Semua Besar Dengan Samsung Galaxy Mega 6.3

2:46 AM

HANGAT! ~ Duit raya untuk kerja hari raya pertama
HANGAT! ~ Bakat gua lebih macho dari Spiderman la
HANGAT! ~ Kesan teknologi kepada manusia tahun 2013




Jadi, yang sebenarnya di dalam poket BBL ialah


Yup, Samsung Galaxy Mega 6.3
Ini adalah sambungan dari entri Samsung Galaxy Grand atau Galaxy Mega 


Sejak entri ini pulish, BBL dapat banyak referel keyword untuk carian
Galaxy Mega & Galaxy Grand di Nuffnang.
Sempena hari lahir BBL ke 23 awal bulan Ogos, BBL nak hadiahkan
sesuatu kepada diri sendiri & nah dia, Galaxy Mega 6.3.

Spesifikasi Galaxy Mega 6.3 boleh rujuk di sini sebab BBL malas nak olah benda sama je.
Apa kata kita unbox dulu kotaknya.


SAMSUNG GALAXY MEGA BEST!

1. Skrin besar
Dengan paparan skrin 6.3'' memang terbeliak mata nak tengok.
BBL boleh sepuas hati tonton movie atau Youtube sementara tunggu bas datang.
Lagi pun, bila skrin besar kawan duduk meja belakang BBL boleh tumpang tengok movie.


2. Phablet Andriod JellyBean 4.2
Galaxy Mega adalah gabungan antara telefon & tablet.
Kalu pening nak beli smartphone atau tab, pilih saja Galaxy Mega.
Saiz Mega kalu korang perasan lebih kecil sikit dari Galaxy Tab 3.



3. Multi window 
Nak Whatsapp sambil layan lagu pun tak jadi masalah dengan Galaxy Mega.
Fungi multi window membolehkan BBL buat 2 kerja dalam 1 masa.
Mohon lepas ni Samsung buat Tripple Window, boleh buka Youtube, blog & Whatsapp
dalam 1 home skrin!



4. Fungi LTE 4G Network
Tapi apa tu LTE? Long Term Evolution, 1 standard komunikasi wireless berkelajuan
tinggi untuk mobile network & data terminal. BBL bagi contoh terbaik jika line telefon tersedia dengan data plan, cuba test tonton video Youtube pada apps Youtube
 yang terdapat pada Galaxy Mega. Confirm takde sangkut2 sewaktu video tu tengah stream. Dasyat cool! Sedangkan kalau korang nak beli Samsung Galaxy S4 LTE,
 harganya mencecah sekitar RM 2K. 
Jadi ada pilihan untuk beli telefon LTE harga mahal atau murah.

5. Kamera 8.0MP depan & 1.9MP depan
Korang kena setting kamera untuk dapat hasil 8MP sebab masa BBL beli tu
setting kamera hanya 6MP. Nasib baik sedar sebab gambar macam blur semacam je.
Ada 10 jenis sceen boleh cuba dengan kamera Mega termasuk Sound & Shot,
Continues Shot, Best Face & HDR tapi paling best Panorama yang menjakau 360 degree.


Ini hasil gambar dari Galaxy Mega


Hasil Panorama


Panorama 360 degree


Kamera depan


Ini hasil gambar waktu malam dengan Night Mode


Gambar waktu malam kurang ummph sikit mungkin sebab BBL duduk dalam gelap
bawah pokok kot. Mungkin..
Ok, BBL mengaku malu nak ambil gambar sebab orang kereta tengok semacam je
waktu BBL ambil gambar.

Ini pula hasil video



6. Kuasa kuda bateri sekuat 3200 mAh
Ucapkan selamat tinggal power bank sebab power bank sedia ada 
hanya berkuasa 2600 mAh. Oh kena beli power bank baru nampaknya.

