Korean Food Fair 2019 Kat Isetan KLCC Kembali Lagi

1:03 AM


Annyeonghaseyo awak semua..

BBL baru je balik dari KLCC ni. Pergi tengok wayang dengan member. Alang-alang tu singgah Isetan Suria KLCC beli makanan korean. Maklumlah tekak craving K-Food sejak layan drama korea hehe. Ha tahu tak sekarang ni tengah hapening Korean Food Fair start 25 Oktober sampai 6 November depan kat food court Isetan Suria KLCC. Itu pun BBL tahu lepas tengok kawan facebook update status dia beli kimchi kat sini. Amboi pantas kita nak pergi jugak.


Rasa macam pergi Kwang Jang, salah satu pasar tertua & famous di Korea. Feeling habis padahal tengah kl je. Staff pun greet orang lalu lalang dengan "annyeonghaseyo". Tak sangka banyak sangat makanan korean ada. Jenis frozen, snek, biskut, minuman & macam-macam la. Yang ready made, siap goreng, masak, grill pun ada. Pilih je. Saya pun sempat la try 2 3 jenis makanan sebab terliur tengok.

First kami try rasa DakgangJung (Korean Chicken Popcorn), Jab Chae (Korean Glass Noodle) makan dengan Dak Kochi (Chicken Skewer - perisa korean, soy sauce atau hot & spicy). Sedap weh makan panas-panas, mix dengan chikecn skewer tu. Kick habis


Kimchi mana? Eh jangan risau.. macam-macam jenis kimchi ada. Sampai tak sure nak beli mana satu. Cuba la kimchi Poggi Kimchi, Pikled Green Plum & few lagi. Ada juga Seasoned Black Bean, Seasoned Black Bean, Seasoned Crab, Seasoned Dried Radish, Seasoned Deodeok dan Seasoned Alaska Poilack Roe. Promoter kata cuba la try makan dengan remen.


Try la aiskrim Melona bentuk ikan flavour vanila dengan kacang merah ni. Sedap walaupun ni first time BBL rasa tau. Sekarang promo beli satu PERCUMA SATU


Perut dah kenyang, rugi tak beli something. Mostly snek, jajan, biskut, noodle, air sparkling & banyak lagi la. Panjang entri ni kalu BBL list semua item. Kena datang tengok apa produk korea boleh anda beli. 


Benda wajib BBL beli Pepero, ramen noodle, milk drink flavour pisang dan kimchi. Terus happy balik rumah dapat beli time harga promosi ni. Nasib baik datang awal banyak pilihan produk boleh beli. 


Dah alang borong stok makanan, jangan lupa join cabutan bertuah. Syaratnya just spend RM100. Isi borang & masuk dalam kotak peraduan. Siapa tahu ada rezeki 24K Gold Plated Turtle Ship ataupun menang hadiah menarik seperti voucher Isetan RM500 kan.

Apa tunggu lagi, ajak member yang suka k-food tu datang Korean Food Fair di Isetan Suria Food Market KLCC ye. 

You Might Also Like

20 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Perrgghh! heaven ni korean food untuk yang minat. kalau saya, layan Peppero tu je la.haha

    Tapi kalau ada pesta makanan negara mcm ni kan, harga makanan dia jauh lebih murah dari biasa ke ..?

    Red Linda ~ https://anakperak.com

    ReplyDelete
  2. Deabak!!!!!!!!! I pun setiap tahun sentiasa berkunjung ke Korean food fare. But tahun NIe blum gie lagi. Have fun.

    ReplyDelete
  3. Baik. Sempat lagi Rawlins nak datang nie. Maybe petang esok la kot lepas kerja - nak cari pati lemon dan limau kat sini untuk ubat demam hehehe

    ReplyDelete
  4. Sedap ke makanan Korea ni. Tak pernah makan sbb tekak ni macam tak bole terima makanan yang jarang dimakan haha apatah lagi makanan Korea bagai... bila ke luar negara selalu cari roti je haha

    ReplyDelete
  5. I am visiting soon! Love Korea food and snacks! I will bring along my mom and sister, they are a huge fans of korean food! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  6. Tu dia... sat la nak bawa husband i pergi sini, dia tu hantu kimchiii.. memang gemar habis makan makanan orang korea ni... tekak melayu pun suka tau hahah... bolehlah p borong ..

    ReplyDelete
  7. aaaaaaa best nya korean food !!!!
    nak pergiiiiiiiii....
    nak borong banyak-banyak susu pisang tuuuu.

    ReplyDelete
  8. Honestly sis tak penah makan makanan korea 😂 sadis betol. Nak cuba pon tak tahu apa yang best. Bagusla BBL banyak jugak pengetahuan bab makanan korea. Senang nak belanja.

    ReplyDelete
  9. Lama tak jenguk i setan ni. Biasa beli barang barang yg tkde dekat store biasa. Untuk korean food ni elok sangat lah ada fair. Kpop lovers dan korean food lovers mesti akan hunting habis habisan.

    ReplyDelete
  10. Tak tau pun ada food fair ni! bolehlah pergi nnti lepas habis kelas. walaupun saya ni tak berapa nak suka makanan korea, tapi bolehlah bergambar dengan makanan untuk buatkan adik beradik saya jeles. haha.

    ReplyDelete
  11. tak pernah lagi pergi ke korean food fare ni.. teringin jugak nak pergi

    ReplyDelete
  12. Bestnye ada food fair. Mesti macam2 nak try food kat sana kan?

    ReplyDelete
  13. Wow, bestnya with this everything you wanna buy & taste in this Korean Food Fair. Truly a one-stop shopping for Korean food fans!

    ReplyDelete
  14. Sempat lagi ni nak pergi. Wah, adik saya suka masak makanan korea. Dapat beli sini memang seronok lah. Harga banyak promosi. Dapat pula merasa makanan korea juga.

    ReplyDelete
  15. Sedapnya dapat makan makanan Korea. Sis dan anak pun suka. Kdg2 sebulan 2 3 kali dok makan makanan Korea. Beruntung dpt ke event ni..boleh beli mcm2 produk Korea

    ReplyDelete
  16. Ada lagi erk korean food.. Datang sini bukan habis puluh maubratus lebih ni.. Hahhaha. Okla boleh masuk preaduan, mana tau menang kan.. Aduh nak kene terjah la..

    ReplyDelete
  17. Bestkan! Bnyak produk korea yg murah boleh dptkn di sini Plg wjib beli kimchi dan ramen 🍜

    ReplyDelete
  18. Nak pergi lahhhh... tetiba rasa mengidam nak makan korean food. Nak g testaurant macam banyak jenorder nnt tapi klau datang food fair mcm ni boleh rasa serba sikit..

    ReplyDelete
  19. Siapa2 yg rajin dan minat dgn makanan Korea, sesuai shopping di sini. Saya minat jugak sebab pernah try. Cuma banyak lagi jenis makanannya yg saya belum kenal.

    ReplyDelete