Nikmati Berbuka Puasa Gaya Balik Kampung Di Hotel Equatorial Melaka

1:51 AM

Assalamualaikum & hello there,

Ramadhan akan tiba tak lama lagi & satu anugerah umat Islam dapat berjumpa lagi bulan penuh rahmat ini. Sebut pasal berbuka puasa, BBL ada satu berita baik untuk share dengan korang. Sesuai bagi korang yang ingin outstation atau pulang ke Bandar Hilir sepanjang bulan puasa nanti.


Apa kata BBL cadangkan korang satu tempat terbaik untuk alamai pengalaman unik berbuka puasa di Rest House Café, Hotel Equatorial Melaka bertemakan ‘Balik Kampung’. Sounds like great right?

Dengan lebih 200 pelbagai jenis menu masakan tradisional termasuklah international pastinya anda terasa teruja berbuka puasa di Hotel Equatorial bersama sabahat handai atau ahli keluarga.


Antara kuih tradisional turut terhidang. Paling favorite buah melaka la.


Menu ini akan berubah setiap hari namun ini antara masakan yang akan dihidangkan sepanjang bulan Ramadhan nanti. Nah BBL belanja sikit video menu. 


Paling menarik anda boleh memilih untuk berbuka sambil bersila feeling throwback mood memori zaman kanak-kanak. Baru betul-betul balik kampong kan. Tak payah tunggu nak balik rumah family kat kampong baru boleh duduk berbuka ramai-ramai kat bawah. Itu uniknya apabila berbuka kat sini.


Selain itu, aneka minuman disediakan dalam versi ala gerai bazaar Ramadhan membuatkan setiap pengunjung berasa suasana kampung dalam Hotel Equatorial ini. Sebelah hujung ada mesin air tebu & kalu korang nak tahu air tebu diproses segar oleh staff dapur bagi memberi rasa kesegaran air tebu semasa berbuka puasa. 


Wah dah tak sabar nak makan ke? Hotel Equatorial Melaka juga sedia menerima sebarang agenda majlis berbuka puasa untuk syarikat atau majlis keraian seperti reunion berbuka puasa. 


Namun jika anda datang bercuti ke Melaka pada hujung minggu, apa kata datang berbuka puasa kat sini. 100% high recommendation dari BBL. 

Bermula 6 Jun – 5 Julai 2016
RM 93 nett (dewasa) | RM 44 nett (kanak-kanak)

 Tawaran harga istimewa untuk earlier bird
RM 70.00 nett (dewasa) pada 6,7,8,9 Jun DAN 3,4,5 Julai 2016

Istimewa khas dari Hotel Equatorial Melaka kini sedang mengadakan promosi special deal iaitu ‘Balik Kampung Fiesta Buffet Dinner Voucher’ pada harga cuma  RM930 + 2 keping vouncher PERCUMA bernilai RM198


Nak booking bilik Hotel Equatorial Melaka, boleh terus proceed link ini - https://melaka.equatorial.com/

Untuk info terkini, check out link berikut


BBL ~ rindu berbuka di rumah kat Terengganu
(ρ)

Ai tak kan baca sorang je..kongsillah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

4 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. best..harga pon bawah 100..boleh dikatakan agak murah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas berbuka boleh terus solat magrib then sambung makan

      Delete
    2. Lepas berbuka boleh terus solat magrib then sambung makan

      Delete
  2. Wahhhh mcm sedap je. http://bit.ly/1WZqjoW

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL