Senarai Cuti Panjang 2019

10:43 PM

Hello everyone. Nampaknya semua dah habis leave sebab guna untuk cuti tahun 2018. Jangan ber hu hu hu lagi sebab korang dah boleh stand by pergi department HR untuk photstat borang leave cuti tahun 2019. Okay jom check out cuti panjang untuk tahun depan.

Bulan Feb nanti kita semua akan bercuti sakan selama seminggu dari 1 hingga 6 Feb sempena Hari Wilayah & Tahun Baru Cina. Kalu tambah 3 hari lagi leave 7, 8 & 9 Feb maka cuti korang jadi 11 hari. Nak terbang ke manakah kita?
*sah untuk mereka yang tinggal di Wilayah Persekutuan KL, Putrajaya & Labuan


Yahoo ada 11 hujung minggu panjang. Itu pun kalu korang macth dengan anual leave.

Nak memudahkan anda planing cuti dengan ambil annual leave boleh rujuk cuti bawah ni. Terutama cuti Tahun Baru Cina, Hari Raya Aidil Fitri dan Xmas nanti. Then boleh book tiket flight awal untuk travel/balik kampung okay.

Ni list cuti umum rasmi Malaysia untuk tahun 2019
Tahun Baru: 1 Januari  (Selasa)
Thaipusam: 21 Januari (Isnin)
Hari Wilayah: 1 Februari (Jumaat)
Tahun Baru Cina: 5 - 6 Februari (Selasa & Rabu)
Hari Pekerja: 1 Mei  (Rabu)
Hari Wesak : 19 – 20 Mei (Ahad & Isnin)
Nuzul Quran: 22 Mei (Rabu)
Hari Raya Puasa: 5 – 6 Jun (Rabu & Khamis)
Hari Raya Haji: 11 – 12 Ogos (Ahad & Isnin)
Merdeka & Awal Muharram: 31 Ogos – 2 September (Sabtu, Ahad & Isnin)
Hari Malaysia: 16 September (Isnin)
Hari Natal: 25 Disember (Rabu)

Ini tak termasuk cuti umum peringkat negeri, Hari Keputeraan Agong dan lain-lain cuti. So tahu cuti bila dan nak pergi bercuti ke lokasi mana?

Jangan lupa share & tag rakan korang di social media ye.

You Might Also Like

0 Budak Suka Minum Bandung Laici