Serum WLS - 3 Combo Mencerah, Melembap & Anti Penuaan Kulit Muka

12:25 AM


Bila jarang jumpa kawan-kawan lama, soalan favourite selalu kena jawab "macam mana ko jaga muka? maintain je kulit muda.." ha faham sangat bila dah makin berusia ni makin risau muka naik garis halus, tak anjal & naik jerawat kan.

Rahsianya.. jeng jeng BBL guna serum WLS Multi Expert Regenerate setiap hari. Sejak guna dari hari pertama sampai sekarang ni memang sesuai kulit muka saya. Sebotol serum ni ada 13 jenis ramuan aktif yang sangat bagus merawat, menjaga & melembap wajah. Tak kisah lelaki atau perempuan. Contoh BBL memang everyday expose matahari sebab bawa motor pergi balik kerja. No wonder la kulit muka lately cepat sunburn & jadi gelap. Nasib baik tiap malam memang tak pernah miss sapu serum WLS sebelum tidur. At least boleh repair sel kulit serta bagi nutrisi supaya kekal berseri.


Kenapa Guna WLS?
First sebab ia Multi Expert Regenerate Serum. Cepat meresap, pantas cerahkan muka & boleh boost kolagen kulit terutama bila umur makin meningkat naik. 

Fungsi Utama Serum WLS
 Anti radang
 Menghidratkan kulit
 Mencerah wajah
 Melembut kulit
 Merawat kulit 
 Menganjal kulit
 Anti penuaan
 Membaiki sel kulit 
 Memutih wajah
 Meremajakan kulit


Serum muka WLS ni sangat popular luar Malaysia terutama negara Asia. Ramai penduduk negara Indonesia & Kemboja guna produk ni sebagai ajen menjaga kulit muka. Setahu BBL biasanya orang Kemboja kalu satu item kecantikan sesuai dengan kulit muka dorang, mostly akan setia guna berbulan-bulan lamanya. Malah serum ni bakal menembusi pasaran Singapura tak lama lagi. Dalam Malaysia mungkin tak ramai orang tahu benefit selepas guna serum ni. Ha sebab tu BBL nak share dengan anda.

Dalam setiap botol WLS ni ada 13 kandungan aktif dari bahan semulajadi. Paling magik mestilah gabungan 2 sumber rahsia - Tripeptide 38 & Trehalose yang sangat bagus merawat kulit muka terutama mereka yang ada masalah sekitar wajah. 
1. Tripetide - 38
Anti-oxidation, anti-penuaan, menghalang kedutan & warna kulit sekata. Tripetide - 38 atau biasanya orang kenal sebagai polypeptide. Ia molekul protein yang hidup dalam tubuh kita. Selepas proses hydrolysis, molekul ni bertukar menjadi size kecil supaya lebih senang serap dalam kulit muka. Sebab tu bila sapu pada muka, cepat kering & tak berminyak langsung.



2. Trehalose 
Mencerah, merawat, memutih & menganjal kulit muka. Trehalose fungsinya untuk melembap kulit wajah. Sesuai dengan kompesisi Natural Moisturizing Factor (NMF) yang ada dalam kulit. Elok juga sebagai pelindung UV matahari tau. 


3. Sodium Hyaluronate
Sebagai ejen melembapkan & regenerate sell dalaman kulit wajah. Malah bertindak aktif mencerah, memutih, anti-penuaan serta anti kedutan halus. Biasanya digunakan dalam rawatan injection klinikal untuk proses awet muda.

4. Saccharide Isomerate

Mengekalkan kelembapan kulit bagi tempoh masa lama, mencerah, anti radang & menyegarkan texture muka. Sangat membantu memberi kesegaran kulit terutama kawasan muka sehingga 72 jam. Terbukti berkesan terutama mereka yang ada masalah kulit cepat kering


5. Caesalpinia Spinosa Gum
Terkenal dalam memperlahan proses penuaan & menganjal kulit wajah. Pokok ni berasal dari Peru & Bolivia di Selatan Amerika. Berbuah dari bulan April hingga Disember setiap tahun. Penduduk tempatan banyak menggunakan buah ini sebagai rawatan anti penuaan serta menjaga kulit muka sentiasa tegang.


6. Ekstrak Grapefruit 

Anti oksidan kerana dalam grapefruit ada kandugan vital yang boleh menolong meremajakan wajah & menyerikan muka. 


7. Ekstrak Soya
Berkesan mencerah, melembap & menjaga awet muka. Tak hairan kacang soya sangat terkenal dalam perubatan penjagaan kulit wajah terutama dapat membantu membaiki sel kulit yang terdedah kepada sinaran uv matahari berlebihan.


8. Ekstrak Cell Argan
Juga anti penuaan, kaya vitamin E & anti oksidan. Khasiat semulajadi dalam minyak argan boleh membaiki sel kulit terutama selepas terdedah pencemaran ekstrem di luar. Malah boleh dikatakan sesuai dengan semua jenis kulit muka.


9. Ekstrak Saxifraga Sarmentosa

Tumbuhan ni sangat membantu merawat masalah anti radang & kulit bermasalah. Malah berkesan merawat kulit muka sunburn, luka, lebam, regangan kulit, kedutan, ekzema & parut jerawat. Biasanya pokok ni subur di negara China, Jepun & Korea.


10. Actinidia Polygama
Berkesan mencerahkan & memutihkan kulit. Buah ni lebih kurang macam kiwi. Antara khasiatnya boleh melembutkan muka,menghalang melamin serta memberi pelindungan anti oksidan. 


11. Plant Actives
Anti radang, meremajakan kulit, menjaga kesegaran muka. Kandugan semulajadi dalam setiap tumbuhan sering kali menjadi sumber utama produk penjagaan muka. Terutama bagi mereka yang mahu produk dari sumber alam semulajadi.
12. Panthenol
Biasanya diguna merawat masalah kulit mengelupas. beri kelembapan pada kulit serta perlindungan akibat kesan sampingan penggunaan pencuci muka berlebihan


13. Ekstrak Cichorium Intybus Root

Anti penuaan. Semasa proses penuaan, kulit manusia mungkin mengalami beberapa kesan awal seperti cepat kering. Oleh itu, bahan ini boleh membantu menghalang penuaan terjadi lebih cepat

Serum ni sesuai untuk kulit sensetif, berminyak, kering atau kulit combine. Macam BBL jenis kulit muka cepat berminyak. Certain orang ada dua-dua jenis masalah kulit kering (pipi) & berminyak (dahi, hidung, dagu) - so kira combine.

Satu lagi serum WLS ni border less - sesuai untuk kulit penduduk negara tropika atau 4 musim. Even owner produk sendiri terkejut bila ada customer sapu serum ni sewaktu bercuti ke negara Eropah. Kiranya tahan cuaca sejuk, berangin, panas & hujan. Hebat la 

baru habis sebotol..kena repeat beli satu lagi ni

Cara Guna Serum WSL
Setiap hari selepas cuci muka, sapu sedikit serum pada wajah & urut secara lembut biar meresap dalam kulit. Guna dua kali sehari - pagi & malam 

Seeloknya anda cuci muka dulu, pakai toner & baru sapu serum sebelum make up. Boleh nampak kesan perubahan dalam tempoh 3 bulan selepas guna. 


Harga Serum
RM 288 sebotol tahan 45 hari

Welleisure Sdn Bhd
15 Jalan Equine 1G, Pusat Komersial Equine
Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Num Telefon : 03-89583416

Jangan lupa dapatkan satu hari ini ya kerana anda juga deserve a good product

You Might Also Like

10 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Wah BBL tahniah, sebab susah nak jumpa lelaki yang pakai produk untuk jaga muka ni. Bagus sangat u, sebab memang tak bagus kulit kita terdedah pada uv. Eh, Atul tertarik dengan design kotak serum tu. Kalau Atul punya confirm berebut ngan anak hehe

    ReplyDelete
  2. like serious kena bagitahu kat kawan kita lah hal ni

    ReplyDelete
  3. Wah marou guna serum nie rupanya.. Patut la lately nmpk flawless.. AM nak cuba gak la..

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya. Lepas ni bertambah cun la Marou. Hahahaha. Serum ni penting tau. Jangan skip. Amalkan selalu.

    ReplyDelete
  5. Cantik kan packaging dia. Now dah tahu rahsia keremajaan kulit Marou. Dah la banyak fungsi dan manfaatnya dalam satu aplikasi. Rawlins suka!

    ReplyDelete
  6. First time dengar produk ni. Boleh tahan jugak harga dia ye. Kalau berkesan berbaloi beli

    ReplyDelete
  7. Patutlah muka tak tua-tua awet muda jer Marou ni hehehehe tapi muda lagi kan pakai ker kalau macam kita ni mungkin boleh guna dah wakakaka tengok guna bahan semulajadi selamat sikit...

    ReplyDelete
  8. Bagusnya konsisten pakai serum. Nak kulit cantik kena lah rajin kan. Harga boleh tahan. Tapi berbaloi beli kalau kesan dia wow .

    ReplyDelete
  9. Owhhh ini rupanya rahsia kejelitaan Marou. Patutlah muka sentiasa bersih dan bebas jerawat. Okay nanti nak cuba jugaklah produk nie. Menarik !!

    ReplyDelete
  10. ouch. kulit lembab bukan untuk perempuan sahaja malah lelaki juga. good choice BBL. produk yang membantu untuk lembabkan kulit.

    ReplyDelete