tahniah BBL. Nur ni budak baru belajar so nak capai angka tu memang jauh lagi la. Tp takde yg mustahil kan? Bbl inspirasi blogger baru mcm nur!

    ReplyDelete
  15. Wah hebat!!! Teruskan pencapaian anda. Marou rajin update blog tu yg ada konsisten readers datang sini dan membaca. Apapun congrats

    ReplyDelete
  16. Wahhh taniah! Bukan senang nak capai pageviews banyak macam tu. I dah blogging lama pun tak capai lagi banyak macam tu. Taniah again

    ReplyDelete
  17. Wahhh 7 juta tu, hebat sangat. Sis tak sampai pun lagi..sendu je. Rasa nak pindah balik ke blogspot. Nanti leh le belajar gan BBL cam mana nak dpt pv bebanyak cam tu

    ReplyDelete
  18. tahniah bbl ...semoga semakin maju jaya dalam bidang blogging ...akak tahu bukan mudah nak sampai ke tahap ini...good job

    ReplyDelete
  19. yeay, alhamdulillah terbaik sangat. sangat memberi inspirasi buat akak ni jugak. have to keep sharing!

    ReplyDelete
  20. Hebatlah BBL ni. Kenal BBL lama dah. Hehe.. Dari zaman kita belum married lagi. Tapi kita tak la sehebat pv BBL. Hehe..
    Kena gigih lagi ni dalam berblog. Nanti kna la share tips nih. Hihi

    ReplyDelete