5 Idea Hadiah Birthday Boleh Anda Beli Bawah RM80!

7:15 PM

Assalamualaikum semua..


Incase anda first time dengar PG Mall, jangan terkejut kalu BBL bagitau ni platform E-commerce tempatan made in Malaysia tau. Sekarang ni tengah nak famous sejak tahun 2017 lagi. Satu perkata paling saya suka mestilah PG Mall ni berkonsep ConsuMerchant - maksudnya semua orang boleh buat duit dengan PG Mall
 Dengan rekemen orang lain jadi Shopper di PG Mall
 Dari rumah walaupun tak ada pekerjaan tetap

Based on ecomerce map oleh iprice.my bagi 2020 ni, PG Mall antara top 3 website shopping online paling rakyat Malaysia singgah beli barang-barang online. Impresive betul setanding port shopping biasa saya buka.. time PKP hari tu memang mostly barang keperluan puasa & raya BBL beli dalam PG Mall sebab puas hati dengan potongan harga, delivery & pilihan yang ada. 


Dalam PG Mall ni, macam-macam barang ada dari
🛍 makanan & minuman
🛍 barang elektrik & gajet
🛍 alatan perabot & keperluan isi rumah
🛍 barang kemas
🛍 1001 pilihan barang

Bila masuk kalendar bulan baru memang jadi habit BBL check birthday siapa bulan tersebut. Lagi-lagi birthday adik beradik, kawan rapat & officemate. Time pertengahan bulan Mei lepas BBL buat surprise birthday untuk housemate..kemain dia seronok senyum sampai ke pipi bila balik rumah tengok ada kek & belon kat ruang tamu. 


Kekadang nak pilih hadiah ni boleh jadi confuse sebab tak sure nak bagi hadiah sesuai bagi lelaki atau perempuan. Ha why not saya suggest antara barang-barang boleh anda jadikan sebagai hadiah hari lahir.

Here we go!
1. Hoodie RM 69.90 - beli sini


Tipu la orang lelaki & perempuan mana tak suka hoodie..memang ni pakaian paling sesuai kalu nak pergi tengok movie kan. Sangat fashionable bila keluar waktu malam. Hoodie pun banyak pilihan size, warna, corak & design. Memang hadiah birthday paling perfect!

2. Handbag RM 45.00 - beli disini
Untuk perempuan, handbag juga sesuai dijadikan hadiah. Sesuai dengan fungsi beg tangan sebagai tempat simpan barang-barang peribadi seperti telefon, powerbank, dompet, minyak wangi, make up, kunci & lain-lain. Tak perlu beli beg mahal asalkan ikhlas dari hati dah cukup membuatkan penerima sangat menghargai hadiah anda. Cuba pilih beg tangan dengan warna kegemaran birthday girls. 

3. Minyak wangi RM 78.30 - beli sini


All time favourite setiap orang semestinya minyak wangi. Tak perlu kusut nak pilih bau perfume apa sesuai. Semua terpulang pada anda, mungkin cukup sekadar perfume dengan bau kesukaan anda seperti flora, vanilla untuk perempuan, smoky atau bauan sedikit 'keras' bagi lelaki.

4. Powerbank 20,000 mAH RM 69.90 - beli sini
Zaman sekarang hampir setiap orang ada smartphone tambah lagi generasi muda tapi tak semua orang ada powerbank. Pernah tak lepak dengan kawan-kawan, ada yang nak tumpang/pinjam power bank anda? Mesti situasi ni pernah jadi kan. Why not kita hadiahkan power bank supaya birthday boy/girl boleh terus online scroll instagram tanpa risau beteri telefon akan habis.

5. Voucher makanan - beli sini
Siapa je tolak bila dapat voucher makanan favourite? Tak semestinya voucher makanan dan minuman je, sekarang banyak voucher kecantikan, buffet hotel, pakaian mahu pun voucher perabot rumah boleh anda beli online. Malah ada voucher serendah RM10 hingga beratus bergantung bajet anda. Pasti si penerima senyum sampai ke pipi dapat voucher sebagai hadiah.

Semua idea ni tips mudah untuk anda beli hadiah sebagai tanda memperingati tarikh kelahiran seseorang. Harga hadiah tidak penting asalkan ikhlas, lagi bagus anda boleh memberikan hadiah yang boleh digunakan setiap hari. Mudah je kan...


Siapa lahir bulan Jun atau Julai? Tahniah sebab korang share bulan birthday PG Mall pada bulan 6! Ha rebut tawaran best sempena PG Mall Birthday Sales! bermula 29 Jun sampai 5 Julai 2020 ni. Nak tahu kenapa korang tak patut lepaskan peluang beli barang-barang dalam PG Mall sebab
♥️ 10% diskaun dengan minima pembelian RM50
♥️ 15% diskaun dengan minima pembelian RM100


Bukan tu je, nikmati PENGHANTARAN PERCUMA setiap barang anda beli. Syaratnya mudah je, pengguna baru just perlu spend RM30 & penguna sedia ada kena spend RM60 untuk menikmati FREE DELIVERY ini. Boleh la guna untuk beli hadiah kan..

Nak lagi?

Ada Super Killer Deals semurah 99 sen. Seriously! bestnya 

Nak menang hadiah emas? Ajak adik beradik, jiran sebelah, kawan-kawan, officemate atau group whatsapp taman register akaun PG Mall sebab ada hadiah menarik menanti Top Referall iaitu
1️⃣ Tempat Pertama : PG Gold 1g
2️⃣ Tempat Kedua : C-wallet RM100
3️⃣ Tempat Ketiga : C-wallet RM50

BBL ajar cara 3 step mudah nak jadi Top Referall
1. Kita register seramai mungkin new shopper menggunakan kod referral atau QR code kita
2. Kita ajar shopper kita macam mana dapat duit secara percuma di PG Mall menggunakan applikasi Shake The World
3. Kita ajar shopper kita membeli-belah di PG Mall at least sekali sekali time hujung bulan

Jangan lupa setiap hari tonton FB Live deals dengan tawaran ekslusif serta hebat menanti anda. Malah hadiah emas 0.5 gram bernilai RM200 mungkin menjadi milik korang. Tak perlu beli barang pun, tengok je FB Live dan nantikan Lucky Draw setiap hari! 

Masa ni lah terbaik bagi anda grab diskaun extra setiap kali check out! Apa tunggu lagi cepat klik https://pgmall.my

Silap hari bulan boleh rambang mata nak beli mana satu..tak cukup tu je, shopper boleh enjoy diskaun dan tawaran pulangan tunai (cash back) setiap pembelian. Ha seronok kan..cepat bookmark kalendar untuk PG Mall Birthday Sales bermula 29 Jun - 5 Julai 2020.


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #PGMallBirthdaySale #PGMallBirthdayParty #PGMallCrazySale

You Might Also Like

15 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. saya seorang pengguna dan penjual di PGMall.. nampak prestasi dari awal penubuhannya sampai sekarang.. founder Dato' Wira Louis banyak bagi peluang untuk pengguna dapat buat side income juga..

    ReplyDelete
  2. Yang best portal nie adalah kita boleh turut memasarkan barangan kita kat situ. And bahayanya adalah banyak portal shopping nie, bahaya untuk Rawlins kang tershopping bebanyak plak

    ReplyDelete
  3. Dengan membeli boleh dapat ganjaran juga, bagusnya! Ramai juga yang bercakap pasal PG Mall ni.

    ReplyDelete
  4. saya pun nak check birthday sale ni nanti. banyak skincare murah. hoodie tu pun lawa.

    ReplyDelete
  5. mustahil la bila shopping tak cecah RM60 kan, memang berbaloi la boleh dapat free delivery. Semoga program Topp Referral dapat sambutan and all the best siapa yang join tu

    ReplyDelete
  6. Nampak cam bes jer.. Sapa y kaki beli on9 tu mesti seronok ada mall baru untuk diorang

    ReplyDelete
  7. Best sangat birthday sale pg mall ni macam macam ada. Berbaloi kalau shopping di sini kan. Sambil shopping berpeluang menang hadiah best jugak.

    ReplyDelete
  8. menarik idea ni. bolehlah guna, berbaloi dengan harga semua yang dicadangkan itu

    ReplyDelete
  9. Pgmall ni sis dh install di apps phone cuma tulah belum sempat nak kelebek2. Mcm menarik je. Nanti nak surveylah barang kat sana, ada sale ada free pos cukup cantik dah 😆

    yanmie
    http://www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  10. Memang bestlah tak sabar nak membeli belah dekat PG Mall Birthday Sale... banyaklah berjimat betul tak??? banyak list dah ada dah tu

    ReplyDelete
  11. Wah banyak betul e-commerce buat promotion kan.. Cantik handbag tu..boleh la usha nanti.harga pun murah

    ReplyDelete
  12. Patut lah Hadiah kat Zul banyak jer beli kat sini rupanya hehehehe best lah PGMall ni memang kita pun suka shopping kat sini meriah sekarang ni hehehehehe...

    ReplyDelete
  13. Sejak diuar-uarkan ramai yg dah kenali PG Mall ini. Mesti dah ramai reseller.

    ReplyDelete
  14. Menarikkan. Akak pun suka pulak dengan PG Mall. Banyak diskaun dan sales. Murah² betulkan.

    ReplyDelete
  15. Memang berbaloi sangat ni... senang dan mudah, nak terus hantar ke rumah penerima pun boleh nau kann... lagi satu, beli banyak dapat cashback tau...

    ReplyDelete