Resepi Yeo’s Yeogurt Smoothie Buah Naga 60 Saat

7:25 AM

Assalamulaikum & hai korang,

Waktu tengahari memang seronok dapat tengok rancangan kegemaran sambil berehat kat ruang tamu. Dapat pulak minum segelas smoothie sejuk terasa bahagia je basahkan anak tekak. Boleh tak bayangkan tak.



Sebut smootie ni, BBL nak kongsi satu resepi simple, senang dan cepat untuk anda cuba. Bahan yang nak guna senang nak dapat dan rasanya favourite setiap orang iaitu buah-buahan tempatan.

Nak lagi sedap dan berkhasiat saya tambah yogurt. Seperti kita tahu, yogurt memang banyak khasiat. BBL guna Yeo’s Yeogurt diperkayakan dengan susu dan asid laktik di mana ia baik untuk sistem penghadaman badan kita. Boleh beli kat mana-mana kedai runcit, kedai serbaneka atau pasaraya berhampiran. Ada 6 perisa iaitu Asli, Anggur, Oren, Mangga, Laici & Epal Hijau. Sesuai untuk kanak-kanak atau anda yang tak suka rasa masam yogurt kerana Yeo’s Yeogurt dirumus khas untuk semua peringkat masyarakat yang semakin menitikberatkan gaya hidup yang sihat.




Yang bestnya Yeo's Yeogurt tidak perlu disejukkan dan kekal segar walaupun berada di suhu bilik. Tak payah risau kalu nak bekalkan anak sekotak Yeo's Yeogurt ke sekolah untuk minum waktu rehat.

Okay dah tak sabar nak share resepi Yeo’s Yeogurt Smoothie Buah Naga 60 Saat. Biasa la resepi orang bujang memang tahu nak senang dan cepat je. Jom kita start!


Bahan-bahan:
Yeo's Yeogurt perisa Asli - 1 kotak
1 biji buah pisang - dipotong
1 biji pisang - dipotong
1 gelas ais
1/2 biji buah naga putih - dipotong dadu untuk hiasan

Cara penyediaan:
Masukkkan semua bahan-bahan dalam mesin pengisar. Kemudian kisar serentak hingga semuanya hancur. Tuang dalam gelas, hias dengan isi buah naga putih dan boleh minum.

Cukup untuk hidangan 2-3 orang atau satu jug.

Boleh tonton video bawah. Ha dah terliur tengok hasilnya?


Incase korang tak nak guna ais, boleh potong buah pisang dan buah naga kemudian bekukan dalam peti sejuk seharian. Cuma tambah sedikit air untuk make sure senang blend.


Campuran Yeo’s Yeogurt bersama buah-buahan tempatan yang kaya dengan khasiat membuatkan smoothie ini bagus dimimun dan baik untuk badan kita. Lagi pun semua ini home-made jadi dapat menjamin 100% kebaikan buah tropika seperti vitamin, kalsium dan nutrisi.



Tak sampai 1 minit anda dah boleh sediakan satu minuman penuh khasiat buat seisi keluarga. Boleh ajar anak-anak cara buat smoothieselain mengeratkan hubungan. Feeling macam rancangan masak-masak gituh. Hahaha selamat mencuba semua.

You Might Also Like

23 Budak Suka Minum Bandung Laici

  1. Wow creative betul. Lelaki ni mmg otak diorg creative kan. Klau akk minum terus ja. Hahaha.. Tapi nnt nk try la war mcm ni... Sebab sedap ja buah naga tu buat mcm tu

    ReplyDelete
  2. Menariknya! Tak terfikir plak buat smooties sendiri dekat rumah dgn bahan² mudah dapat ni. Thanks for sharing! I will make one for myself! Hihi I really love yogurt. Nak try yogurt pisang sbb dah lama rasa nak makan pisamg dgn yogurt. Hehe

    ReplyDelete
  3. Aduh.. terliu tengok smootie buah naga ni.. suka kaler dia purple2 gitu.. nyum2.. ni kalau depan mata ni memang habis segelas laju je.. hihi.. TB tak pernah rasa lagi yougurt yeos ni.. nanti nak try lah beli dan rasa

    ReplyDelete
  4. new flavours ker? I tak tau pun yeo ada yeogurt macam ni... great to share recipe like this..terasa nak try try jugak..

    ReplyDelete
  5. I pun suka blend my dragon fruit with yogurt. Add some oats will make you fuller and make a great breakfast. Great recipe.

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar pun dah menarik. Kalau dapat ni konfem melegakan tekak betul ni. Thanks for the simple recipe. Boleh lah nak try nanti sbb senang & cepat je nak buat.

    ReplyDelete
  7. yesssss! i always like how the red dragon fruit can make the color of the drinks so nice so beautiful! i use it for the rolled oat to make overnight oatmeal. haha

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  8. Senang je kan nak sediakan minuman nie. Rawlins suka tengok warna tu tapi always tak suka dragon fruit - tak tau nape ntah hehe. Perhaps tukar pada buahan lain kan

    ReplyDelete
  9. Sedapnyaaa !! Ni kalau minum panas2 ni best confirm sejuk je tekak. Nanti nak cubalah. Buah lain okay kan hehehe

    ReplyDelete
  10. Kalau dah buat mavam ni, teguk time panas-panas memang sedap. Lagi pulak inilah ubat penyejuk tekak yang heaven.. Kena buat jugaklah macam ni. Kreatif betullah..

    ReplyDelete
  11. This looks really delicious and nutritious as well, it'll be a great way to get kids to take fruits as well.

    ReplyDelete
  12. yeos yogurt asli memang my feveret ...siap ada resepi ni terbaiklah...rajin dan kreatif gitu....nanti nak kena cuba jugaklah sebab nampak sedap senang dan berkhasiat....dah macam kat cafe orang ado2 nih...

    ReplyDelete
  13. Sedapnya nampak smoothie buah naga dia tu. Senang dan cepat pulak tu. Banyak khasiat juga. Boleh cuba lah nanti. Tapi kena beli yeos's yogurt dulu.

    ReplyDelete
  14. Daripada haritu nak try resepi air buah naga marou ni. Sumpah mengiurkan. Memang nk kene buat ni. Besok nk kepasar cari dragon fruit dan air yoes. hehehe. Thanks sharing resepi sedap ni. hehehe

    ReplyDelete
  15. Kita tak pernah cuba lagi campurkan buah Pisang dengan Buah Naga ni hehehehe tapi memang nampak sangat sedap lah warna pun terang menderang jadinya hehehe ok kita boleh cuba nice sangat...

    ReplyDelete
  16. Senangnya nak buat. Kaler dia pun nampak menarik. Budak budak mesti tertarik nak minum jugak ni.

    ReplyDelete
  17. Sedapnya tgok smooties buah ni..sure lg sedap bila campurkan gan yeo's yogurt kan..nanti sis pun nak cuba gak lah buat smooties cam gini

    ReplyDelete
  18. Air yeos yogurtni memang sedap.. Wah ramai buat smoothies guna air yeos ni. .Nmpk sedap awak buat.. Nanti nak cari air yeos la. .Nak buat smoothies.. Kaler pun menarik. .Guna buah buahan gak.. Bagus

    ReplyDelete
  19. sedapnya la kalau dapat lalu kat tekak time panas2 ni..

    ReplyDelete
  20. Memang dah terliuq tgk smoothies buah naga ni, nak buat pun tak susah mana dan cepat pulak tu...tq share resepi ni 😊

    ReplyDelete
  21. Sedap nampak! Warna pun cantik semulajadi. nak try jugak lah nanti

    ReplyDelete
  22. LeYa memang suka buat smoothie guna yeos yeogurt ni.. Memang sedap..

    ReplyDelete