MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

7:32 AM


Jika sebelum ni BBL update artikel tentang MATXI anniversary kali ke 2 di Kuala Lumpur Convention Centre - boleh rujuk entri ini. Hari ni saya share antara produk menarik bawah jenama Matxi Health yang telah dapat banyak komen positif kalangan pengguna di Asia Tenggara terutama penduduk negara Vietnam, Thailand, Kemboja, Singapura & kini telah memasuki pasaran tempatan khususnya buat kaum lelaki. 

MATXI Tongkat Ali Essence
Membawa moto "You Deserve A Better Life", salah satu variasi Matxi Corp Malaysia - Max Skin Care, Max Health & Max 1. Off course untuk lelaki macam BBL sesuai la cuba Matxi Tongkat Ali Essence. Rasanya kita semua tahu akar kayu tongkat ali memang banyak khasiat terutama bagi kesihatan dalaman & untuk tenaga batin orang lelaki. Oleh tu Matxi Tongkat Ali Essence menggunakan ekstrak tongkat ali (nisbah ekstrack 100:1) semulajadi sebagai kandungan utama. Tak cukup tu saja, turut ada tambahan enzim bahan buah semulajadi sebagai add-value setiap botol. 

Kebaikan lelaki amal minum MATXI Tongkat Ali Essence
 improve kesihatan seksual
 tenaga & stamina tambahan
 improve peredaran darah dalam tubuh
 baik untuk testosteron > sel hormon lelaki bagi sistem pembiakan


Kenapa perlu memilih MATXI Tongkat Ali Essence?
✅ Tongkat ali pekat di ekstrak 100 kali & campuran enzim dengan proses penapaian semulajadi selama 2 tahun
✅ Guna Iso-maltooligosaccharide sebagai pemanis. Ia sesuai diminum oleh pengidap kencing manis
 Packaging jenis cecair supaya mudah untuk body hadam & diserap
 Packaging botol senang dibawa seperti travel & senang simpan dalam rumah

Jika anda ingin tahu, setiap botol MATXI Tongkat Ali Essence mengandungi bahan seperti ekstrak tongkat ali, enzim greengage (plum), enzim mulberry & Iso-maltooligosaccharide. Bukan saja-saja letak sebab setiap kandungan mempunyai khasiat tersendiri termasuklah



1. Tongkat Ali
Biasanya masyarakat Melayu & Indonesia didihkan akar tongkat ali untuk kesihatan dalaman lelaki. Seperti kita tahu, ia bagus menolong memulihkan tenaga batin lelaki. 

Malah tongkat ali turut dikenali sebagai pasak bumi bermaksud tongkat berjalan Ali. Dalam bahasa Melayu lebih popular dengan nama tongkat kayu membawa maksud organ bahagian lelaki. Apa-apa pun nama panggilan tongkat ali, paling penting ia cukup bernilai & besar manfaat kepada kaum adam.

Secara saintifik melalui ujian makmal Universiti Malaysia telah membuktikan ekstrak tongkat ali berkesan dalam
▪️Meningkatkan kekuatan & kecergasan fizikal
▪️Mengurangkan keletihan
▪️Anti-bakteria
▪️Anti-ulser
▪️Antipiretik
▪️Membantu penyakit seperti hipertensi, diabetes

Tidak setakat tu, laporan makmal Zhaobao Lianhe pada tahun 2002 mendapati tongkat ali turut ada beberapa penawar anti-kanser & anti-AIDS. Ha hebat betul herba yang senang tumbuh dalam negara kita. 


2. Greengage (plum)
▪️Kaya dengan asid organik, flavonoid, asid fenolik & sebatian antioksida yang bagus dalam improve metabolisma badan
▪️Boleh kurangkan keletihan & ada cici-ciri detokfikasi


3. Mulberry
▪️Bagus untuk buah pinggang & menolong kurangkan gejala anemia serta pening kepala
▪️Menggalakan pertumbuhan rambut hitam
▪️Mencegah masalah hati berlemak


4. Iso-maltooligosaccharide
▪️Serat makanan dari sumber tumbuhan semulajadi
▪️Prebiotik, mudah larut & rendah glisemik
▪️Tidak mempengaruhi kadar gula dalam darah atau insulin
▪️Tidak diserap dalam usus kecil - sesuai kepada pengidap diebetes

Nak tahu cara Matxi Tongkat Ali Essence dibuat?

Proses Mekanisma Fermentation
Proses ni sangat penting untuk make sure khasiat asal tongkat ali tidak terjejas. Selain tu sebagai tambah nilai dari segi aroma & rasa. Turut terlibat proses penukaran gula kepada asid, gas atau ethanol. Menarik pulak BBL tengok flow ni.


kiranya dalam bahasa mudah, setiap pek tongkat ali essence akan melalui step kawalan ketat kilang sebelum sampai ke tangan pengguna. Yelah nak make sure setiap produk Matxi menepati standard yang betul. 

Cara pengambilan Matxi Tongkat Ali Essence
Minum 1 atau 2 botol sehari sebelum sarapan pagi. Kalu ada masalah penghadaman, boleh je minum selepas makan. Terpulang pada anda. Sekotak ada 14 botol. Mudah nak bawa ke mana-mana seperti tempat kerja contohnya.


Menariknya, perempuan pun boleh minum Matxi Tongkat Ali Essence sebabnya ia bagus melegakan masalah sendiri serta arthritis. Wanita mengandung tak boleh minum tau.


Senang cerita MATXI Tongkat Ali Essence sesuai kepada lelaki yang nak improve pretasi dalaman & kesihatan diri. Ha boleh la cuba satu hari ini. Dapatkan di pengedar MATXI berdekatan kawasan anda ye.

Matxi Malaysia Sdn Bhd (1340975-W)
Facebook Rasmifacebook.com/MatxiMalaysia
Instagram Rasmi: @matxicorp

#MATXICorp # YouDeserveABetterLife

You Might Also Like

1 Budak Suka Minum Bandung Laici