Ads Nufnang

Beli Tiket Bas Secara Online

Friday, April 29, 2011

Menghitung Hari Untuk Mu - Part 2

Wow..menakjubkan.
ketika seluruh rakyat Britain sibuk
menanti detik perkhawinan Prince William & Kate.
rakyat Malaysia bersabar menanti
pintu kedai Machine, MacStudio
& semua AppleStore dibuka untuk
membeli ipad2. 
BBL ingat hanya Apple lover
kat oversea je sanggup 
beratur awal pagi untuk memiliki
ipad2 ternya rakyat Malaysia pun
sama. 
terbaiklah..













yang ni harga jualan  ipad2

iPad 2 with Wi-Fi
16GB - RM1,499
32GB - RM1,799
64GB - RM2,099

iPad 2 with Wi-Fi + 3G
16GB - RM1,899
32GB - RM2,199
64GB - RM2,499


so apa perasaan korang yang menjadi 
pengguna ipad2 yang pertama di Malaysia?
cool right?





BBL ~ layan Prince Willian & Kate weding via ipad2
[^.^]






seronok baca? apa kata klau share dengan kawan2..

Weeding Prince William & Kate

29 April 2011
satu tarikh keramat bagi Prince William & Kate.
perkahwinan ini sememangnya dinantikan
oleh rakyat Britain & seluruh penduduk dunia.
kini Prince Willian & Kate sudah
menenggelamkan puplisiti bondanya, Princes Daina.
BBL tak sempat nak tengok
live weeding William & Kate sebab
ada exam tapi cukuplah
dengan gambar2 perkahwinan mereka.
bahagia..



 ~kad kahwin ~


~ Prince William ~


~ Kate ~ how beuty she













~ tetamu VVIP ~










BBL ~ bila pulak turn BBL nak kahwin 
dengan princes??
[U.U]




seronok baca? apa kata kalu share dengan kawan2...

Thursday, April 28, 2011

Nantikan Movie Terbaru ~ Hantu BBL Chomel Balik Rumah!


hangat! movie terbaru akan menerjah
ke panggung wayang berhampiran rumah anda!
hahaha BBL buat lawak je. jangan marah ye.
ini adalah poster edisi BBL balik rumah
hari Jumaat ini. baru gempak & bersemangat 
nak balik kampung. 
semalam BBL dah beli tiket. nasib baik dapat 
tiket balik yg murah.


haru biru housemate BBL tengok
tiket ni sampai tergelak2.
apa2 pun korang doakan perjalanan 
BBL balik ke kampung berjalan 
dengan lancar & semoga selamat sampai.
amin..



BBL ~ now everyone can balik kampung!
[>.<] best!




seronok baca? apa kata kalu share dengan kawan2...


Tuesday, April 26, 2011

Apa Wanita Inginkan

setiap wanita pasti ada impian &
cita2 kan?
cuba tanya kawan2 perempuan 
korang kalu tak percaya
cuma impian wanita berbeza dengan
lelaki. tapi kebanyaknya
hanya inginkan impian yg simple & ringkas.
apa dia impian yg simple tu?

1. plain looking husband


2. cincin paling simple


3. weeding paling simple


4. honeymoon dekat dengan rumah


5. rumah simple untuk anak2 bermain


6. berapa orang anak


7. kereta kecik nak pergi pasar


8. pergi melancong setahun 3 kali


9. sedikit harga untuk hari tua


10. sekeping ipad 2


kalu nak dapatkan ipad2 secara percuma
jom join pertandingan ini
anda semua kaum lelaki
bersedialah dengan perkara2 simple ini.


BBL ~ ayo..
[T.T]




seronok baca? apa kata kalu share dengan kengkawan..

Menghitung Hari Untuk Mu


ini bukan ayat jiwang untuk aweks/boyfrez.
tapi untuk mu, ipad 2.
 kini semua ahli2 gajet seluruh
Malaysia sudah tak sabar untuk
menanti 29 April ini
sebab ipad 2 akan mula dijual 
semua store seperti
macStudio, Epicentre, MacCity
tak pun law yat. 
sesetengah applestore
dah tak lagi terima tempah untuk 
ipad tu sebab sambutan amat menggalakkan.
so kalu korang nak order, sempat lagi.

BBL nak beritahu harga ipad 2 ni
supaya korang tak tertipu oleh penjual ipad.
ini adalah anggaran  harga minimum.
tapi BBL rasa ni harga yg akan di jual
pada 29 April ni

 HARGA 

iPad2 16GB/32GB/64GB Wifi Only = RM1599/RM1899/RM2199
iPad2 16GB/32GB/64GB Wifi+3G = RM1999/RM2299/RM2599
Smart Cover Poly : RM150
Smart Cover Leather : RM250


apa2 pun BBL dah guna ipad 2 ~ housmate punya
warna putih & cute sangat. so BBL rasa kalu 
korang nak beli ipad 2 ni.
belilah ikut kemampuan, contoh macam 
housemate BBL ni. dia beli ipad 2 32GB wi-fi je
sebab memang kaki main game, simpan gambar,
video & movie dalam ipad 2.
lagi satu pada pandangan BBL, ipad ni
housemate BBL guna time on9 kat McD 
& kat rumah je bukan untuk buat assigment!
kalu nak buat reaserch, assigment,work & 
apa je berkaitan dengan study better guna 
MacBook tak pun lappytop korang je.


untuk korang nak beli ipad 2 kat low yat
atau kedai lain make sure harga ipad 2
SAMA untuk ipad putih & hitam.
kadang2 penjual nak kaut untung lebih
dengan jual ipad 2 warna putih lebih mahal
tak pun guna taktik ipad 2 putih limited.
tidak sama sekali ye. so korang buat keputusan 
yg bijak sebelum beli ipad 2.

untuk korang blogger & kaki on9,
 nak ipad 2 percuma,
silalah sertai pertandingan dan pertandingan ini


enjoy ipad 2 korang!


BBL ~ main game Angry Bird tak suda2
[^.^] -->



seronok baca? apa kata share dengan kawan2..

Servis Delivery Terbaru!

adoi..laparnya perut ni..
pergi dapur cari mama

BBL : mama..nak makan pizza boleh?
mama : pizza kan ada dalam peti ais,
pergi ambil lepas tu letak dalam
mesin basuh lepas tu tekan on..
BBL : mesin basuh??
mama : eh, silap. avon..
BBL : buat terkejut je.
tak de nak pizza hut gak!
mama : kredit mama dah habis
telefon mak senah ko tu..
BBL : alah mak, order on9 je.
barulah maju kehadapan.
mama : iyolah jimmy neutron!

itulah kerja BBL kalu lapar,
asal lapar, makan..
asal makan, lapar..
eh, silap hehehe
biasa kat Malaysia servis penghataran
guna motorsikal kan?
~ nak cepat hantar takut customer
mati kebuluran ~
tapi korang pernah terfikir kalu
servis penghataran pizza hut & mcd 
dihantar guna basikal?
ha? mesti lambat kan?
ha? tak percaya?
tengok kat bawah..





ini adalah servis penghantara di China.
sebab diorang guna servis cam ni 
maybe ~ pada pandangan tokoh BBL ~


1. nak jimat kos ~ tak payah beli petrol
2. lebih murah ~ ala sebijik basikal berapa sangat kan?
3. pekerja lebih sihat ~ BBL tak nak kerja cam ni. letih!
4. mesra alam ~ basikal ada keluar asap hitam lagi pekat?
5. flexibiliti yg tinggi ~ basikal boleh redah
seluruh pelusuk jalan cam jalan raya celah2
kereta & laluan pejalan kaki
6. jap nak fikir...


wah! gempak!
tapi kalu servis delivery
kat Malaysia guna basikal.
BBL lebih rela makan pizza
mama buat..
argh!!!



BBL ~ rajin bersenam hidup lebih sihat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...