7.  Table View untuk kaki game
Wah berita baik untuk adik BBL sebab hari pertama telefon ni dah jadi
mangsa kekejaman Candy Crush. Tergaman tengok adik BBL dah download
game Candy Crush & Despicable Me 2. Sampai goyang badan kiri kanan layan game
Agh..habis telefon baru.


8. Harga semakin murah
1 fakta korang patut tahu ialah harga Galaxy Mega semakin murah.
In fact, harga masa bulan puasa hanya sekitar RM 1599 & selepas raya RM 1499.
BBL beli dengan harga body RM 1399 percuma tinted diamond rihanna + RM50 untuk
memory SD 8GB, top up RM5 & case cover = RM 1 449

Mahal lagi? 
Ok, sila tunggu hujung bulan September selepas
pelancancaran Galaxy Note 3 pada 25 September ini untuk pasaran Malaysia.



Itu sahaja dari BBL.
Puas hati bila dapat yang besar gedabak ni.

Nantikan entri Sehari dengan Samsung Galaxy Mega.
Noted! Publish.


BBL ~ Betul-Betul Lebar
[T.T] 




HANGAT! ~ Kesan teknologi kepada manusia tahun 2013
HANGAT! ~ Ada bakat terpendam lebih hebat dari Spiderman
HANGAT! ~ Duit raya untuk kerja hari raya pertama   



Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

18 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. aku suka hp yang besar, sebab tu aku beli yang besar..multiwindow jarang sangat guna..

    ReplyDelete
  2. ok lagi bawah rm2000. minta sponser seketul kat hana :)

    ReplyDelete
  3. wah!!!makin confused pulak kak lea nak beli S4 ke,note 3 ke atau Mega ni,hah.

    tunggu oktoberlah,baru beli mana satu yang berkenan di hati he3..nice review amat membantu pada semua yang nak angkut smartphone baru :)

    ReplyDelete
  4. im so interest with thi gadget,

    need komen > Waspada Kanker : http://nokanker.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. ishhhh.menyesal tak sambar.tapi not bad la kualiti gambar die.tapi....bateri amat la stress


    --Gambar kemaluan adi putra di whatsapp bersama scandalXXX disini

    ReplyDelete
  6. nampak best je fon tu..
    skrin pun besar.. baru rasa puas kan..

    *isi duit tabung nuff sekali.. :)

    ReplyDelete
  7. wowww ni besar giler..mmg xrelaven la kalu letak dalam kocek..fuh..dr segi view..nmpak terbaik la =) berminat..tp nk tggu lg..he3..dunia tknologi ni cpat sgt berkembang..

    ReplyDelete
  8. wah..beznye! kamera 8 mgp lg..daebak!
    nak jugak touch2 skrin galaxy tu..jeles i nengok..hehe

    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    ReplyDelete
  9. aduh yang nie lah cik akak berkenan ari tu...tapi adik tak nak beli...sebab mahal..hahaha....last2 beli tab je....yang penting ada..hihi

    ReplyDelete
  10. hari tu dah usha kat kedai samsung mega nih...mmg besar lah..teringin nk..tapi tgk harg..baik guna yg penting je duit tu..heeh

    ReplyDelete
  11. bapak beso gedabak. phone canggih sekarang semua makin beso.
    terasa macam nak beli pulak sebab camera view dia cantik

    follow sini
    www.fatindiana.com

    ReplyDelete
  12. tapi bile pakai android spoil time lagging.tu je yang sll pening kepala.

    -Gambar bikini soo wincci semasa miss malaysia Soo wincci in Bikini

    ReplyDelete
  13. wah, teringin nak beli lah :3 kalau dpt 5A UPSR boleh kot?? haha

    ReplyDelete
  14. wow! mama berangan nak henpon ni.. :) hihi

    ReplyDelete
  15. dari dulu lagi teringin sangat nak beli handphone ni xD

    ReplyDelete
  16. cantik la hasil gambar galaxy mega ! <3

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL