Samsung Galaxy Grand Atau Mega?

10:50 AM

HANGAT! - Bergaya sakan dengan kereta baru Syawal ini
HANGAT! - Berita gembira untuk pelanggan Watsons Personal Store
HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma



BBL baru je balik dari Samsung Store. Saja nak jenguk Samsung S4 & Grand
Tapi tetiba jatuh hati dengan Samsung Mega. Sangat besar & kacak kalau BBL pegang.
Balik rumah terus buka Youtube search entri pasal Galaxy Mega & Grand.
BBL dalam plan untuk beli telefon baru sebab Samsung S Advanced sekarang
dah nak masuk anniversary pertama pada 5 September ini.

3 minggu lepas BBL rancang nak beli Samsung Grand lepas jatuh hati 
tengok Galaxy Grand sebelah S3. Sekarang ni BBL confius antara 2 telefon ni.
Argh tolong BBL..



Jadi check out apa yang kacak dengan Grand & Mega.


Jika BBL beli Galaxy Grand..

Size skrin 5 inci cukup besar untuk BBL online Instagram, WeChat & Whatsapp.
Galaxy Grand ada S-Pen macam Galaxt Note ok. Itu satu kelebihan pada Grand.
Paling penting Grand menyokong 2 slot sim kad, 
kat situ boleh sumbat 1 kad untuk call atau mesej & 1 kad untuk internet.
Cukup awesome. 
Selain tu, size Grand memang cukup-cukup muat untuk pegang sebelah tangan.
Senang untuk korang chating & berbalas-balas Whatsapp.

Jika BBL beli Galaxy Mega..

Skrin telefon paling besar setakat ni dengan 6.3 inci &
korang akan rasa kenapa kecik sangat skrin telefon lain.
Seriuz bila lama mengadap Galaxy Mega kemudian tengok telefon BBL
rasa kenapa kecik sangat skrin ni.
Phablet Galaxy Mega mungkin menyebabkan korang terpaksa guna 2 belah tangan
kalu nak taip mesej tapi sangat lancar guna 2 belah tangan.



Fuh hampir sama besar dengan wallet BBL.
Rasanya kalu lelaki, susah sikit nak sumbat dalam poket melainkan pegang di tangan.

Plan BBL untuk menjimatkan duit, beli di kedai telefon yang menawarkan rebet RM200.
Contoh Galaxy Grand RM1,099 - RM200 = RM899
Galaxy Mega RM1, 599 - RMM200 = RM1, 499
Lagi bagus kalu korang boleh mintak diskaun sehingga betul-betul puas hati
dengan harga di tawarkan. Seeloknya cuba servay sebanyak mungkin kedai telefon
untuk mendapat harga paling murah & banyak hadiah seperti skrin protector, 
casing & memory kad. Pergi banyak kedai tak pe, bukan tokey kedai marah kan.





Tapi BBL masih lagi bingung nak pilih mana satu.
Hurm jangan risau, nantikan entri BBL sama ada Grand atau Mega menjadi pilihan.
Jeng..jeng..
BBL ~ besar & sangat besar
[*.*]




HANGAT! - Mandi dengan sabun Lifebouy sambil menderma
HANGAT! - Berita gembira untuk pelanggan Watsons Personal Store
HANGAT! - Bergaya sakan dengan kereta baru Syawal ini



suka entri ni? jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

1 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Dah beli hp mana satu? Saya pengguna Galaxy Mega 6.3 :-)... cukup berpuas hati dgn performance hp nie...:-)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL