Terjah Pejabat Google Malaysia Di KL Sentral

12:45 AM

HANGAT! Coklat Cadbury berwajah baru. Dah tengok?
HANGAT! Wajib pergi KLCC hujung minggu ni
HANGAT! Terasa kacak test-drive Ford Fiesta 2013


Selamat Datang ke Pejabat Google Malaysia





Akhirnya amanz.my berjaya membawa rakyat Malaysia ke Pejabat Google Malaysia
menerusi video rakaman lawatan sekitar pejabat Google Malaysia.
Jika sebelum ni, BBL dah biasa tengok pejabat Google serata dunia melalui blogserius.blogspot.com tapi kali ini baru puas hati bila 
dapat tengok pejabat Google Malaysia.

Untuk pengetahuan korang, di Asia Tenggara cuma ada 2 pejabat Google
iaitu di Singapura & terkini di Malaysia. 
Pada Januari 2011, Google Malaysia membuka pejabat rasminya di


Woot..woot berbangga kejap sebab sebelum tahun 2011, 
Malaysia hanya menumpang link Google Singapura.

Pejabat Google Malaysia yang pertama adalah di Tingkat 36 Menara Citibank
sebelum berpindah ke lokasi terkini di Quill 7 di KL Sentral kerana 
mahu lebih santai mengikut inspirasi pejabat induk Google di Mountain View, USA.

Berkeluasan 10, 000 kaki persegi di tingkat 20 membolehkan 
penambahan beberapa sudut baru termasuk teater, ruang game & 
gerai dinamakan Gerai Gugel dengan makanan percuma sepanjang hari semasa bekerja.
Paling cun beberapa bilik di pejabat Google dinamakan dengan nama tempatan
seperti Nasi Lemak, Ikan Bilis & Rilek Ah.
BBL boleh bayang dapat memo dari manager 
untuk meeting pukul 2.30 petang di bilik Rilek Ah. 

Jom check out ruang pejabat Google


 Ni dia bos besar Google Malaysia,  Saijith Sivanandan



BBL ~ jom geng blogger serbu pejabat Google Malaysia
[^.^]


HANGAT! Coklat Cadbury berwajah baru. Dah tengok? 
HANGAT! ~  Wajib pergi KLCC hujung minggu ni


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di....

You Might Also Like

21 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Bestnye! Tapi, yg xbestnye, bos die india.. hahaha

    ReplyDelete
  2. wah..bestnya..slma nibthu guna je..ni pengalamn best la dpt tgk sndiri pjbtnya..

    ReplyDelete
  3. wow...awesome la!
    bez nye klo opis yumida camni gak
    menjana ilham ade opis mcm ni

    ReplyDelete
  4. awesome. good job google Malaysia.

    ReplyDelete
  5. pergh best gila kalau tempat kerja camnii!!

    ReplyDelete
  6. argh.. nak kerja kat sini..

    dgr cite ade recruitment...

    ReplyDelete
  7. baru tahu yg kat malaysia ada pejabat gugel...

    ReplyDelete
  8. Cantiklah. Dya bru thu pejbt pkcik google kt kl sentral. Hehehe

    ReplyDelete
  9. cantiknye! ade keje kosong x kat situ? hihi

    ReplyDelete
  10. Wah.. best. Satu pengalaman yg berharga tu. T kasih diatas perkongsian ye :)

    ReplyDelete
  11. This is so cool..thanks for sharing ya..

    ReplyDelete
  12. sempat,,,masih sempat menyengat Google ni..tqvmc..for sharing this post...pisstttt...semacam ajer tempat tu..

    ReplyDelete
  13. Salam , boleh tak dapatkan contact number person in charge utk google malaysia ni? dgn siapa ye boleh berhubung utk lawatan ke sana? tenkiu sgt2....

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL