Pentingnya Google+ Kepada Blogger

1:50 AM

HANGAT!  Seluar boleh bercakap ke
HANGAT!  Jangan pernah bertanya soal penampilan dengan jenama L
HANGAT!  Tak lengkap hari BBL tanpa minum air ni




Sebelum ini, BBL tak berapa pandang sangat Google+ memandangkan
tak tahu cara nak guna G+ berbanding Facebook yang rata-rata adik BBL darjah 2 
dah pandai buka Facebook BBL.
Cuma sejak kebelakangan ini baru terasa pentingnya G+ kepada blogger seperti BBL.

Setiap pagi sebelum bangun tidur (sambil golek-golek) BBL akan luangkan
30 minit untuk 'bersama' Google+. Yes, dengan G+ BBL setiasa update
dengan entri dari sahabat blogger.
 Tak sangka, sewaktu BBL enak terbang dalam mimpi, ada blogger update entri baru &
melalui G+ BBL tidak akan terlepas entri tersebut.
Senang cerita, pagi BBL bermula dengan blogwalking, baca entri terbaru & komen.
Dengan Galaxy Mega, BBL tak payah risau load time sebab untuk versi mobile,
blog korang hanya tinggal cerita hasil kerja jari bukan seperti korang lihat versi web.


Memudahkan BBL faham apa korang cuba sampaikan. 
Pernah sekali BBL tergelak sakan baca entri dari blogger Bankami.
Terkejut roomate bilik tengok BBL bangun dari tidur terus tergelak-gelak dalam selimut.
Akhirnya dia faham tabiat BBL yang suka gelak waktu pagi baca entri korang.


Google+ kini lebih ke arah mempromosikan blog korang atau blog yang korang komen.
Kata orang, G+ secara percuma promote entri korang di home page Follower.
Contohnya, selepas BBL komen entri korang, secara automatik komen BBL akan terpampang di Home bersama Link entri korang & 
Follower BBL boleh terjah sekali blog korang.
Senang kan nak tarik pengunjung baru?

Satu lagi paling seronok mestilah bila list Friends adalah blogger.
Tak payah risau wall home penuh dengan status kawan yang entah apa-apa.
Cuma tunggu korang pilih entri mana nak baca.


Selain tu, kotak komen entri sangat friendly dengan link G+ atau blog.
Makin kuatlah BBL singgah komen mengunakan telefon.
Kalu sebelum ni, memang selalu komen terus dari lappy.


Jangan lepaskan peluang untuk menaikkan trafic blog dengan G+.
Tak salah jika kita jadikan G+ sebagai lama sosial untuk para blogger.
Untuk korang yang belum follow BBL, klik Google+ di side bar atas.
Nanti BBL follow korang balik ya.


Noted. Publish!

BBL ~  oh! Google+
[^.^]


HANGAT!  Seluar boleh bercakap ke
HANGAT!  Jangan pernah bertanya soal penampilan dengan jenama L
HANGAT!  Tak lengkap hari BBL tak minum air ni


Ai tak kan baca sorang je..kongsilah dengan kawan-kawan di...

You Might Also Like

15 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. sama la.. smpai satu tahap, rasa mcm masa lagi banyk terluang kat google+ berbanding Fb..

    ReplyDelete
  2. done ad bbl nyer g+
    aah google+ byk kelebihannya

    ReplyDelete
  3. G+ mmg baguihhh. Masalahnya comment box g+ ni tak mesra rakyat sbb tu stick guna comment box blogger jaa. Hehehe. Mintak bandung laici sekawah. Pos gi swak. Wootsie! :P

    ReplyDelete
  4. oh ek? baru tau. nice sharing! :D

    ReplyDelete
  5. wah telepon canggih :) hehe.. singgah follow awk

    ReplyDelete
  6. shark mmg x pakai G+ nie..
    ehe..
    besa tgk update kt blogspot jer.
    G+ ni UI dia agak serabut sket.

    ReplyDelete
  7. G+ gitu...ok saya ikut arahan..hehe ;)

    ReplyDelete

Jadi BFF Instagram BBL

Blog Arkib

LIKE Fan Page BBL