Semangat Header & Logo Baru

5:49 AM

HANGAT!Biarkan bodan bercakap soal pakaian
HANGAT!Minuman wajib malam esok nak exam
HANGAT! Berapa saiz pinggang


Assalamualaikum semua.
Perasan tak header baru BBL? Maaflah kalu sesejuk mata memandang.
Hari ni BBL bercuti & kebetulan dah lama simpan niat nak tukar header baru.
Alhamdulilah berjaya BBL siapkan dalam 1 hari ni.
Logo baru ni cukup simple sweet blue. 

Header baru ni BBL tonjolkan mood segar dengan latar belakang soft gray.
Saja BBL gunakan warna biru ocean  bagi fokus kepada nama BBL.


Untuk setiap gambar, BBL akan gunakan logo ini sebagai stampmark.
Logo baru ni mungkin plain tanpa alamat 'rumah' cuma agak pelik sebab petak bila
paste pada gambar. Adoi pening BBL pikir macam mana nak jadikan logo transparent.
Lagi pun BBL tak de Photoshop.



Bila dah ada header & stampmark baru ni rasa bersemangat nak taip entri.
Lagi pun BBL dah 2 tahun guna logo lama sejak BBL di'lahirkan'.
Tahun depan genaplah 3 tahun umur BBL.
Tak sabar nak tunggu bulan Januari 2014 nanti.

Fuh penat seharian duk operate logo & header baru.
Sekarang masa untuk blogwalking!

BBL ~ rasa muda tengok header baru
[=.=]



HANGAT!Berapa saiz pinggang
HANGAT!Biar badan bercakap soal pakaian 
HANGAT!Minuman wajib malam esok nak exam

Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

22 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. rasanya yang ini lebih cantik dan simple

    ReplyDelete
  2. simple is better!
    oh BBL tu short form bagi budak bandung laici ek?...baru taw :D

    ReplyDelete
  3. Cmel n simple je,lau nk transparent bleh je dwnload paint net atau guna pixlr je,

    ReplyDelete
  4. cantik header baru
    teringat kesedapan buah laici

    ReplyDelete
  5. menarik2 ...kemas dan cantik

    ReplyDelete
  6. Nampak kemas dan menarik...tq atas kunjungan, klik tabung nuff kat sini k

    ReplyDelete
  7. Untuk header kali ni lg menarik lah.. smart2x. :D klik iklan nuffnang jgak.

    ReplyDelete
  8. Tak boleh nak cite byk sebab xpernah tgok yg lama. Tapi pd pandangan saya ianya nampak ringkas dan unik. Menarik sebagai logo...cuma utk header, ianya terlalu besar, mengambil byk ruang...

    ReplyDelete
  9. knpa xgoogle je?? hbis 2 create logo ni pkai software ape?? logo yg simple n smart =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BBL guna picasa dengan Photoscape sahaja.

      Delete
  10. Hi BBL..header tu comel cumanya kalau kecilkan sedikit size header tu lagi cantik dan jimat ruang.

    ReplyDelete
  11. hhoho..
    tahniah..
    teruskan usaha.

    ReplyDelete
  12. wahhh...dah baru...tak sempat lagi nak wat header baru..huhu

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL